ATI 6850 rada s ovladači

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
aw4ken
Nováček
Nováček

ATI 6850 rada s ovladači

Příspěvek od aw4ken »

Zdravím, pořídil jsem tuhle grafiku http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BT0BV11EP a zatím ve všech hrách mi to dělá takový pruhy uprostřed vodorovně, jakoby se dělí napůl. Moc se nevyznám, ale myslím že to je jako by nešlo V-sync a přitom ho mám always on. Dělá to s 10.12 i 11.1 driverama od ATI.
A ještě v některých 2D aplikacích se mi stává, jako bych se díval přes akvárko ve kterým se vlní voda viz screen: http://nemesisup.cz/files/public/222.jpg . Buď to dělá pořád nebo po chvíli zčerná obrazovka a widle hodí hlášku že funkce ATI zařízení byla obnovena a pak se to zobrazuje korektně.
Doporučujete zkusit ovladače od jiného výrobce? Nebo je to na reklamaci? Předem díky za rady
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Re: ATI 6850 rada s ovladači

Příspěvek od Krteq »

To "zvlnění" zapříčiňuje Morphological Anti-Aliasing (počeštěně "Morfologické filtrování"). Vypni ho a bude to OK.

Mohl by jsi nějak líp popsat ty "vodorovné pruhy"?
aw4ken
Nováček
Nováček

Příspěvek od aw4ken »

díky za radu s filtrováním, už je to OK :)
zkusil jsem nahrát frapsem video ze hry že udělám screen těch pruhů, ale na videu ty pruhy nejsou. :(
Naposledy upravil(a) aw4ken dne stř 2. bře 2011, 16:48, celkem upraveno 1 x.
aw4ken
Nováček
Nováček

Příspěvek od aw4ken »

Po delší době jsem měl možnost vrátit se k problému. Vyzkoušel jsem 3 monitory (z toho jeden CRT) a pruhy jsou všude. Znovu jsem nahrál video FRAPSem a na něm pruhy nejsou. Zkoušel jsem všechny výstupy a verze ovladačů. Vsync always on i off, stále je to stejné.
Pokud máte tušení co to je a případně řešení budu rád. A stále mne zajmá váš názor jestli je to na reklamaci.

/EDIT: natočil jsem to na kameru http://www.youtube.com/watch?v=QZLaZBUiEzQ hlavně ke konci té cutscény je to hodně vidět.
laginoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od laginoo »

kdyz ti to vadi tak skus zapnout ve hre vertikalni synchronizaci (v-synch) popripade vynutit v ovladacich, ale jinak tohle zadna vada neni
MB: TUF B550M+ CPU: Ryzen 5 5600 RAM: Crucial Ballistix 4X8GB DDR4 3200@3666 VGA: XFX RX 6700XT HDD: SSD 990EVO 1TB, 2xHDD WD 4TB AUDIO:Logitech Z-5500 PSU: Focus GX-750W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, Noctua redux
aw4ken
Nováček
Nováček

Příspěvek od aw4ken »

Vsync v ovladačích mám always on...i tak ho ve hrách zapínám a přesto to dělá pořád a ve všech. To je to co mi vadí. Nejdřív jsem čekal, že to bude problém v ovladačích ale dělá to i s posledními 11.2. Co mi přijde hlavně divný, že když nahrávám FRAPSem tak to tam vidět není.
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

no hlavně v ovladačích je sice volba always on, ale nikdy a nikde nefunguje :-)
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Prosím kde najdu položku V sync ? Taky mi to dělá... Hlavně když koukám na film na televizi ,na normálním monitoru je to v celku okkey
R7 9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“