Rozvrhnuti a vybrani vodniho chlazeni

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Saske
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Rozvrhnuti a vybrani vodniho chlazeni

Příspěvek od Saske »

Chtel bych Vas pozadat o pomoc s rozvrhnutim a vybrani vodniho chlazeni :roll:

Jelikoz si necham delat skrin na zakazku, aby vyhovovala naprosto mym pozadavkum a nebyla zybtecne velka, potrebuji poradit s rozvrhnutim vsech veci kde co bude.

Jeste sem nehledal cloveka, ktery mi skrin zhotovi, takze pokud by to nekdo zvladl a chtel by si prividelat, necht se ozve :wink:

Napisu pribliznou sestavu a jaky to ma plnit ucel a vypadat.

Zacnu sestavou :wink:
Zdroj mam novy, tak doufam, ze bude stacit - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71430
Grafiku si budu porizovat AMD 6950, kterou odemnku na 6970 a mirne pretaktuji. Az nebude vykon stacit, coz pocitam tak na listopad, az vyjdou tituly nove generace (Battlefield 3, The Elder Scrolls V: Skyrim) poridim druhou 6950 do cross.
HDD mam novej http://www.alza.cz/western-digital-cavi ... 197790.htm ale budu si porizovat SSD, kde budu mit Windows 7 Ultimate 64bit a online hry. Zbytek veci budu mit na klasickem SATA HDD. Jelikoz jsem bezny uzivatel, tato kapacita mi postaci a proto neplanuji kupovat vice HDD, nez tyto dva.
"Zakladni deska" jelikoz skrin bude delana na miru urcite budu pozadovat, aby se tam vesla full ATX deska. Nevim jakou desku si piridim az vyjdou nove desky pro AMD s patici AM3+ a nerad bych doplatil na to, ze sem chtel mit mensi skrin a pak zadna ATX deska neodpovidala mym pozadavkum a nemohl popripade koupit full ATX.
Procesor bude AM3+, ktery je pry plne kompatibilni s AM3. Rozdil v nich je prej jen v tom, ze AM3+ ma uprostred prazdne misto.. jinak rozmerove jsou totozne. (doufam, ze mi to bylo receno spravne)
RAM budu porizovat takove, ktere budou potreba k teto sestave, aby ji nebrzdily.
Mechaniku budu mit jednu a to Blu-ray.
Monitoring urcite bych mel neco, co by monitorovalo teploty a daly se popripade regulovat otacky ventilatoru.
Celkove tedy budu potrebovat 3x 5,25" + neco na monitoring

Grafiky a procesor budu urcite taktovat, kdyz uz to budu mit vse chlazene vodou. Taktovat nebudu nejak extreme ale s ohledem na vykon/spotreba.. nepozenu to do nejakych extremu.

Kompletovat vodni chlazeni mi bude tento pan http://www.cawedog.cz/ , jelikoz mi bude na zakazku delat stribrny blok pro CPU pak "klasicky" na GPU a take zakladni desky. Mozna i HDD a RAM pameti, ale to si jeste rozmyslim, zda-li se to vubec vyplati.
Jedine co nemuze vyrobit je radiator a s tim mam nejvetsi problemy.. jaky vybrat a kam ho dat a jak ho zakombinovat do skrine.

Ted napisu par slov o tom, jaky mam pozadavky na keys
:wink:
Na prvnim miste je tichost, jelikoz budu s vice lidma na pokoji, tak potrebuji absolustni ticho!
Se skrini budu i cestovat a proto bych byl rad za co nejmensi vahu a co nejmensi rozmery a take, aby mela nejaky uchyt na prenaseni :)
V zadnem pripade nechci, aby svitila! Prijde mi to, jako totalni zbytecnost.. nebudu preci cumet do skrine, jak "hezky" sviti.
Take si nepreju zadny modding. Nezalezi mi na tom, jak skrin bude vypadat. Tedy chci aby byla cela cerna, ale to je vse.
Taky pozraduji aby skrin byla univerzalni a dali se v budoucnu bez problemu obmenovat komponenty. Ne udelat skrin jen na tuto sestavu a pak bych pracne schanel komponenty stejnych rozmenu, aby se tam vesly (to neplati o radiatoru, jelikoz podle neho bude keys vyrobeny. Jen v pripade nejake zavady, aby sel vyndat a vymenit za stejny model a ne nahradit jinym radiatorem jinych rozmeru).

Doufam, ze jsem napsal vse potrebne, aby ste mi dokazali poradit.
Snad se najde i mezi Vama nekdo, kdo by byl schopen i zhotovit :wink:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Rozvrhnuti a vybrani vodniho chlazeni

Příspěvek od Flegy »

ahoj, nejdrive si procti tento thread: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=89&t=69538

pokud si nebudes vedet rady, pote pis bud do threadu vyjmenovanych v threadu z linku nebo pripadne sem.

jinak co se tyce dotazu na hw tak doporucuji precist si neco tu a na netu.protoze to ze am3 a am3+ jsou kompatibilni neznamena, ze se lisi jen zmenou poctu pinu.
Saske
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saske »

Dobre, prectu si to :) dekuji :wink:
A u toho AM3+ mi bylo receno, ze se na ne bude davat stejne chlazeni jako na AM3, proto sem se o to vice nezajmal, protoze pokud to je pravda, tak neni co resit ne? :)
Saske
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saske »

Precteno, ale to resi problemy s vyberem a umisteni do klasickych skrini, kde se komponenty prizbusoboji moznostem skrine
.
Muj pozadavek je jiny.. a to prizpusobit skrin vodnimu chlazeni a rozvrhnout nejvhodnejsi rozmisteni komponentu a podle toho to vyrobit. Klasicke skrine maj hodne veci, ktere nevyuziju a zabiraj zbytecne moc mista - jako misto pro 4 HDD, 4x5,25" pro mechaniky. Ja si preji opravdu misto jen na ty veci co jsem psal. Je mi jedno jak to bude vypadat.. nemusi to vypadat jako klasicka skrin ve tvaru obdelniku. Zadne meze se nekladou protoze vzhled mi je ukradeny. Jde mi jen o to aby to ponilo svuj ucel. Proto bude lepsi to resit zvlast v tomto theadu.
Snad to nebude proti pravidlum a nebude to nikomu vadit :)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

tak to se mrkni do sekce casemoding ci googli "watercooled case" ci neco podobneho.
Saske
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saske »

Drive, nez sem napsal ten post, tak sem se koukal vsude mozne. A nenasel sem nic podobneho.. :sad:
A taky je u me problem anglictina, kterou moc neovladam, tak sem odkazany jen na ceske stranky :cry:
Saske
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saske »

http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=217611
nejak takhle vyreseny keys by se mi libil :) samozrejme by nemusel byt, tak hezky :wink:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

docela by me zajimalo, od koho bys to chtel nechat vyrobit. protoze to by bylo opravdu hodne nakladne :roll: . jinak tohle je dost specificka vec pokud o tom nemas komplexni prehled, mas asi smulu.
Odpovědět

Zpět na „Voda“