Dobré poledne,
co se týče počítačů, tak jsem docela laik, takže nevím jak se vypořádat s problémem, který na mém notebooku nastal. Koupil jsem si ho dá se říct hlavně na hry (desktop už přibližně 3 roky nemám), které zvládá docela obstojně. Většinu her zvládá v nativním rozlišení 1600x900, na nejvyšší detaily a FPS si pořád drží v hratelné úrovni 30-40+. Problémem ale je, že občas lagne na vteřinku maximálně dvě a poté se zase plynule rozjede. Intervaly lagování se liší hru od hry, v některé to je co 30 vteřin, v některé skoro co 10 vteřin, jinde zase hra běží v pořádku 10 minut, lagne a zase jede krásně dál. Zkoušel jsem snížil rozlišení i detaily, ale nic to nezměnilo. Notebook stejně blbnul i s původními ovladači, i s novými, které jsem stáhl.
Když jsem se snažil o tomto problému něco najít na internetu (ale asi jsem nijak intenzivně nehledal), tak jsem našel stejný problém jen u desktopů a tam lidem radili si koupit lepší zdroj, ale co se týče notebooku, nevím kde může být problém, a proto prosím o radu, zda-li někdo neví čím to může být?
HP Pavilion dv7-4180ec - lagování her
Moderátor: Don
- MARTINcod
- Nováček
-
- Sheep-Master
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: HP Pavilion dv7-4180ec - lagování her
rozsvítí se při tom lagu kontrolka HDD?
Máš i nejnovější bios? Jinak bych to zkusil celý přeinstalovat když ovladače nepomohli
Máš i nejnovější bios? Jinak bych to zkusil celý přeinstalovat když ovladače nepomohli
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- MARTINcod
- Nováček
-
Re: HP Pavilion dv7-4180ec - lagování her
Takže jsem nejprve zkusil reinstalovat celý notebook, nepomohlo. Tak jsem se zaměřil na ty kontrolky. Co se týče toho, jetli by se nějak znatelně rozsvítila během lagu jsem si nevšiml, ale čeho jsem si všiml, že během hraní her, které se sekají (bohužel teď nemám možnost ozkoušet i u dalších her, které se tolik nesekaly nebo se nesekaly vůbec) svítí pravá kontrolka (nevím popravdě, jestli je to kontrolka HDD... http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... dv7/07.jpg) průběžně oranžově, místo standardního bílého blikání. Takže by mohl být toto problém, ale opravdu nevím, co za problém to pro mě značí.