Fan na pasivní gpu

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
zblamak
Začátečník
Začátečník

Fan na pasivní gpu

Příspěvek od zblamak »

Zdravím, vlastním

Kód: Vybrat vše

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140006000000MKY&Search=4670&SearchType=2
a občas to nezvládne s teplotama a restartuje komp. Napadlo mě na ni dát nějáký větráček, ale absolutně si nedovedu představit, jak ho uchytit a jestli bude mít nějáký vliv na teplotu gpu, popř jakou velikost. Zda by stačil 80x80 či 120x120... Za jakoukoli radu budu rád.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Re: Fan na pasivní gpu

Příspěvek od shelby_nr »

Tá karta by sa nemala prehrievať. Máš dobre poriešený airflow? (outtake, intake, cablemanagement)

// zlá sekce...toto patrí sem
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Normálně na vršek polož nějakej větrák, aspoň 80x80, pasivním grafikám to vždycky hrozně pomůže (klidně o 10°C a víc). Jestli ho chceš přidělat, stačí slabým drátkem přichytit k nějaké hliníkové části chladiče tak, aby se drátek nedotýkal ničeho na plošném spoji.
zblamak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zblamak »

Jop, díky. Stačilo dát naspod 120x120, kterej jsem přidělal drátky(zavěšeno šetrně na žebra). Teploty klesly na 50°C~55°C v zátěži. Když jsem dal fan nahoru šly teploty cca o 5°C nahoru, ale to je předpokládám tím, že dole je víc žeber.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

zblamak píše:Jop, díky. Stačilo dát naspod 120x120, kterej jsem přidělal drátky(zavěšeno šetrně na žebra). Teploty klesly na 50°C~55°C v zátěži. Když jsem dal fan nahoru šly teploty cca o 5°C nahoru, ale to je předpokládám tím, že dole je víc žeber.
to je nepravdepodobny,spis na jednu stranu foukal a na druhou nasaval,nevim ktera je v chlazeni efektivnejsi,ale rekl bych,ze kdyz z toho teplej vzduch odfukuje,nez kdyz na to okolni vzduch fouka
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
zblamak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zblamak »

Alfajk píše:
zblamak píše:Jop, díky. Stačilo dát naspod 120x120, kterej jsem přidělal drátky(zavěšeno šetrně na žebra). Teploty klesly na 50°C~55°C v zátěži. Když jsem dal fan nahoru šly teploty cca o 5°C nahoru, ale to je předpokládám tím, že dole je víc žeber.
to je nepravdepodobny,spis na jednu stranu foukal a na druhou nasaval,nevim ktera je v chlazeni efektivnejsi,ale rekl bych,ze kdyz z toho teplej vzduch odfukuje,nez kdyz na to okolni vzduch fouka
No já myslel na spodní stranu gpu. Abych řekl pravdu spíš ji profukuje. Je to znatelně cítit až u procesoru. Lícem ke gpu ho dát nemohu kvuli logu na gpu. Lopatky by do něj sekaly (na rubu je kříž, kterým to krásně dosedne na žebra. Hlavní je, že teploty šly rapidně dolů.
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“