Nová grafika.

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová grafika.

Příspěvek od Hujeros »

DreeDex píše: Jo je to loterie, jen bych upozornil že 840 není Phenom II, je to jen jinak pojmenovaný Athlon, nic víc nic míň.
marktingove je to Phenom II, fyzicky je to ale Athlon II - zadne odemykani L3 se nekona,protoze tam ani zadna neni. Nevim co tim u AMD sledujou.Nicmene je zatim cenove vyhodnejsi nez AII 645 (o 100MHz pomalejsi)

Rozdil v cene 955 a 840 zas neni tak drastickej. Ja osobne bych volil asi 955. Ale zalezi na rozpoctu "Trdla_"
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

No, hlavně pokud to myslíte do budoucna tak žádnej Radeon vycházející z Cypress architektury nebude stačit protože maj pomalou teselaci a ten bottleneck v geometrii neni závislej na rozlišení, pokud máte bottleneck v geometri nebo na CPU, ješ jedno jestli hrajete v 640x480 nebo 2560x1600, budete na tom nastejno. GTX460 je v tomhle ohledu lepší ale ne o moc. Spíš bych se k tomuhle CPU vykašlal na ňákej upgrade, koupil bych tam něco levnýho co dá dnešní hry, ala GTS450 nebo Radeon 5570, 5670 co má zrovna lepší poměr cena /výkon, atd. Stejně ten CPU nestačí už na řadu dnenšních her na tož za rok a dále, za rok a dále se ta sestava bude upgradovat celá, a GPU je věc co zastarává nejrychleji proto kupovat GPU s ohledem do budoucna je největší sílenství.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Trdlo_ píše:No vidím, že procesor je nutností :D
Mrzí mě, že se vyjadřuji tak nesrozumitelně, ale můj názor byl přesně opačný:
Pro rozlišení 1280x1024 si ponech stávající procesor, přetaktuj ho a pořiď 5770.
Bude to levné a v tomhle rozlišení zcela vhodné i bezproblémové pro hry.
Až jednou budeš pořizovat monitor jiný, pořiď i jinou grafiku, procesor atd.
Na téhle tolik při prodeji neproděláš a v té době budou za dnešní peníze výkonnější grafiky i procesory.
Tak si je koupíš, až je budeš potřebovat.
Trdlo_
Nováček
Nováček

Příspěvek od Trdlo_ »

Hujeros píše:videl bych to takto :

Kosik
Pamet staci 1x2GB ,kvuli pripadnemu upgradu na 2x2GB.
Hujeros píše:Ale zalezi na rozpoctu "Trdla_"
Tůj košík se mi líbí, rozpočet mě zas tak netíží, jen bych nechtěl utrácet zbytečně moc peněz. Jinak k tomu košíku, trošku jsem si ho upravil a chtěl bych vědět Váš názor Košík
Lokomotiva píše:
Trdlo_ píše:No vidím, že procesor je nutností :D
Mrzí mě, že se vyjadřuji tak nesrozumitelně, ale můj názor byl přesně opačný:
Pro rozlišení 1280x1024 si ponech stávající procesor, přetaktuj ho a pořiď 5770.
Bude to levné a v tomhle rozlišení zcela vhodné i bezproblémové pro hry.
Až jednou budeš pořizovat monitor jiný, pořiď i jinou grafiku, procesor atd.
Na téhle tolik při prodeji neproděláš a v té době budou za dnešní peníze výkonnější grafiky i procesory.
Tak si je koupíš, až je budeš potřebovat.
Vím, že tvůj názor byl opačný, ale koupě této grafiky mi příjde zbytečná. Přijatelnější pro mě bude koupit radši i ten procesor, než abych měl pak zase stejný problém s výkonem.
Trdlo_
Nováček
Nováček

Příspěvek od Trdlo_ »

Všem díky, vše potřebné bylo zakoupeno :)
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“