Dobře, jediné zjednodušení vidím v tom, že když s Roguem nebo Warriorem zaútočím na vzdálenou jednotku, tak k němu přiskočím/přijedu
Dragon Age II
Moderátor: Baneshee
- Frostys
- Začátečník

-
Re: Dragon Age II
V čem je proboha zjednodušená? Tím, že u ostatních členů party nemůžeš měnit Armor (rukavice, armor, helma)?
Dobře, jediné zjednodušení vidím v tom, že když s Roguem nebo Warriorem zaútočím na vzdálenou jednotku, tak k němu přiskočím/přijedu
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
- Vivec
- Středně pokročilý

mě spíš zajímá jak je na tom příběhově a jak jsou rozvinuté postavy, v tom byla síla DAO, jenže v recenzích řeší jen technickou stránku věci a nemožnost měnit brnění, to mě v tom nezajímá, když chci pilovat itemy tak si pustim diablo
- Frostys
- Začátečník

-
Vivec: Mám odehráno 26 hodin a zatím nějaký velký příběh nenastává. Asi tím, že se vyhýbám Hlavním questům jako čert kříži, abych to nedohrál brzy
Co se týče postav, tak mi to přijde lepší nebo minimálně stejně dobré jako v Origins. Každá postava má své problémy a ty jim můžeš pomoci a opět podle různých rozhodnutí tě budou mít rádi a nebo ne.
Co mně ale překvapilo, že každá postava má v abilitách také dvě pasivní ability, které se aktivují podle toho jestli jste s postavou Friendly anebo Rival.
Rozhovory a volby v rozhovorech jsou mnohem bohatší, než v Origins. Jsou vtipnější a prostě zajímavé. Mnohdy můžeš protivníka zabít přímo v rozhovoru (jako volba), což je taky fajn
Nadruhou stranu si nemyslím, že volby typu hodný/zlý budou mít nějaký zásadní vliv na tvoji pověst, což je škoda.
Jen jsou zjednodušené dárky, že je u nich přímo napsané pro koho ten dárek je a neexistuje, že byste dali někomu jiný dárek. Tím odpadá nutnost si všímat a zkoumat charaktery ostatních postav.
Co mně ale překvapilo, že každá postava má v abilitách také dvě pasivní ability, které se aktivují podle toho jestli jste s postavou Friendly anebo Rival.
Rozhovory a volby v rozhovorech jsou mnohem bohatší, než v Origins. Jsou vtipnější a prostě zajímavé. Mnohdy můžeš protivníka zabít přímo v rozhovoru (jako volba), což je taky fajn
Jen jsou zjednodušené dárky, že je u nich přímo napsané pro koho ten dárek je a neexistuje, že byste dali někomu jiný dárek. Tím odpadá nutnost si všímat a zkoumat charaktery ostatních postav.
Naposledy upravil(a) Frostys dne úte 15. bře 2011, 19:50, celkem upraveno 1 x.
- morke
- Moderátor

DA2 oproti předchůdci ztratilo určité RPG prvky, souboje jsou spíš jen klikací, nelze si definovat postavu... Konzolové ovládání je ohavné.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
- Frostys
- Začátečník

-
morke: Co si představuješ pod tím konzolovým ovládáním? Mně to přijde naprosto stejné jako v Origins. Co se těch soubojů týče, tak je pravda, že spíš změnili kvantitu, než kvalitu nepřátel. Naběhne 10 maníků, které dáte na 3 rány. V Origins zase byla jedna potvora s oranžovým jménem a dvě slabé a to byl docela záhul. Každopádně i tady jsem narazil na problémy.
Jinak tvorba postavy mi přijde značně omezená, ale dávam tomu za vinu to, že jste prostě Hawke a ten musí nějak vypadat
Jinak tvorba postavy mi přijde značně omezená, ale dávam tomu za vinu to, že jste prostě Hawke a ten musí nějak vypadat
- morke
- Moderátor

Ovládání je zaměřeno na gamepad a klávesnici, když se nahrne více protivníků, stačí jen klikat a ono se to nějak pobije.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
- Maranov
- Mírně pokročilý

Frostys: Problém PC hráčů je ten, že hra nenabízí taktiku. Jen čekáš na regen many a limity u abilit, pak zas použiješ a mlátíš dál. V klasičtějších hrách máš kouzla a ability omezené a rozličné, takže to chce víc taktizování.
To je taky problém této hry, když narazíš na bosse. Bojuješ s ním prakticky stejně, nemáš žádné eso, co by jsi vytáhl z rukávu, takže obtížnost je dost nevyvážená. Neovlivníš pořádně ostatní PC, takže se dostávají do blbých pozic a používají ability blbě.
Co se týče příběhu, spíš je to takový datadisk, zjevují se ti samí lidé v jiných outfitech a prochází se události z jiné perspektivy, později je příběh víc samostatný, ale... viděl jsem první hodinu a uhodl jsem konec. Přesně. Klasické klišé korporátní badguy, samozřejmě ten trochu odlišný vy-víte-čím, second-in-command, který prohlašoval něco ve smyslu: "Jsi šílenec, final bossi."... žádné překvapení.
Recyklované prostředí, monster spawny, všude spousta creepů na rychlé killy, pomalu linoucí příběh nikam... lidi jsou prostě znudění. To je přesný popis DA2 - nuda.
Některé questy (některé, je tam strašné množství fetchquestů) jsou opět propracované, herecké výkony, scénář a podobně stále dobrý - to BW pořád umí, u zbytku nějak neví, co chtějí.
To je taky problém této hry, když narazíš na bosse. Bojuješ s ním prakticky stejně, nemáš žádné eso, co by jsi vytáhl z rukávu, takže obtížnost je dost nevyvážená. Neovlivníš pořádně ostatní PC, takže se dostávají do blbých pozic a používají ability blbě.
Co se týče příběhu, spíš je to takový datadisk, zjevují se ti samí lidé v jiných outfitech a prochází se události z jiné perspektivy, později je příběh víc samostatný, ale... viděl jsem první hodinu a uhodl jsem konec. Přesně. Klasické klišé korporátní badguy, samozřejmě ten trochu odlišný vy-víte-čím, second-in-command, který prohlašoval něco ve smyslu: "Jsi šílenec, final bossi."... žádné překvapení.
Recyklované prostředí, monster spawny, všude spousta creepů na rychlé killy, pomalu linoucí příběh nikam... lidi jsou prostě znudění. To je přesný popis DA2 - nuda.
Některé questy (některé, je tam strašné množství fetchquestů) jsou opět propracované, herecké výkony, scénář a podobně stále dobrý - to BW pořád umí, u zbytku nějak neví, co chtějí.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- Vivec
- Středně pokročilý

