Zdravím,
moc by mi pomohly jakékoli tipy na hlavně spolehlivý NTB. Nejdříve jsem měl představu takovou, že si sestavím nějaký stolní PC do kanceláře a pro občasnou práci z domu si dokoupím nějaký slabší NTB. Po osondování cen stolních PC a NTB s "podobnými" požadavky mi cena zas až tak levnější stolního PC nevyšla, proto jsem se rozhodl pouze pro NTB.
Je nutné zmínit, že pracuji v AutoCAD, ArchiCAD, učím se základy Cinema4D, občas pracuji v grafických programech, jako je Corel nebo Photoshop..
Základní otázky
Jaký je váš rozpočet? Kolem 20tis.
Jakou velikost notebooku preferujete?
preferuji 17“ s rozlišením 1600x900, velikost a váha není na obtíž
Preferujete nějaké značky? Mám averzi na HP, neboť jsem měl "skvělou" řadu DV9000 s tím vadným graf. čipem a 2x nelevná oprava (dovoz z USA, takže super výhra). Preferoval bych asi Dell, neboť mají perfektní servis, ale nebudu se bránit jinému spolehlivému výrobci..
Co budete na notebooku nejčastěji dělat? AutoCAD, ArchiCAD, učím se základy Cinema4D, občas pracuji v grafických programech, jako je Corel nebo Photoshop..
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole? Téměř každodenní nošení, ale vzhledem k tomu, že do kanceláře jezdím autem, mobilitu bych neřešil..navíc jsem macka měl a jsem zvyklý
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké? Nehraji žádné hry
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete? Není důležitá, většinou práci prezentuji v kanceláři
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)? Určitě OS W764bit
Displej 17“
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran, resp. chcete laptop s 16:10 nebo 16:9 LCD?
Je to jedno, neboť v kanceláři využívám starší kvalitní CRT jako druhý display
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
1. WXGA 1366 x 768..toto určitě ne
2. WXGA++ 1600 x 900..dostačující
Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
Kvalita zpracování a design
Vůbec nezálěží
Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)? Mám počítač vždy tak 2-3 roky, byl bych rád, kdyby to nový také zvládl
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Procesor jedině od Intel, nejlépe i5 s TurboBoostem
Jak velký má být pevný disk?
Alespoň 500GB, ale používám externí..
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
Nepožaduji
Máte nějaké speciální požadavky?
Nemám
Mockrát Vám děkuji za rychlé tipy! Práce volá a momentálně stojí Díky moc
NTB kolem 20tis.
Moderátor: Don
- Lukun
- Nováček
-
- Lukun
- Nováček
-
Re: NTB kolem 20tis.
Jinak jsem koukal po těchto:
1/ http://www.mironet.cz/dell-inspiron-n70 ... +dp119236/
2/ http://www.mironet.cz/acer-aspire-7745g ... +dp113394/
1/ http://www.mironet.cz/dell-inspiron-n70 ... +dp119236/
2/ http://www.mironet.cz/acer-aspire-7745g ... +dp113394/
- Lukun
- Nováček
-
- Sheep-Master
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
vyprdni se na dedikovanou grafickou kartu, bude akorát topit a žrát a prakticky jí nevyužiješ. koukal bych spíš po lepšim procesoru.
tvůj problém bych vyřešil 14-15" mašinou + 22" LCD domu a do kanclu (eventuelně dokiny)
dell má asi nejlepší servis, to máš pravdu, ale pro vyšší řady. inspiron je předraženej plastovej šmejd
pokud chceš kvalitu jak uvádíš hned v první větě tak jedině Lenovo Thinkpad,HP Elitebook, Dell Latitude, po ničem jinym moc nekoukej, po dvou letech (po záruce) se ti rozpadnou. Ale budeš muset trošku přitlačit s bankovkama.
Nebo koukni po nějakých starších mašinkách na bazarech, seženeš je za suprovou cenu s dostatečnym výkonem, velkym rozlišením a mnohdy i zárukou
tvůj problém bych vyřešil 14-15" mašinou + 22" LCD domu a do kanclu (eventuelně dokiny)
dell má asi nejlepší servis, to máš pravdu, ale pro vyšší řady. inspiron je předraženej plastovej šmejd
pokud chceš kvalitu jak uvádíš hned v první větě tak jedině Lenovo Thinkpad,HP Elitebook, Dell Latitude, po ničem jinym moc nekoukej, po dvou letech (po záruce) se ti rozpadnou. Ale budeš muset trošku přitlačit s bankovkama.
Nebo koukni po nějakých starších mašinkách na bazarech, seženeš je za suprovou cenu s dostatečnym výkonem, velkym rozlišením a mnohdy i zárukou
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- Lukun
- Nováček
-
Jaky presny tip by jsi mi prosim tedy doporucil? Predpokladam teda Lenovo s procesorem i7,velkou cash pameti a velkou RAM co? Bohuzel jsem vcera nez jsi napsal objednal toho Della,ale nebude problem ho vratit..Kazdopadne bych se chtel vejit do 25.tis. Diky