The Elder Scrolls V: Skyrim

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Kedlub64
Začátečník
Začátečník

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim

Příspěvek od Kedlub64 »

Už vidím to dilema - koupit Skyrim nebo ME3? :D
Jinak jsem zvědavý na HW nároky, s 8800GT na na fullhd nebude :(
M@rt1n
Nováček
Nováček

Příspěvek od M@rt1n »

Video vypadá skvěle, to co píšou je taky zajímavé, takže až vyjde - počkám na recenze, případně si udělám demo jako Thellwin ... a pokud mě to chytne tak jak to video ... přibude doma po delší době další originálka.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

no, tak po shlédnutí toho ingame traileru je závěr jednoznačný: asi jen tak hry hrát nepřestanu aneb už od dob gorilla.bas ztracen... :-).

Akorát jsem přesedlal na konzole, takže mě případná "konzolovost" už opravdu netrápí :-).

Jinak ta hudba je hodně podobná main theme z Morrowindu.
show must go on..
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ta hudba je podobna, kedze pouziva rovnaku temu v Morrowinde, Oblivione a teraz v Skyrime.

http://www.youtube.com/watch?v=GjrQTBaoSVs
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Lurz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lurz »

Já tu jejich hudbu fakt žeru :-D. Všechny TES hry mají parádní hudbu... :) Jen by mě zajímalo kdo to pro ně skládá.
/Edit Je to Jeremy Soule
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Tak uvidíme, jak to dopadne. Bethesda často dělá hry, které vypadají super na screenshotech, ale pak je to trochu horší. Příběh zatím vypadá hodně kýčovitě "kill the dragon(s)", jaké to originální téma. :-D
Uvidíme, pokud vylepší skill (ten hlavně) a combat systém z Oblivionu a udělají slušný příběh, tak to bude skutečně stát za to.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Wuuduu píše:ta hudba je podobna, kedze pouziva rovnaku temu v Morrowinde
http://www.youtube.com/watch?v=GjrQTBaoSVs
Ach jo, ty casy kdy jsem vylezl ven z lodi v Seyda Neen - dohlednost na minimum, kolem 30fps, ...

Jinak je to pravda, ten pribeh vypada jeste kycoviteji, nez Oblivionovsky. Taktez se to tvari jeste vic amerikanizovane :/
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Nevím co se vám furt nezdá :roll: ..Oblivion jedna z nej her...Příběh docela pokulhával...Svět oblivionu (atrapa pekla kam se vstupovalo bránama) byl zajímavý ale moc se mi nelíbil..Takovej chudej a stejnotvárnej...Todle mi mnohem více vyhovuje..lov draků..nádherná příroda a každý dungeon jedinečnej...Jednoznačně plus. Věřím že autoři tam dají opět mnoho zvratů a celkově si s příběhem pohrají více než u oblivionu takže určitě to bude velice netipická výprava. V oblivionu jsem prolezl každou kopku prostě vše na 100% (taky jsem u toho proseděl stovky a stovky hodin) a docela mě štvala jednotvárnost rozvalin a jejich podzemí. Snad to není kec a bude vše odlišné jak autoři slibují...Ale i kdyby nebylo tak stejně u toho budu sedět až do důchodu
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Mno, víš jak - kdysi AAA hry zkoušely různé koncepty, příběhy byly komplexní, ala "What can change the nature of a man?". Takže když vidím ve svém životě čtyřicátou hru na téma dungeons&dragons (doslova, nemyslím ty pravidla), přijde mi, že se dnes vyvíjí jen grafika. :-)

Ale netřeba se tvářit zaujatě - Bethesda skutečně má čím překvapit, Bioware evidetně volí cestu "D&D CoD", což není můj šálek čaje, takže je to na Skyrimu.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

2Buddy: Oblivion je najslabsi (podla mna uplny odpad) zo serie The Elder Scrolls. A to nie je len moj nazor, ale kazdeho, kto tie hry hral.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Když se O vydatně zmodifikuje, jde to :) Ale je pravda, že jsem jiné díly nehrál..
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

