SSD DISK - Výběr

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: KINGSTON SSDNow V100 Series 64GB - nieco proti?

Příspěvek od -HoNY- »

Bufo píše:
-HoNY- píše:Přeběžné informace o 25nm modelech:
Znamena to, ze uz aj Patriot (podobne ako OCZ) distribuuje 25nm modely pod tym istym oznacenim ako boli 34nm?
To jsem neřekl a oficiální vyjádření k tomu neexistuje. Mnou testovaný kus je 34nm.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

hele sorry ze porad prudim s tim adata 599, ale nemas ho nahodou otestovany? :oops:
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Odpad netestuji. Už jsem se jednou spálil při recenzování A-Data S592, S596 a Patriotu PS-100. :roll: Půjčovat si ho ani nebudu, nemá to smysl. Jaký je jeho přínos? Nižší cena na úkor levnějšího plošného spoje nebo čipů s vyšším výskytem vadných buněk? Tohle za to opravdu nestojí.

Patriot Inferno je mnohem lepší alternativa k Vertexu 2 než nějaká pošahaná A-Data S599. Stačí?
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Bufo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bufo »

Mna teda HoNY presvedcil, ale ak trvas na S599, tak pozri sem: pc.sk
[Edit: opraveny link]

Inak dovoz Patriotov do cz/sk nevyzera velmi dobre - alza na objednavku 7-14 dni, na alfacomp dokonca ziaden nie je a na czechcomp tiez na objednavku.
Naposledy upravil(a) Bufo dne úte 15. bře 2011, 17:12, celkem upraveno 1 x.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

to -Hony-:
-čo je na Crucial C300 64GB verzií také zlé až na ten FW a že má nízky zápis? (ktorý nie je podstatný kedže povedzme si koľko času sa bude naň zapisovať ak tam bude len OS a nejaký SW?, podstatný je náhodní zápis). AK sa mýlim tak oprav...osobne si myslím, že za tie peniaze nie je zlý
-k tej distribuci: tichepc.sk
Naposledy upravil(a) shelby_nr dne úte 15. bře 2011, 17:11, celkem upraveno 1 x.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
_marduk_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _marduk_ »

ta nova generacia od intelu bude kedy?
nejake uniknute testy nie su?
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

shelby_nr píše:to -Hony-:
-čo je na Crucial C300 64GB verzií také zlé až na ten FW a že má nízky zápis? (ktorý nie je podstatný kedže povedzme si koľko času sa bude naň zapisovať ak tam bude len OS a nejaký SW?, podstatný je náhodní zápis). AK sa mýlim tak oprav...osobne si myslím, že za tie peniaze nie je zlý
-k tej distribuci: tichepc.sk
Přečti si rozdíl mezi statickým a dynamickým wear levelingem. Problém je právě v tom, že C300 prý používá dynamický. Nevím, zda je to chyba firmwaru, protože nový vyšel nedávno a osobně jsem ten disk neměl v rukách, abych mohl posoudit jeho chování. Dále nemám v testlabu plnohodnotný SATA 6 Gb/s řadič ale hračku od ASUSu s Marvellem 88SE9123, která má papírové maximum 5 Gb/s. Proto jsem řádně neotestova ani Intel 510.

Pokud chceš výkon, koupil bych místo Crucialu C300 raději Intel S510 nebo Crucial C400/Corsair P3. Intel je takový mezičlánek.
  • Crucial Real SSD C300 = 34 nm, Marvell 88SS9174-BJP2 - údajné problémy s wear levelingem
  • Intel 510 Series = 34 nm IMTF, Marvell 88SS9174-BKK2
  • Crucial Real SSD C400, Corsair C3 = 25 nm IMTF, Marvell 88SS9174-BKK2
Bufo píše:Mna teda HoNY presvedcil, ale ak trvas na S599, tak pozri sem: pc.sk
[Edit: opraveny link]

Inak dovoz Patriotov do cz/sk nevyzera velmi dobre - alza na objednavku 7-14 dni, na alfacomp dokonca ziaden nie je a na czechcomp tiez na objednavku.
Distributor Patriotu pro ČR je brněnská 100Mega Distribution.

