Pomoc s H.264 encoderem..

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
LetisVT
Začátečník
Začátečník

Re: Pomoc s H.264 encoderem..

Příspěvek od LetisVT »

Tak přecejenom při převodu posledního DVD co mam v PC nastal problém :D
Jedná se o takový to "zdvojení snímku" - prostě je tam něco ze snímku před tim a něco z toho dalšího.
Přidám screen, ale myslim, že asi pochopíte o co jde:Obrázek
DVD je stažený-neni kupovany.. Při zmenšení to dělá fakt psí kusy s obrazem, takže si to zvětšte na originalni velikost ten screen..
Nějak sem si toho nevšim, ale bylo to tam jakoby už po vytvoření .d2v v tom náhledu vidět.. bohužel už sem to enkodoval ale stojí to fakt celkem za ho..uby :D
Neví někdo čim to může bejt?Třeba nějaká ochrana DVD?Nastavení mam furt stejný a u jinejch videií to neděla :x
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Tohle je podle me klasicka chyba interoplace.. bud s ni tvuj encoder nepocital, nebo jsi ji nastavil spatne..
LetisVT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LetisVT »

no nakonec sem to pořešil.. našel jsem tam tlačítko Analyze a udělalo to přesně to, co jsem potřeboval :) DVD už mam v pohodě enkodovany do mkv..
Ještě přidám screen, jak na to třeba to někomu pomůže :)
Obrázek

To Ssnake: Já jsem ten článek četl, ale tohle se dalo snadno přehlidnout - cituji:
V záložce Filters (přešktnuto:nemusíte volit nic) klikněte na analyse, je možné, že to budete potřebovat. Podrobnější info o deinterlacingu najdete zde.
Naposledy upravil(a) LetisVT dne čtv 24. úno 2011, 19:03, celkem upraveno 2 x.
Ssnake
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ssnake »

LetisVT píše:no nakonec sem to pořešil.. našel jsem tam tlačítko Analyze a udělalo to přesně to, co jsem potřeboval :) DVD už mam v pohodě enkodovany do mkv....
tohle je v tom navodu z prvniho postu ktery nikdo necetl :-)
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Takze moje finalni postrehy s HD Encoderem.. at uz je vstupni bitrate jakykoli (samozrejme asi se u nejnovejsich DVD najdou vyjimky), nmaximalnim smysluplnym vysledkem pro video stream v H.264 me pripadaj 2Mbit variabilni ciste pro video.. berte to s rezrevou, pohybuju se v rozmezich 2 - 2,3Mbit.. na mensich bitratech se jeste lecos maze.. jak kdy.. ale na vyssich uz se proste nedeje jinak vubec nic.. pro bezny DVDcka me tohle pripada jako rozumna komprese.. dostanete se na 1/2 az 2/5 velikosti pri neznatelnych zmenach..
Audio nechavam jen v copy modu.. jedina funkce doplnujici encoding je deinterlacing, ktery uz na pevno nastavuju podle MediaInfo a ne podle detekce encoderu.. detekce mi pise obcas nesmysly, ktere se na finalnim videu vzdy prokazou..

Tady tedy moje aktualni a asi posledni test screeny.. 2-pass VBR.. fixni veliksot zruba odpocitana podle delky zaznamu a bitrate, ktery jsem tedy radne testoval a dospel k tem svym 2Mbit.. zadny filtr, orez, nic..

DVD
MKV

Vysledky jsou tedy prakticky vzdy takove, ze zrneni origo zaznamu na DVD kopiich H.264 odstrani.. to je samozrejme na ukor detailu, ale vse je vyvazeno zaostrenim linii vsech objektu.. zadne rozmatlani ploch se nekona.. pri tehle kompresi je pri pohybu absolutne nemozne poznat rozdily.. naopak, MKV vypada lip.. obraz je paradoxne po kompresi daleko zivejsi a vypada ostrejsi nez puvodni DVD..
Je na case naplnit "queue" a nechat to tri dny bezet.. :)
Naposledy upravil(a) Maxtor dne úte 15. bře 2011, 13:56, celkem upraveno 1 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

díky za tenhle thread, myslím že se mi co nevidět bude hodit, plánuju taky "pár" DVD zkonvertovat do 264 a tyhle postřehy "ze života" jsou přesně to co potřebuju :)

edit: když už se bavíme o "zmenšení velikosti bez postřehnutelné ztráty kvality" - screenshoty příště prosím místo BMP PNG - kvalita je stejná a velikost nesrovnatelná ;-)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“