Frekvence DDR2-667

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
LumpDanny
Nováček
Nováček

Frekvence DDR2-667

Příspěvek od LumpDanny »

Mám 4 GB paměti DDR2-667.

Mám procesor AMD Athlon II X2 5000+. Dneska jsem ho přetaktoval zvýšením základní frekvence z 200 na 231 (231x13=3003 Mhz, původně 2600 Mhz).Zatím jsem pustil Prime95 cca na dvě hodinky a žádnej error.

Chci se zeptat jestli je freknvence pamětí 375.8 Mhz (základ 333 Mhz) už moc a měl bych je snížit na 266 Mhz defaultních, nebo jestli to je ještě v nějaký rozumný normě?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Frekvence DDR2-667

Příspěvek od zombux »

pokud to funguje bez chyb tak to je v pořádku, ne?
ignorelist: kremrole a dezoláti
LumpDanny
Nováček
Nováček

Příspěvek od LumpDanny »

Okej :) Já myslel jestli nebudou nějkaý jiný problémy třeba :) Tak můžeme LOCK.
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

No ono se ješte u RAM dají použít pasivní (vetsinou hliníkové) chladiče - všude to koupiš - v dnešní době je to opravdu velmi rozířené. Tím chlazením i dosáhneš toho, aby paměti pracovali na malinko vyšších frekvencích), ale jen malinko.
Je logické, že na čím nižší teplotě budeš ty pameti držet, tak tím dosáhnes jejich vetsí životnosti.
To samé plati i pro procesor. - už jsem naživo viděl tuningy, kdy byl procesor včetně RAM chlazen (zmražován) na na -60stupnu. (ale tam ta životnost je opravdu kratka - nekdy i pouhých par desitek minut a je všemu hardwaru už uplný konec)...
Ale dle meho nazoru to na druhou stranu neni ani nutne, jelikož pochybuji, že budeš používat stejny hardware treba 10 let. Stejne to za 2 roky cele prekops na zase neco výkonnejsího.
(dneska už se i Notebooky bezne prodavaji s 8GB RAM - náročnosti softwaru neustale stoupají)
Já treba delám z grafikou (ale nemyslim tím hraní her - to totiz vubec nemusím) a moje 4GB Ramka je jaksi nedostatecná. Pristi rok renovuji PC a zakladem bude 4x4GB RAM. (všechno je to vždy jen o penězích).
Odpovědět

Zpět na „Paměti“