Vypínání displeje - problém

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Marv070
Nováček
Nováček

Vypínání displeje - problém

Příspěvek od Marv070 »

Dobrý den,
mám problém s nastavením vypínáním displeje. Mám nastaveno, že se monitor má vypnout po 5 min. nečinnosti. Vše proběhne normálně a monitor se vypne. Problem nastane při probuzení. Pohnu myší, objeví se ukazatel myši a plocha zůstává černá. Po delší době se ukáže plocha a PC zamrzne. Nic nejde s PC dělat je strašně pomalé a pomůže jen tvrdý restart.
Mohl by mi prosím někdo poradit jak to vyřešit.
Děkuji
OS - Win7 64bit
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vypínání displeje - problém

Příspěvek od CZDaywalker »

Opět by to chtělo více rozepsat historii problému.
Kdy to začalo dělat, jestli to zlobilo vždycky nebo od určité doby.
Co máte za HW, apod.
Marv070
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marv070 »

Omlouvám se za neúplné informace,
problém nastal defacto hned po čisté instalaci systému. Systém jsem nainstaloval + všechny potřebné ovladače z přiloženého CD. Dal jsem vypnutí dispeje a nastal onen problém. Takže jsem začal instalovat ovladače ze stránek výrobce zákl. desky + ovladač GK Catalyst Software Suite (http://sites.amd.com/us/game/downloads/ ... -64.aspx#1). Jenomže to nepomohlo a problém nadále přetrvává. Všechny updaty Win7 mám nainstalované mimo SP1.
Problém nastane po delší nečinnosti. Tzn., že když je monitor vypnutý na zkoušku cca 2 min. tak je to v pohodě, ale pokud je monitor vypnutý cca 20min a pak chci na PC pracovat tak to udělá onen popisovaný problém. V nastavení napájení je nastavena Rovnováha a vypnout displej po 5min. Jinak je vše nastaveno na Nikdy.
sestava:
MB - Gigabyte GA-880GM-UD2H (rev. 1.4)
Zdroj - Seasonic Energy Knight SS-350ET 350W
HDD - Samsung SpinPoint F3 3.5" 500GB
CPU - AMD Athlon II X3 445
Op. paměť - Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz
OS - Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Tady bych to osobně viděl na problém s ovladači grafické karty, ale je možné, že chyba může být také v samotném HW (vyloučit to musíme).

Dobré bývá zkusit provést spuštění systému v tzv. cleanboot režimu a zjistit, zda to nedělá něco z programů, či samotný systém.

http://support.microsoft.com/kb/929135 - zkuste provést a pak napiště, jak to vypadá.
Marv070
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marv070 »

Uvedený postup jsem vyzkoušel, ale problém stále přetrvává. Problém není na mém PC, ale u známých. Proto delší pauza s odpovědí.
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

U některých výrobců toto vyřešil flash biosu, ale nemůžu Vám toto oficiálně potvrdit.

Možná někdo z kolegů.
Marv070
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marv070 »

Koukal jsem do BIOSu a v Power Management Setup je u ACPI Suspend Type defaultně nastaveno S3 (STR). Myslíte, že by pomohlo to nastavit na S1. Doufám, že tím nic nepokazím. Na hrátky s BIOSem nemám dost odvahy.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“