prechod k Nvidii

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Re: prechod k Nvidii

Příspěvek od BiG_Father »

S case jsem ted spokojen:) dobre to chladi oproti tem, ktere jsem mel predtim a ty byly daleko drazsi.. ale jen kvuli tomu ze byly napr pruhledny nebo mely diody az v pr... :)
je derava cela predni maska, mam tam chladic, vzadu mam taky chladic + mam vylamany kryty k pcie slotum ale to diky metode pokus omyl jak jsem skladal HW do bedny a pro me prekvapive i kdyz to mam vsecko takhle deravy tak nemam skoro zadnej prach v casu ani po 1-2 mesicich, je to hlavne z venku a okolo nej..drive to byvalo naopak
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Oukej :-)
Když ti nevadí chatrnější konstrukce, je tahle case dost dobrá.
Už víš něco bližšího o RMA?
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

ani nevadi:)

mam ten zdroj uz pripravenej k vyzvednuti..vzal jsem toho s odpojitelnyma ..

ohledne reklamace nervozne preslapuju.. dal jsem to tam teprva v patek.. vetsinou kdyz jsem prilozil testy v ruznych programech kde to ukazovalo po chvilce nadprumerny hodnoty, tak reklamacka trvala cca 14dnu, max 3 tydny... takze to vidim spis koncem pristiho, ci az ten dalsi tyden..

snad to vyjde..kdyz jde o vraceni penez tak se vetsinou krouti :)
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Když nic jinýho, tak máš konečně dobrej zdroj :-)
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

aspon tak :) zitra pro nej jedu.. doufam, ze nebudu mit smulu na kus a neodpali mi treba sestavu celou :D to bych byl pekne nasranej..

kazdopadne u zdroje nic nepoznam ne? max mozna mensi hluk..
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Menší hluk určitě a měl by jít i líp přetaktovat CPU a GK.
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

tak ten xilence byl 700W, ucinnost nevim..zda 75 nebo vic.. nebo je to jeste o necem jinym? procak mam i5 760tku z 2,8 na 3,81 a zatim v poho.. myslis ze to dam na stabilnich 4,0? zda to ma vubec vyznam ale :) 100Mhz je nejakych 1fps ne?:)

testoval jsem tohle v linxu tusimze nebo jak se jmenuje ten program na benchmark procaku a 3,81 slo v poho bez chyb ale 4,0 uz mi hodilo modrou smrt
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Všechno je možný, o tý účinnosti Xilence pochybuju...
A linx není bench, ale stability test, lepší je OCCT
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

BiG_Father píše:tak ten xilence byl 700W, ucinnost nevim..zda 75 nebo vic.. nebo je to jeste o necem jinym? procak mam i5 760tku z 2,8 na 3,81 a zatim v poho.. myslis ze to dam na stabilnich 4,0? zda to ma vubec vyznam ale :) 100Mhz je nejakych 1fps ne?:)

testoval jsem tohle v linxu tusimze nebo jak se jmenuje ten program na benchmark procaku a 3,81 slo v poho bez chyb ale 4,0 uz mi hodilo modrou smrt
jen takovej dotaz...chladic mas jakej ? a zkousels to s maximalni dostupnou ram ? a jak dlouho ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Alfajk : cus, chladic na procaku mam http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65687 , teploty v klidu 36-39, v zatezi kterou umoznuji nynejsi hry tak 59-65, v lynxu 77 , s tou maximalni dostupnou RAM ti nerozumim..

na 3,81Ghz jsem zkousel ten test co trva nejakych 20min a v poho ale na 4,0Ghz mi skocila modra smrt asi uz po 15sekundach.. teploty ale byly takrka stejne jak na 3,81.. to nebylo o prehrati ale nejspis o maximu meho kusu kremiku:)
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

BiG_Father píše:Alfajk : cus, chladic na procaku mam http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65687 , teploty v klidu 36-39, v zatezi kterou umoznuji nynejsi hry tak 59-65, v lynxu 77 , s tou maximalni dostupnou RAM ti nerozumim..