dík za názory, počkám až zlevní na tři kila, pak toho kdyžtak nebudu litovat 
přinejhoršim si zas znovu zahraju jedničku
přinejhoršim si zas znovu zahraju jedničku
- Frostys
- Začátečník

-
Tak po 30 hodinách dohráno. Škoda, čekal jsem, že to bude o dost delší a že se taky budu pohybovat někde jinde než po Kirkwallu a okolí. Oproti Origins mi tedy přijdou lepší jen rozhovory a volby v nich. Příběh, dobrodružství a složitější boje jsou tedy v Origins...
- Maddogg
- Čestný člen

Rozmanitost lokací a jejich počet hraje taky ve prospěch Origins...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- Frostys
- Začátečník

-
To je pravda. Na to, že se prakticky pohybujete jen po městě a lokací je málo, tak jsou místa hodně recyklovaná.
Taky mně zklamalo, že se v takové hře vyskytnou nefungující questy. Kde to jsme? Na free serveru WoWka?
Taky mně zklamalo, že se v takové hře vyskytnou nefungující questy. Kde to jsme? Na free serveru WoWka?
- icebosss
- Začátečník

-
jestli pak někdo bude chtět, můžu sem upnout aspoň češtinu z polštiny přez překladač, menu a různé volby v něm jsme se snažil trošku upravit, aby to vypadalo tak nějak srozumitelně... skilly sem radši nechal být, kdo by chtěl, mohl by je dopřeložit, je tam jen pár věcí nekompletních.. Jinak pro toho kdo umí jen málo anglicky to bude lepší jak nic, aspoň z části lze pochopit o co go. Jediné co musí být, je přeinstlaovat hru a nastavit instalačku na polštinu, protože u ní jsou ještě nějaké soubory s lokalizací navíc
- Frostys
- Začátečník

-
Jak se dostanu k textům, abych je mohl překládat?
- icebosss
- Začátečník

-
..
Naposledy upravil(a) icebosss dne čtv 17. bře 2011, 14:33, celkem upraveno 1 x.
- Frostys
- Začátečník

-
No bylo by to fajn, protože ať to pustím kdekoli, tak mi cmd jen problikne.
edit: Možná už jsem na to přišel, dobrý... jo mám to.
edit: Možná už jsem na to přišel, dobrý... jo mám to.
- icebosss
- Začátečník

-
[quote="icebosss"]tímhle programem převedeš soubory s koncovkou .tlk na koncovku txt a obráceně
http://social.bioware.com/project/4206/&v=files
můžu ti kdyžtak hodit screeny abys viděl co a jak, spustíš CMD a přez něj to převádíš
Takže čeština není funkční, u nové hry to budguje, nespustí se žádný souboj a běháte v texturách... v pozdější fázi hry prý nejde zase nabírat Q... nevím co je špatně takže sem ji stáhnul
http://social.bioware.com/project/4206/&v=files
můžu ti kdyžtak hodit screeny abys viděl co a jak, spustíš CMD a přez něj to převádíš
Takže čeština není funkční, u nové hry to budguje, nespustí se žádný souboj a běháte v texturách... v pozdější fázi hry prý nejde zase nabírat Q... nevím co je špatně takže sem ji stáhnul
- Frostys
- Začátečník

-
Zkusil jsem si jen tak přeložit pár vět v rozhovoru a konvertnout zpátky do .tlk a jelo to v pohodě, včetně diakritiky, tak nevím kde je tvůj problém.
Škoda, že jsou ty texty v tom *.txt tak popřeházené jinak by byl nějaký překlad snažší
Škoda, že jsou ty texty v tom *.txt tak popřeházené jinak by byl nějaký překlad snažší
- icebosss
- Začátečník

-
problém bude v translátoru, který to nějak blbě přeloží a hodí tam chyby s kteryma pak nepokračujou skripty, rozhovory atd
Tak kdo chce aspoň moje upravený menu tak to funguje bez problémů.. překopírovat a přepsat, originální soubory si zazálohujte, je to už udělané na eng verzi
http://www.ulozto.cz/8325446/dragon-age-2-rar
Tak kdo chce aspoň moje upravený menu tak to funguje bez problémů.. překopírovat a přepsat, originální soubory si zazálohujte, je to už udělané na eng verzi
http://www.ulozto.cz/8325446/dragon-age-2-rar
- _marduk_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja mam nahratych 32h a este som len v druhej kapitole, takze dost zalezi kolko questov clovek robi(ja vsetky) a aku obtiaznost ma(ja hard)
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
- Frostys
- Začátečník

-
Questy jsem se snažil udělat všechny, kromě minimálně dvou nefungujících a taky jsem se docela dost často flákal, pobíhal a objevoval. Tak nevím co ty pořád děláš 
Mám to projet ještě jednou jo?
Mám to projet ještě jednou jo?