duvod proc sem si ho vybral:
výkonově stejný jako noctua (+/- 2°C) - navíc jen s jednim chladicem... pak je levnejsi nez noctua, stejne hlucnej jako noctua, jen hlavní vyhoda ze jdou regulovat otacky bud manualne nebo dle PWM - což u noctui ani jedno nehrozi.
//edit2:
tak nakonec shanim tuhle brutalitu - Thermalright Silver arrow
Čo sa týka Scythe tak radšej nie aj keď výkonom a cenou sú na tom celkom dobre, ale spracovaním a supportom nič moc. Čo sa týka hlučnosti toho scythe fanu tak určite po čase (pol roka) bude počuť a o dosť skôr "odíde" ako Noctua fany, ktoré aj po dlhšom čase sú stále tiché. Jedna recenze nestačí...
Ten Silver Arrow bude ok, ale ak ho nezoženieš za cca sumu NH-D14 tak osobne moc v tom nevidím význam kedže sú tam len malé rozdieli...
Ten TR môže byť tichší, ale ešte tie fany nie sú natoľko "otestované" (dostatočne dlho prevádzke) aby sa dalo povedať, že po čase (rok-2) budú stále tiché...narozdiel od overenej Noctuy.
Proste Noctua je istota, o niečo lepší montážny kit a do budúcna aj lepšia podpora.
Zdravím, pomůžu si když vyměním z mého druhého PC z podpisu chladič Noctua NH-U12F a dám ho do prvního a z něho zase vezmu CM Hyper 212+? Jde mi primárně samozřejmě o chlazení toho prvního, bude ale chladící výkon znatelně lepší? O kolik se tak +/- může snížit teplota v idle? Zatím nataktováno nemám, tomu CM docela rychle došel dech a nezvládal.
Jeden problém ve výměně ještě je - jak je to se sehnátím spony na tu Noctuu na s.1156? U CM mám, ale NH-U12F je tak trochu už dědeček . Pasovalo by tohle - link? To by měli zaslat zadarmo přímo od Noctuy.
Předpokládám, že Noctua větrák na CM pasivu toho tolik neudělá.
Fan vyměním, to je rychlovka, já jenom jestli kvůli tomu má smysl vyndavat desku a měnit to . Podle tohohle testu na shw (link) měla na Q6600 @ 3GHz lepší vysledky samozřejmě Noctua o 3-4°C load a asi 1°C idle.
Teda já se musím zastat hyperu N520 mám ho čtrnáct dní pod ním AMD Athlon II X4 3Ghz, přetaktovaný na 3,6Ghz se zvýšeným napětím CPU o 50MV těsně pod hranici 1,4V a teplota se mi v té největší zátěži - 3D mark 06 nedostane nad 61 stupnů. Když hraju Call of Duty Black Ops tak teplota do 58 stupňů. Navíc je docela nízký (141mm) což se pro mě ukázalo jako rozhodující vyšší bych už do (180mm) skříně určitě nedostal. A je i tišší než původní boxák. Takže pro mě - naprostá spokojenost a doporučení.
marseille píše:AMD Athlon II X4 3Ghz, přetaktovaný na 3,6Ghz se zvýšeným napětím CPU těsně pod hranici 1,4V a teplota se mi v té největší zátěži - 3D mark 06 nedostane nad 61 stupnů.
A tohle je na tom právě to divné... Tuhle teplotu nemá ani s box chladičem při 3.6GHz a 1.4V v LinXu, který ho zatíží 100% Takže tady ten chladič obhajuješ s ještě horšími vysledky než podává box chladič? Tam bude jiný problém.. Máš dobře zajištění airflow ve skříni? respektive 120mm fan vpředu i vzadu, vyvázané kabely atd...
PC:CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
marseille píše:AMD Athlon II X4 3Ghz, přetaktovaný na 3,6Ghz se zvýšeným napětím CPU těsně pod hranici 1,4V a teplota se mi v té největší zátěži - 3D mark 06 nedostane nad 61 stupnů.
A tohle je na tom právě to divné... Tuhle teplotu nemá ani s box chladičem při 3.6GHz a 1.4V v LinXu, který ho zatíží 100% Takže tady ten chladič obhajuješ s ještě horšími vysledky než podává box chladič? Tam bude jiný problém.. Máš dobře zajištění airflow ve skříni? respektive 120mm fan vpředu i vzadu, vyvázané kabely atd...
Děláš si srandu?? Boxák mi trčel na 65 stupních při netaktování. A proudění vzduchu mám, jenže ventilátory už něco pamatují. Ted jse dvě hodiny mastil CoD Black Ops a teplota 55 - což mi nepřipadá při 20 procentním přetaktování nějak hrozný. Ostatně výsledky recenze na tento můj chladič -
marseille píše:Děláš si srandu?? Boxák mi trčel na 65 stupních při netaktování. A proudění vzduchu mám, jenže ventilátory už něco pamatují. Ted jse dvě hodiny mastil CoD Black Ops a teplota 55 - což mi nepřipadá při 20 procentním přetaktování nějak hrozný. Ostatně výsledky recenze na tento můj chladič -
Ne nedělám si srandu, Athlony II vůbec netopí, jak jsem už psal, i s boxem je možná OC kolem 3.6GHz a teploty pořád pod 60°C.. Při defaultu jsem měl tuším při 100% zátěži v LinXu kolem těch 50°C, po OC na 3.6GHz s mírně zvýšeným napětím na 1.392V kolem cca 53°C.. A kamarád úplně to samé.... A to má bednu Eurocase + mizerný airflow
PC:CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Ahoj, jednak se musím omluvit, vyměnil jsem ventilátory case za nový a trošku je předělal, ted jsou teploty o dost nižší než předtím. Co se týče AMD Athlon II, tak já mám 640 a ta má 95W příkon, takže zima z něj přímo nejde, ale ted se to furt drží kolem 35 a v zátěži cca 45 stupnů. A recenze Hyperu: N520:
Ahoj.. Mám chladič cpu (viz. podpis) a OC Q9650 bez přidání napětí a teploty v OCCT mi jdou k 80°C. Je to normální? Chladič je i přepastovanej a dobře sedí. Bylo mi dopoučeno, ať zkusím chladič otočit tak, aby ventilator foukal do zdroje, ale bez výsledně. Nemam si pro toto OC sehnat lepší chladič? Skříň mam větranou dobře.
Zaujímave (je rovná dosadacia plocha?)...ale dlhšie používane pri takej/podobnej teplote neodporúčam keďže max. je 71,4°C. Ten chladič nie je žiadny zázrak, ak chceš bezpečnejšie teploty a vyššie OC tak jednoznačne vymeniť.