E3 prezentace
Z obrázků a traileru jsem byl nadšenej. Teď už se vkrádá rozporuplnost. Hlavně (ač vizuální stránku her moc neřešim) z animací (jak padá ten kdosi z huby draka, je šílený) a z AI. Snad to do listopadu dotáhnou do zdárnýho konce.
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G ; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Samsung 980 PRO - 1TB + Crucial MX500 - 250GB; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ja nechci byt prehnany skeptik, ale co jste cekali.. leta recyklovany engine.. leta recyklovana hra porad dokola s identickymi problemy, s identickou vizazi.. jednou ze sveta stredovekeho, jednou z postapokalyptickeho, priste treba z nemocnice.. je jedno, jestli je to ta, ci ona.. porad je to ta stejna, dnes uz zastarala, gamesa.. hnus.. a dle toho, co Bethesda zverejnuje za developer info, to tak jeste peknych par let bude..
Stejne dojmy mam z vizualu noveho, opet recyklovaneho CoD.. doufam, ze jim BF3 zasadi smrtelnou ranu.. predpoklady pro to ma..
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Maxtor píše:Ja nechci byt prehnany skeptik, ale co jste cekali...
Že se ledy pohnou. Zatim to vypadá, že opravdu nepohnou, ale nechci předbíhat a být takovej ten "chytrák s věšteckou koulí v šuplíku". Musim s tebou souhlasit, že hry od Bethesdy vypadji vizuálně podobně, ať už poslední TES(y) nebo třetí Fallout.
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G ; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Samsung 980 PRO - 1TB + Crucial MX500 - 250GB; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

No, jak by taky mohly vypadat jinak, kdyz maji stejnej engine, ze. Vsechny hry od Valve vypadaji stejne uz 7 let a neni to problem.
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

axloth píše:No, jak by taky mohly vypadat jinak, kdyz maji stejnej engine, ze. Vsechny hry od Valve vypadaji stejne uz 7 let a neni to problem.
Když srovnám od Valve TF2/L4D/Portal2, tam je aspoň, byť ve stejnym enginu, znát jiná stylizace (nebo jak to nazvat). TES a Fallout na mě koukaji tak nějak stejnym očkem, i když je každá z jinýho prostředí. Ale grafiku jako takovou moc neřešim. Jen mi přijde divný, když chtěji ukázat světu opravdu dobrou hru, kterou budou vychvalovat až do nebes, proč jí proboha ukazujou s tak otřesnou animací a AI. V jeskyni mi před očima zastřelí parťáka a jediný, co udělám, je, že se mírně předklonim a čekám, až jí taky dostanu. Nebo ti kostlivci/zombíci co utíkaji chodbou, aby to dostlali bleskem do zad (jako by se nešlo schovat za kus kamene a zaútočit ze zálohy). Nechci bejt rejpal, ale tohle mi na hrách vadí, protože pak je to jak hra pro blbečky. Ještě maji necelej půlrok, uvidíme.
huhla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od huhla »

tak dopadne to jako vždy, vydají nedodělanou hru se zasadními chybami v game designu, ale naštěstí bude i editor, takže to fanoušci dodělají
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

neslibovali zbrusu nový engine? tohle vypadá pořád na ten starej engine s pár novejma efektama.. jinak grafika se mi fakt nelíbí, všude vidim hromadu bump map a je to takový divný.. dokonce ani stiný nejsou vrhaný na trávu, to už v oblivionu bylo :) prostě starej engine na kterej je naplácáno strašně věci aby aspoň trochu vypadal a nakonec to vypadá hnusně.. třeba ty mamuti jsou uplně děsný a stromy nebo tráva je taky divná :?
PS5 Pro | LG OLED CX55
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Hlavně že: Bethesda: Na grafice záleží a kdo tvrdí opak, ten jednoduše lže
a teď už ani ta grafika nestojí za nic? Jde to s nimi pěkně z kopce.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

Neřekl bych, že Skyrim vypadá špatně, ba naopak. Bylo dopředu jasné, že na Witchera 2 mít graficky ani zdaleka nebude. To už je dáno charakterem hry. Těžko někdo udělá obrovský otevřený svět s grafikou na úrovni Witchera. Interiéry a efekty vypadají, jak se čekalo, výborně. Ale u obrovských planin a lesů museli pochopitelně kapku ubrat, přeci jenom to vychází primárně i na zastaralé konzole.
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“