Zdar pánové,
koupil jsem tuhle zvukovku a už při pročítání tohoto fora toho lituji.
Pravdou však zustava že se mi ji podařilo bez sebemenšího problému zapojit a nainstalovat ovladače, da se říct že šlape jak hodinky a zvuk je krásnej ale... cca po 10minutách hraní hry nebo koukání na film se PC sekne, prostě zmrzne a z repráků se začne v ten moment ozývat hlasité praskání jako by měli zhořet. Nepomůže nic, jen hrubý reset, opět pustit pc a pak pokračovat dalších cca 10 minut v koukání než se to opět sekne.
Pokud dělam cokoli jeného na PC krom toho že pustím nějaký zvuk je to ok.
Nevěděl by někdo co s tím? Hodně mě to trápí.
Děkuji
Creative X-Fi Xtreme Audio PCI-E - velký problém (pc zmrzne)
Moderátor: CageJ
- Challenger_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Creative X-Fi Xtreme Audio PCI-E - velký problém (pc zmrzne)
Zdroj:PFC 400WProcesor: AMD Athlon 2600+ Deska: ASUS A7V880 Paměti: Transcend 2x 256RAM 400Mhz 2.5 STANDART (v dualu) Grafická karta: Sapphire ATi Radeon 9600XT 256MB Pevný disk: Western Digital 40GB ATA 100 5400ot. 2MB Cache TV karta: WinFast 2000 Expert
- Xnovic
- Začátečník

Re: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI-E - velký problém (pc zmrzne)
A pc bez zvukovky jede v pohodě? Zkus odinstalovat ovladače a nainstalovat nové.
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- Challenger_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pánové já už jsem zoufalej, zkusil jsem ovladače aktualizovat, nic - spíše mi přišlo že je to zasekavani častější) Odinstalovat a nainstalovat alternativní od Kx - ty bohužel moji zvukovku nepodporují. Nainstaloval jsem tedy uplně jinou verzi oficialních a zase nic....a jsem tam kde jsem byl - v prdeli. Jedno vím, když jsem ovladače od zvukovky odinstaloval, pc se vubec nezaseknul. Takže to musí být v teh zasraných ovladačích. Existují ještě nějaký jiný alternativní? A nebo čím by to mohlo být?
Zdroj:PFC 400WProcesor: AMD Athlon 2600+ Deska: ASUS A7V880 Paměti: Transcend 2x 256RAM 400Mhz 2.5 STANDART (v dualu) Grafická karta: Sapphire ATi Radeon 9600XT 256MB Pevný disk: Western Digital 40GB ATA 100 5400ot. 2MB Cache TV karta: WinFast 2000 Expert
- Jája
- Středně pokročilý

Konfigurace tvého PC? OS? Máš poslední bios? Ovladače na chipset? Něco přetaktováno? V jiném PC jsi ji testoval?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- grigi
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Já na svojí X-fi Gamer používám PAX Driver. (doufám že to nejsou již zmiňované 'alternativní od Kx') Také mi zvukovka dělala pod Vistama problémy, po nainstalování těchto PAX, je vše v pořádku.