Stav skladu, nejhorší dealerská cena bez DPH (calccněte si na to rabat 3% a DPH)
  • PI60GS25SSDR, 2582 Kč - sklad 4 ks
  • PI120GS25SSDR, 4157 Kč - sklad na zavolání
  • PI240GS25SSDR, 8446 Kč - skladem 3 ks
Dobrou (a bezproblémovou) alternativou k Vertexu 2 je i Corsair Force Fxx-A, přidali tam pár čipů navíc a lidi na Živě.cz si je chválí. Nechci kecat, ale ty vozí do ČR jenom CZC a Alza a ostatní je od nich kupují. K mému překvapení tam dokonce citují tuto sekci a moje zprávy. :)
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=94 ... 3&start=60
_marduk_ píše:ta nova generacia od intelu bude kedy?
nejake uniknute testy nie su?
Opět odloženo... :sad:
zahno
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zahno »

RUCE PRYČ ! :!:

KINGSTON SSDNow V100 mam ve 128G verzi a predevcirem odesel.
Nedetekoval ho BIOS, pokud byl na stejnem radici s nejakym jinym diskem, BIOS nenasel zadny disk. V Alfacompu ho vymenili do druheho dne po doruceni, takze uz mam novy, coz uz je samo o sobe podezrele. Zaroven jsem se dozvedel, ze jenom behem tohoto tydne se vratily 4 kusy V100vek.
Kingston ma neco spatne, na internetu jsem nasel podobne komentare - velky pocet mrtvych disku, ale zadne oficialni vyjadreni. Chystam se napsat primo na podporu Kingstonu.

No aNovy disk budu denne zalohovat, protoze vubec neverim, ze vydrzi dele, jak 2 mesice... :angry2:
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

@zahno: Mírni prosím slova popř nešiř bludy, dokud se to nevyřeší.

Jaké bylo modelové označení? Desktop upgrade kit, notebook upgrade kit nebo bulk?

Jaký měl disk firmware?

Kde na internetu? V Blesku včera psali, že po včerejším výbuchu paliva v JE Fukushima se máme bát radioaktivního mraku nad ČR. :mrgreen: (pozn. v JE je jaderná reakce zastavena a dochází pouze k uvolňování zbytkových izotopů vodíku, které při styku s kyslíkem vybuchují, následky a nemoc z ozáření hrozí pouze lidem v bezprostřední blízkosti reaktoru)

Jakou máš konfiguraci PC? O víkendu jsem poprvé zabil SSD a to dokonce Intel 510 Series 250 GB a to jsem ho neměl v PC sotva 12 hodin. Takový je bohužel život. Hardware umírá, hardware ožívá.
zahno
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zahno »

-HoNY- píše:@zahno: Mírni prosím slova popř nešiř bludy, dokud se to nevyřeší.

aké bylo modelové označení? Desktop upgrade kit, notebook upgrade kit nebo bulk?

Jaký měl disk firmware?

Kde na internetu? V Blesku včera psali, že po včerejším výbuchu paliva v JE Fukushima se máme bát radioaktivního mraku nad ČR. :mrgreen: (pozn. v JE je jaderná reakce zastavena a dochází pouze k uvolňování zbytkových izotopů vodíku, které při styku s kyslíkem vybuchují, následky a nemoc z ozáření hrozí pouze lidem v bezprostřední blízkosti reaktoru)

Jakou máš konfiguraci PC? O víkendu jsem poprvé zabil SSD a to dokonce Intel 510 Series 250 GB a to jsem ho neměl v PC sotva 12 hodin. Takový je bohužel život. Hardware umírá, hardware ožívá.
Pisu jen a jen to, co jsem behem dvou dnu zazil - mrtvy disk po rebootu, ztrata nakonfigurovaneho systemu, reklamace vymenou do druheho dne a slusna nejistota o kvalite vymeneneho kusu.

Byl to bulk SV100S2, ale osobne myslim ze je to uplne jedno, firmware me nenapadlo ani zjistovat (proc taky, fungoval spravne dokud neumrel) A konfigurace - MSI P67-GD65 (byl na 6Gbit portu) + i2500K.

