Výběr systému na netbook

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Mikynka
Nováček
Nováček

Výběr systému na netbook

Příspěvek od Mikynka »

Zdravím, chci se zeptat, koupil jsem si netbook, který má předinstalovaný win 7 starter. Chtěl bych systém přeinstalovat, jaký byste mi doporučili na netbook Asus 1001px systém, win 7 home nebo win 7 profi? Někde jsem slyšel, že profi jsou prý na noťáskách rychlejší než home, tak nevim, nechám si raději poradit, předem díky ;)
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr systému na netbook

Příspěvek od LiveBomb »

Nechal bych tam Starter. MS vi proc to tam dodava.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Mikynka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mikynka »

Já bych je tam taky klidně nechal, jen mi vadí to, že si nemůžu upravit vzhled podle sebe, proto přemýšlím o jiném systému.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Jestli chceš upravovat vzhled, tak kup jakýkoliv jiný Win7 (Home Premium, nejspíše), pokud ti teda nebude vadit nižší výkon a vyhozené 4 tisíce. :-)
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Mikynka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mikynka »

A proč myslíš, že ten systém bude pomalejší? Podle mě dávají win 7 starter na netbooky jen kvůli ceně, aby byly netbooky co nejlevnější a nemyslím, že by systém win 7 home premium zatěžoval počítač víc než win 7 starter. Pokud se pletu, napíšete mi někdo, proč je win 7 starter lepší? Díky :)
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Lepší bude Ubuntu 10.10, ten má ještě menší nároky na výkon hardware než Starter.

Uvědom si, že máš hardware s výkonem, jaký před lety měly P4.
A že některá Pentia 4 byla dokonce výkonnější než procesor, který máš ty.
Tak každé procento výkonu, každá trocha systémových prostředků, které uspoříš, poznáš.
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

Kvůli vzhledu tam dát systém, se kterým Ti to pojede ještě pomaleji... To mi přijde trošku jako nesmysl. Starter je právě osekaná verze Sedmiček, která je pro netbooky aj. upravena, a proto vhodná.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

plnohodnotné W7 (což je verze Home a výš) bude podle mě mít podobné nároky jako Starter, pokud se v ní vypnou ty funkce navíc co mají, jádro systému bude stejné. na tomhle netbooku bych to ale moc nehrotil, výkonem to neoplývá - má to aspoň 2GB RAM? jestli ne, plné W7 bych tam necpal, jinak kromě "lepšího vzhledu" už tam nepůjde nic rozumně spustit
ignorelist: kremrole a dezoláti
Mikynka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mikynka »

nn zatím mám 1Gb, ale chtěl bych dokupovat 2Gb paměť, to řeším v jiném tématu

viz: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=20&t=168364

takže nakonec mi doporučujete nechat tam win 7 starter? Už doma mám krabicovou verzi win 7 home, kterou jsem dokupoval k jinému pc, tak jsem jí chtěl dát na ten netbook, nestálo by mě to nic, jen chvíli času při instalaci, proto jsem chtěl vědět jaký je tam rozdíl. A pokud žádný, nemusím nic řešit a přeinstaluju systém. Přeci tam nemůže být takový rozdíl.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

s těma 2GB už by to možná šlo aspoň trochu používat - ale na hry ne, netbook na to prostě není.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Mikynka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mikynka »

Děkuji za odpověď, ještě se jen zeptám, jakým programem mohu odzkoušet rychlost počítače? Chtěl bych to otestovat nyní se systémem win 7 starter a poté až systém přeinstaluji na win 7 home. Následně bych výsledky porovnal a poznal, který systém zatěžuje netbook více a naopak.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Výkon procesoru a paměťového subsystému:
Superpi 1.5 XS
Výkon pevného disku:
HD Tune 2.55
Grafický výkon:
3D Mark 06 Basic
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Akorát tento "hrubý výkon" bude pořád stejný, jenom něco víc součástí navíc bude zabírat víc RAM, což se podepíše na delším startu a nižší svižnosti.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“