zprovozneni WiFi doma - par lama dotazu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Martinsix
Začátečník
Začátečník

zprovozneni WiFi doma - par lama dotazu

Příspěvek od Martinsix »

Zdravim,

mam doma pripojeni od poskytovatele prez WiFi. Na baraku je antena a uvnitr baraku je zarizeni Asus WL500G (nedostanu se do nej, maji tam heslo, nevim jak je nakonfigurovane tak mu nechci delat reset). IP mam prirazenou na MAC adresu. Ostatnim MAC adresam je pridelovana IP jina (stejnej rozsah), ale tato IP se nedostane do internetu, jen lokalne. Pristupovy bod naproti na baraku je nesifrovany otevreny (coz je docela haluz ale budiz). Kdyz se zkousim pripojit s NTB na pristupovy bod naproti na baraku tak to frci ale jen lokalne, pac u nich mam registrovanou jen MAC LAN portu na ntb. Ten Asus se clastne chova jen jako takovy most z WiFi na LAN.

Chtel bych si doma roztahnout WiFi sit jenz by mela pristup do internetu (takove male rozsireni). Koupil jsem Dlink DAP-1360 ale ted zaboha nemuzu prijit na rezim jenz by me toto rozjel.
Router od Dlinku by mel umet NAT, ale nejak to v menu nemuzu najit. Nasel jsem v nastaveni WISP Repeater vsechna pole, jen nechapu jak to muze fungovat. Protoze se to pripojuje jak na WiFi tak nastavuju i WAN (oba se tedy chteji chovat jako vstupy a nemam vystup). Ten WISP Repeater jsem rozjel, pripojil se na sit a dalo me to IP z DHCP Dlinku, ale do site za snad NAT se nedostanu. Antenu jsem zkousel v kombinaci ta na strese do Dlinku a pak jedna mala prutova do druheho konektoru.

Prosim pomozte nekdo. Vidim ze jsem asi nekoupil dobre zarizeni (tenhle typ Dlink-u), ale nerad bych ho zatracoval. Pripadne poradte jak takovou sit vytvorit, jsem v tomhle uplnej zacatecnik.

EDIT: tady sem nasel WEBove demo rozhrani zarizeni.
http://www.support.dlink.com/emulators/ ... reless.htm
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: zprovozneni WiFi doma - par lama dotazu

Příspěvek od LiveBomb »

A) DAP neni router -> vyhozene prachy
B) nejednodusi je koupit router, kabel z 500G zapojis do routeru do WAN portu.
C) na routeru naklonujes MAC adresu notebooku
D) zprovoznis si svou vnitrni sit, pokud ty dostavas IP z DHCP a sam si rozjedes DHCP routeru nikde nebude problem (akorat pozor na rozsahy adres, at mas jine na WAN a na (W)LAN)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Martinsix
Začátečník
Začátečník

Re: zprovozneni WiFi doma - par lama dotazu

Příspěvek od Martinsix »

No tak to vypada ze jsem pohorel hned na prvnim bodu :) . Tak diky za odpoved, koupim si neco poradneho. Ten tvuj postup jak tu sit vytvorit me take napadl asi je to nejlepsi moznost.

Jeste jednou dik.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“