To, ze HW umira, se da zvladnout. To, ze sami kluci na reklamacich se divi, ze stejny model se jim tam objevuje podezrele casto, je podezrele. To, ze jsem bez jakehokoli vyjadreni dostal novy disk za necelych 24 hodin po reklamaci, taky neni standartni. A treba toto rozkosne hodnoceni taky neni uplne bezne http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6820139416 (pod feedback)

PS: Ten Blesk jste si mohl odpustit, pane moderator...
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

zahno píše: Pisu jen a jen to, co jsem behem dvou dnu zazil - mrtvy disk po rebootu, ztrata nakonfigurovaneho systemu, reklamace vymenou do druheho dne a slusna nejistota o kvalite vymeneneho kusu.
To je sice smutné, ale stává se to i jiným diskům, jak jsem psal umřel mi mnohem dražší a lepší Intel 510 a taky to nikde netroubím do světa. Neříkám, že nemusela být vadná série, ale psát, že V100 je špatné protože je špatné bez jakýchkoliv upřesnění se opravdu rovná blábolu z Blesku. Sám jsem při recenzování přepsal přes V100 více něz 3 TB bad během dvou dnů a přes V+100 dokonce přes 10 TB, když jsem měřil výkon v různých RAID konfiguracích a disky jsou stále jako nové.
zahno píše:Byl to bulk SV100S2, ale osobne myslim ze je to uplne jedno, firmware me nenapadlo ani zjistovat (proc taky, fungoval spravne dokud neumrel) A konfigurace - MSI P67-GD65 (byl na 6Gbit portu) + i2500K.
Ještě mě napadá - co zdroj?
zahno píše:To, ze HW umira, se da zvladnout. To, ze sami kluci na reklamacich se divi, ze stejny model se jim tam objevuje podezrele casto, je podezrele. To, ze jsem bez jakehokoli vyjadreni dostal novy disk za necelych 24 hodin po reklamaci, taky neni standartni.
V Alfě i Softcomu mám tu zkušenost, že nové zboží, které jsem koupil před týdnem a porouchalo se mi mění na počkání.
zahno
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zahno »

-HoNY- píše:
zahno píše: Pisu jen a jen to, co jsem behem dvou dnu zazil - mrtvy disk po rebootu, ztrata nakonfigurovaneho systemu, reklamace vymenou do druheho dne a slusna nejistota o kvalite vymeneneho kusu.
To je sice smutné, ale stává se to i jiným diskům, jak jsem psal umřel mi mnohem dražší a lepší Intel 510 a taky to nikde netroubím do světa. Neříkám, že nemusela být vadná série, ale psát, že V100 je špatné protože je špatné bez jakýchkoliv upřesnění se opravdu rovná blábolu z Blesku. Sám jsem při recenzování přepsal přes V100 více něz 3 TB bad během dvou dnů a přes V+100 dokonce přes 10 TB, když jsem měřil výkon v různých RAID konfiguracích a disky jsou stále jako nové.
Takze "mas smulu, rozbila se ti hracka, hubu drz!" pristup ? Tvrdim, ze V100 mi odesel a podle hledani na googlu popisuje naprosto stejny problem vice lidi, stejne jako technici z Alfy. Vzhledem k okolnostem ted nikomu nedoporucim kupovat tento model a dokud nedostanu vyjadreni k duvodu "umrti", ten vymeneny budu hlidat a zalohovat, i kdyz je pouze systemovy.

Samozrejme me zajima duvod, proc V100ky umiraji, ale k tomu nikde nejsou informace, od Kingstonu zatim nemam odpoved a stejne je na tom i Alfa - nevi, jenom meni.

Ad recenze: Podle toho, co jsem vygooglil, neni problem v objemu, ale dobe pouzivani. Nejcasteji umiraji 2-3 mesice po koupi nezavisle na intenzite pouzivani. U me od 12.1.
-HoNY- píše:
zahno píše:Byl to bulk SV100S2, ale osobne myslim ze je to uplne jedno, firmware me nenapadlo ani zjistovat (proc taky, fungoval spravne dokud neumrel) A konfigurace - MSI P67-GD65 (byl na 6Gbit portu) + i2500K.
Ještě mě napadá - co zdroj?
Akasa PaxPower 460
-HoNY- píše:
zahno píše:To, ze HW umira, se da zvladnout. To, ze sami kluci na reklamacich se divi, ze stejny model se jim tam objevuje podezrele casto, je podezrele. To, ze jsem bez jakehokoli vyjadreni dostal novy disk za necelych 24 hodin po reklamaci, taky neni standartni.
V Alfě i Softcomu mám tu zkušenost, že nové zboží, které jsem koupil před týdnem a porouchalo se mi mění na počkání.
Proti tomu nic, to je klasicke DOA. V Alfe davaji i tyden na testovani kompatibity pameti. Ale po dvou mesicich uz to neni uplna normalka, ze ?
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

