Nestabilita - špatné napětí pamětí a procesoru
- Muza
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Nestabilita - špatné napětí pamětí a procesoru
Zdravím.
Nedávno jsem začal hrát na svém PC Core2Duo 8600 @ 3,8 GHz s deskou Gigabyte GA-965P-DS4 a paměťma GEIL DDR2 1066 MHz 5-5-5-15 Test Drive Unlimited 2. Po deseti minutách mi PC padlo do modré obrazovky.
Od te doby mám problémy s nastavením PC i na standardních taktech procesoru 3,33 GHz a s podtaktovanýma pamětma na 800 MHz a ani za boha nedokažu PC nastavit tak, abych příšte PC při zapnutí poprvé rozjel. Minimálně 2x se vypne až pak naběhne BIOS. Disky při tom asi dost trpí.
Deska Gigabyte má asi jako dneska každá lepší deska 2 BIOSy a při špatném nastavení po dvaceti vteřinách přehodí konfiguraci. Problém je, že mi PC nechce nabíhat ani při nahrání Fail-Safe konfigurace. Už jsem uplně zoufalý.
Bios mi píše VCore failt. Problém nemám se stabilitou PC, ale se startem. Jakmile PC naběhne, můžu mu dát vykonnostní kouř a ustojí to. Paměti GEIL obecně potřebují přidat i v základu 0,3 V navíc, pak jsou supr stabilní.
Myslim, že je to způsobeno napětím procesoru. Deska tvrdí že do něj posíla standardně 1,4125 V. Na webu Intelu je napsáno, že by procesor C2D 8600 měl chtít 1,36 V
Poradíte někdo jak správně PC nastavit? Komponenty mám dosti robusní i když nejsou nejnovější, ale asi je to jen o tom vědět jak co nasettovat.
Díky.
Nedávno jsem začal hrát na svém PC Core2Duo 8600 @ 3,8 GHz s deskou Gigabyte GA-965P-DS4 a paměťma GEIL DDR2 1066 MHz 5-5-5-15 Test Drive Unlimited 2. Po deseti minutách mi PC padlo do modré obrazovky.
Od te doby mám problémy s nastavením PC i na standardních taktech procesoru 3,33 GHz a s podtaktovanýma pamětma na 800 MHz a ani za boha nedokažu PC nastavit tak, abych příšte PC při zapnutí poprvé rozjel. Minimálně 2x se vypne až pak naběhne BIOS. Disky při tom asi dost trpí.
Deska Gigabyte má asi jako dneska každá lepší deska 2 BIOSy a při špatném nastavení po dvaceti vteřinách přehodí konfiguraci. Problém je, že mi PC nechce nabíhat ani při nahrání Fail-Safe konfigurace. Už jsem uplně zoufalý.
Bios mi píše VCore failt. Problém nemám se stabilitou PC, ale se startem. Jakmile PC naběhne, můžu mu dát vykonnostní kouř a ustojí to. Paměti GEIL obecně potřebují přidat i v základu 0,3 V navíc, pak jsou supr stabilní.
Myslim, že je to způsobeno napětím procesoru. Deska tvrdí že do něj posíla standardně 1,4125 V. Na webu Intelu je napsáno, že by procesor C2D 8600 měl chtít 1,36 V
Poradíte někdo jak správně PC nastavit? Komponenty mám dosti robusní i když nejsou nejnovější, ale asi je to jen o tom vědět jak co nasettovat.
Díky.
Intel Core Duo E8600 @ 4,02 GHz; 8 GB GEIL DDR2 1066 MHz; ASUS MAXIMUS FORMULA II, ASUS ROG Geforce 580 GTX;
- Alfajk
- Začátečník

-
Re: Nestabilita - špatné napětí pamětí a procesoru
reset biosu do defaultniho nastaveni zkousels ? pripadne kdyby nechtel najet,tak vypni pc ze zasuvky a vyndej baterku biosu
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Muza
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
To jsem samozřejmě zkoušel. Mě zaráží. že mi jednou PC naběhne napoprvé a příště na potřetí. Se stejným nastavením....
Intel Core Duo E8600 @ 4,02 GHz; 8 GB GEIL DDR2 1066 MHz; ASUS MAXIMUS FORMULA II, ASUS ROG Geforce 580 GTX;
- Lokomotiva
- Začátečník

Procesor E8600 není tvojí deskou podporovaný.
Deska sice existuje v několika revizích, ale nepodporuje ho žádná z nich.
Tak je těžko se divit, že si nerozumí.
Asi by bylo dobré, aby sis prohlédl také elektrolytické kondenzátory zdroje.
Je přece jen starší, tak aby nebyly nafouklé nebo dokonce vyteklé.
Ale ať už najdeš kdekoli cokoliv, chtělo by to novou desku.
Deska sice existuje v několika revizích, ale nepodporuje ho žádná z nich.
Tak je těžko se divit, že si nerozumí.
Asi by bylo dobré, aby sis prohlédl také elektrolytické kondenzátory zdroje.
Je přece jen starší, tak aby nebyly nafouklé nebo dokonce vyteklé.
Ale ať už najdeš kdekoli cokoliv, chtělo by to novou desku.
- Muza
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je hustyyy. Uz na to cucim na strankach Gigabyte. Nastesti pracuju v IT, tak neni problem tymenit 8600 za 8500 ktery to podporuje. Kazdopadne diky za radu. Hodne jsi mi pomohl. Jeste sem pisnu, ze to zabralo 
- Lokomotiva
- Začátečník

Uvidíme.
Pokud máš desku revize 3.3 a na ní BIOS F11 a nebo F12 (dle revize toho E8500) mělo by to být lepší.
A jestli pracuješ v IT, tak se polepši.
Ledaže máš na starosti software...
Pokud máš desku revize 3.3 a na ní BIOS F11 a nebo F12 (dle revize toho E8500) mělo by to být lepší.
A jestli pracuješ v IT, tak se polepši.
Ledaže máš na starosti software...
- Muza
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Polepsim. Jinak F12 ac to neni uvedeno na webu vyrobce procesor 8600 zna. Okamzite upravil defaultni hodnotu napeti z 1,4 V na 1,25. Ja jsem to jeste trosku poladil a na 3,9 GHz je to stabilni i v zatezi. Problem se startem zcela zmizel. Vys jsem to nezkousel a asi ani neni potreba. Kazdopadne diky. Skolacka chyba. Na ten web Gigabytu jsem mel jit jako prvni... 
- Lokomotiva
- Začátečník

Tak chválit Boha.
A testovat.
A testovat.
- Muza
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Na boha seru. Verim jen slusnym lidem a sobe. Testovat budu. Vystacim si bez nej.... 
- Muza
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Admini. Muzete prosim tohle vlakno nejak uzamknout. Myslim, ze vse dulezite uz bylo receno a problem je vyresen. Diky.