na 3,81Ghz jsem zkousel ten test co trva nejakych 20min a v poho ale na 4,0Ghz mi skocila modra smrt asi uz po 15sekundach.. teploty ale byly takrka stejne jak na 3,81.. to nebylo o prehrati ale nejspis o maximu meho kusu kremiku:)
4GHZ urcite das,jen to asi bude chtit vysi napeti..

mno a tou ram myslim to,jak je uprostred linxu memory (MiB) tak das ALL,a problem size taky maximum u me to je 27532(nejak bliz jsem to jinak nekoumal),vsadim se ze teploty presahnou 80 stupnu
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

za zvysovani napeti mi to fakt nestoji :) 3,8 a 4,0 uz mas fuk.. to se nevyplati, stejne v blizsi dobe, natoz ted mi hry procak zdaleka nevytizi:)

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=86794 6970, hmm stale doporucujete spis tu 570 ? ale fakt bych mozna tu geforce no :) radeonu uz neverim:) jeste mi tu nekdo psal, ze kdyz nebudu kartu odprasnovat pravidelne, ze umre stejne casem.. tak nevim.. ja ji stetcem cistil kazdy 2 mesice, to nestaci? (nehraju na pc ve stodole nebo necem podobnym :) neni tu moc prasnost)
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Když Ráďu, tak HD6950 2GB.
Počkej, jak dopadne RMA a pak se zařiď.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

BiG_Father píše:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=86794 6970, hmm stale doporucujete spis tu 570 ?
Jak už tu psal Jeltík, pokud už Radeon, tak jedině HD 6950 2GB, odemknout na HD 6970 + OC a máš výkon GTX 580 za skoro polovinu ceny :) Ale to byla jen taková vsuvka.
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Jeltik : jj pockam a urco dam vedet:) jsem celkem nedockavej:) ted mam v pc od kamose pujcenou 9800GTS abych si sem tam neco zahral.. nebo GTX.. ani nevim co to je :)

Krtas : nevim jak se odemyka karta, zustava zaruka? OC rad delam bez zvedani napeti..

tudiz se divim, ze neprisli presvedcive posty, ze mam dat jeste Radeonu sanci:) pac jestli 6950 2GB jde na vykon 580 taktovat...

jsem momentalne rozhodnut pro tu 570GTX, pokud vse pujde podle planu. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84570

hlavne jak dopadne ta RMA no :/ uvidime.. urco podam info.. kazdopadne diskuse ohledne karet muze jet v plnem proudu dal..
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

BiG_Father píše:...tudiz se divim, ze neprisli presvedcive posty, ze mam dat jeste Radeonu sanci:) ...
Protože Stratos má ban a pojmenoval jsi vlákno tak jak jsi ho pojmenoval :)

Pokud chceš nV, tak teď jedině tu GTX 570 ;)
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Stratos ?:O no jsem rad, ze se lidi drzi tematu .. ale kdyz na zdroj reagovali ostatni pobourene, tak se divim, ze mi treba nerekli ,,mas lepsi vzit 6950 2GB, mel si akorat smulu na kusy" nebo tak neco:D takze kdyz nikdo nic, zdalo se mi to ok:) stejne me ten 570 laka momentalne vic.. ale 2gb jsou 2 gb no.. vysledky s OC 570tky to asi nejak zavratne nezmeni coz?
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

mam uz doma zdroj..no musim rict, ze je celkem hlasitej oproti tomu Xilence co jsem mel :O kdyz nemam pustenou hudbu tak mi to i celkem vadi

doufam, ze to je jen o zvyku nebo je to ,,jinej ton" hluku.. ale kdyz to ted vic vnimam tak me to hodne vadi

vzal jsem toho Seasonica jak jste mi tu doporucovali
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

To je divný, SS má tichý zdroje a když nic neděláš, neměly by být ani slyšet...
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

je celkem dost.. i kdyz ted koukam na netu na jeden serial a nemam to moc nahlas tak to slysim i pres to.. vadi mi to, mozna si zvyknu :) fakt je to asi jen trochu jinej druh huceni..fakt nevim.. nebo to moc vnimam kvuli tomu, ze jsem to tam rano namontoval a posloucham to furt..
Naposledy upravil(a) BiG_Father dne pát 11. bře 2011, 14:19, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“