-HoNY- píše: ...
Pokud chceš výkon, koupil bych místo Crucialu C300 raději Intel S510 nebo Crucial C400/Corsair P3. Intel je takový mezičlánek.
...
Crucial Real SSD C400, Corsair C3 = 34 nm IMTF, Marvell 88SS9174-BKK2
Chcem niečo cca 60GB, čiže Intel asi nie...Tak asi si počkám na C400
C400 by už mal mať 25nm nie? (http://www.anandtech.com/show/4086/micr ... 5mbs-reads) ...zaujíma ma aký "dopad" môže mať zníženie cache u C400 64GB verzie (z 256MB u C300 na 128)?
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

zahno píše:Takze "mas smulu, rozbila se ti hracka, hubu drz!" pristup ? Tvrdim, ze V100 mi odesel a podle hledani na googlu popisuje naprosto stejny problem vice lidi, stejne jako technici z Alfy. Vzhledem k okolnostem ted nikomu nedoporucim kupovat tento model a dokud nedostanu vyjadreni k duvodu "umrti", ten vymeneny budu hlidat a zalohovat, i kdyz je pouze systemovy.

Samozrejme me zajima duvod, proc V100ky umiraji, ale k tomu nikde nejsou informace, od Kingstonu zatim nemam odpoved a stejne je na tom i Alfa - nevi, jenom meni.

Ad recenze: Podle toho, co jsem vygooglil, neni problem v objemu, ale dobe pouzivani. Nejcasteji umiraji 2-3 mesice po koupi nezavisle na intenzite pouzivani. U me od 12.1.
Jinými slovy chceš říct, že když je disk zapnutý, tak se z něj odpařují kusy součástek a sám od sebe umře? Ti majitelé disk normálně používali a já do něj prováděl intenzivní zápisy a přepisy, které běžný uživatel neprovede za víc než rok.

Pokud jsi napsal Kingstonu v duchu svého prvního příspěvku, tak ti s velkou pravděpodobností nikdy neodpoví.
-HoNY- píše:Akasa PaxPower 460
Že by akasa byla zrovna synonimem kvality zdrojů se říct nedá, ale vadit by to disku nemělo.
zahno píše: Proti tomu nic, to je klasicke DOA. V Alfe davaji i tyden na testovani kompatibity pameti. Ale po dvou mesicich uz to neni uplna normalka, ze ?
Psal jsi někde v úvodu, že se ti to stalo u disku, používaném 2 měsíce? Ne nic takového jsi nenapsal.

shelby_nr píše:
-HoNY- píše: ...
...
Crucial Real SSD C400, Corsair C3 = 34 nm IMTF, Marvell 88SS9174-BKK2
Chcem niečo cca 60GB, čiže Intel asi nie...Tak asi si počkám na C400
C400 by už mal mať 25nm nie? (http://www.anandtech.com/show/4086/micr ... 5mbs-reads) ...zaujíma ma aký "dopad" môže mať zníženie cache u C400 64GB verzie (z 256MB u C300 na 128)?
Možná má cache odlišnou šířku sběrnice. Mám pocit, že Indilinx má 32bit cache zatímco JMicron 8 nebo 16bit.

Ono je možné, že Intel, až vypráší sklady 34nm NAND flash, tak vydá 520 Series (tzn. vlastní verzi C400 = 25 nm + Marvell BKK2). Ty řadiče používají odlišné algoritmy. Intel 510 (128 MB cache) a C300 (256 MB cache) má rozdíl v syntetickém výkonu cca 20 %. I kdyby byl C400 o něco poamlejší než C300 pořád je jeho výkon nad rámec běžného SATA 3 Gb/s řadiče.
Bufo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bufo »

Dobre tak Adata nie, Kingston asi radsej tiez nie. Aktualni kandidati:
Patriot Inferno 120GB (PI120GS25SSDR)
CORSAIR Force Series 120GB (CSSD-F120GB2-BRKT)
V kombinacii s mb ASUS P8H67-V (rev 3.0) (alt. GIGABYTE H67A-UD3H-B3, MSI H67MA-ED55 (B3)), nie su tam nejake mozne komplikacie?
Vela sa pise o roznych problemovych kombinaciach mb, chipsetov a fw, tak sa radsej pytam vopred.
michalv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalv »

zahno píše:RUCE PRYČ ! :!:

KINGSTON SSDNow V100 mam ve 128G verzi a predevcirem odesel.
Nedetekoval ho BIOS, pokud byl na stejnem radici s nejakym jinym diskem, BIOS nenasel zadny disk. V Alfacompu ho vymenili do druheho dne po doruceni, takze uz mam novy, coz uz je samo o sobe podezrele. Zaroven jsem se dozvedel, ze jenom behem tohoto tydne se vratily 4 kusy V100vek.
Kingston ma neco spatne, na internetu jsem nasel podobne komentare - velky pocet mrtvych disku, ale zadne oficialni vyjadreni. Chystam se napsat primo na podporu Kingstonu.

