Takze moje finalni postrehy s HD Encoderem.. at uz je vstupni bitrate jakykoli (samozrejme asi se u nejnovejsich DVD najdou vyjimky), nmaximalnim smysluplnym vysledkem pro video stream v H.264 me pripadaj 2Mbit variabilni ciste pro video.. berte to s rezrevou, pohybuju se v rozmezich 2 - 2,3Mbit.. na mensich bitratech se jeste lecos maze.. jak kdy.. ale na vyssich uz se proste nedeje jinak vubec nic.. pro bezny DVDcka me tohle pripada jako rozumna komprese.. dostanete se na 1/2 az 2/5 velikosti pri neznatelnych zmenach..
Audio nechavam jen v copy modu.. jedina funkce doplnujici encoding je deinterlacing, ktery uz na pevno nastavuju podle MediaInfo a ne podle detekce encoderu.. detekce mi pise obcas nesmysly, ktere se na finalnim videu vzdy prokazou..
Tady tedy moje aktualni a asi posledni test screeny.. 2-pass VBR.. fixni veliksot zruba odpocitana podle delky zaznamu a bitrate, ktery jsem tedy radne testoval a dospel k tem svym 2Mbit.. zadny filtr, orez, nic..
DVD
MKV
Vysledky jsou tedy prakticky vzdy takove, ze zrneni origo zaznamu na DVD kopiich H.264 odstrani.. to je samozrejme na ukor detailu, ale vse je vyvazeno zaostrenim linii vsech objektu.. zadne rozmatlani ploch se nekona.. pri tehle kompresi je pri pohybu absolutne nemozne poznat rozdily.. naopak, MKV vypada lip.. obraz je paradoxne po kompresi daleko zivejsi a vypada ostrejsi nez puvodni DVD..
Je na case naplnit "queue" a nechat to tri dny bezet..