No aNovy disk budu denne zalohovat, protoze vubec neverim, ze vydrzi dele, jak 2 mesice... :angry2:
Zdravím, no já mám také KINGSTONA SSDNow V100 ale 64GB verzi, a také cca po 2 měsících odešel (počítač jsem vypnul a ráno zapnul a už se disk nedetekoval), reklamace v Alfe provedena výměnou, možná je to jen nějaká špatné serie, to se stávat muže, uvidím jak dlouho vydrží tento nový, dostal jsem ho v jinačí krabičce (blistru - jen disk bez příslušenství) jak ten první takže jinačí serie tak uvidím. Každopádně ten první měl pomalý zápis jen asi 60MB/s v crystal disk mark , tenhle má 110MB/s. Předtím jsem myslel že to nevadí že to tak má být ale asi ne když ten nový je rychlejší.
Jinak sestava je ta co mám v podpise (athlon X2 @3,6Ghz, Gigabyte ma78gm-ud2h, zdroj forton bluestorm II 400W).
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

-HoNY- píše: Možná má cache odlišnou šířku sběrnice. Mám pocit, že Indilinx má 32bit cache zatímco JMicron 8 nebo 16bit.

Ono je možné, že Intel, až vypráší sklady 34nm NAND flash, tak vydá 520 Series (tzn. vlastní verzi C400 = 25 nm + Marvell BKK2). Ty řadiče používají odlišné algoritmy. Intel 510 (128 MB cache) a C300 (256 MB cache) má rozdíl v syntetickém výkonu cca 20 %. I kdyby byl C400 o něco poamlejší než C300 pořád je jeho výkon nad rámec běžného SATA 3 Gb/s řadiče.
Dik HoNY...nevieš kedy C400 budú dostupné? a chcelo by to review
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Výběr disku SSD 120GB

Příspěvek od Václav Sedlář »

Už dlouho plánuji koupi SSD disku...byl jsem rozhodnut pro ocz vertex 2 (nebo agility 2...jaký je v nich rozdíl?), pak přijde informace o nové generaci disku-ok já si počkám....pak příjdou recenze na nový intel 510 a výsledek je nic moc...hm ok, tak vemu vertex 2, ale teď se objevují zprávy že vertex 2 je po přechodu na 25nm pomalý...

Mám z toho hlavu jak škopek, tak se raději zeptám (chtěl jsem dát anketu ale tu možnost tu na foru nevidím (kam zmizela?), takže:

Požadavky:
:arrow: Disk bude použit jako systémový na win 7 64b
:arrow: chci 120GB verzi
:arrow: cena do 5800kč (+-)
:arrow: když už investuju tak ať je to v dané cenové hladině nejvýkonější
:arrow: pokuď možno aby byl disk spolehlivý (=abych nešel za 3 měsíce na reklamaci)

Mám vzít:
:arrow: ocz vertex2 120GB
:arrow: ocz agility 2 120GB (týká se této řady taky problém s 25nm?)
:arrow: intel 510 120GB
:arrow: něco od corsair-u (jaký?)
:arrow: něco od jiného výrobce než výše uvedené?

Moc děkuji za odpovědi...
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr disku SSD 120GB

Příspěvek od -HoNY- »

Má tvoje deska podporu AHCI? Pokud ne, bude Tě čekat upgrade základní desky. :x

Vertex 2 ani Agility 2 nepřipadá v úvahu kvůli 25nm NAND flash
Intel 510 Series je na SATA 3 Gb/s cca 5-10 % pod úrovní 34nm Vertexu 2.
Od Corsairu 34nm Force F120 Series anebo 25nm Force F118-A
Z jiných se řadiči SandForce Patriot Inferno, skladem jsou, na 25 nm zatím nepřešli. Někde jsem tu postoval ceny z ostatních navrhuji Intel X25-M 120 GB.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr disku SSD 120GB

Příspěvek od Jeltík »

A není lepší řešení 2x60GB RAID 0?
Spolehlivost stejná, rychlost závratná.
2x http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2AN000147W a máš vysmáto.
Snad mě HoNY neukamenuje, ale realita je taková
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“