"Next Gen" ???kupco píše:nVidia teaser: http://www.youtube.com/watch?v=rzmvmUPsrEM
Další "graf":

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Poddimenzovaná? Tak to vůbecdel42sa píše:jsem zvědavý aspoň na ten OC potenciál a jak to zvládne ta napájecí kaskáda, která mi přijde dost poddimenzovaná... možná tam bude něco jako ochrana u GTX580, ale trochu více agresivněji nastavená, kvůli TDP a spotřebě ...
Fukušima edišndel42sa píše:holt 600MHz je 600MHzbýt to na 2x 770MHz tak je to jiná káva, ale pak by se to jmenovalo Thermi 590 "Fukušima edition"
![]()
PS: testy dvoujádrové top grafiky v rozlišeních 1280x720 bez AA, to mi hlava fakt nebere

Jestli narážíš na 3DMark 11, tak Performance moc ani v jiném nastavení testovat nelze. Ne, že by to nešlo změnit, ale když něco změníš, tak už to není Performance mod.del42sa píše:PS: testy dvoujádrové top grafiky v rozlišeních 1280x720 bez AA, to mi hlava fakt nebere

...které konkurence používá už od řady HD 4000BudyCZ píše:... jsou použity napájecí součástky od Texas instruments a Volterra...

no jak se to vezme.. .Asus GTX580 Direct CU II má 8 fází a takový Radeon HD6970 Yeston má třeba 15ti fázové digitální napájení .Poddimenzovaná? Tak to vůbecNapájení je na každé jádro lépe vyřešeno než u GTX 580. Ta karta ne-jen že je OC friendly ale i je na to technicky postavená.GTX 580 je napájena šesti fázema pro GPU. GTX 590 má pro každé jádro vyčleněných 5 fází jenomže ty jsou mnohem robustnější a kvalitnější! Zatímco se na GTX 580 šetřilo kde to šlo tak na GTX 590 jsou použity napájecí součástky od Texas instruments a Volterra

Takle, za přednost digitálního napětí se dá považovat to, že obvykle drží stabilnější napětí, ala při stejnym vcore lepší oc, a také je účinnější obvzláště v idlu, efektivnější ,ala karta pak žere o něco méně A další + je také možnost (pokud to výrobce implemetuje) plné SW kontroly voltáže. Jako - se dá uvést menší životnost, mnohem větší náchylnost k přehřívání a větší tendence jednorázové smrti. Tam kde analog roky chodí s takovym overheatem že od něj zhnědne PCB ti poddmenzovanej digitál prostě udělá blik a můžeš to jít hodit do popelnice. Nicméně Voltery proti tomu maj ochranu a odpojej se. Co jí nemá a je největší roziko chcípnutí ze současnejch karet je GTX570.Partyman píše:Co si vlastně představujete pod pojmem digitální napájení? Za pár měsíců mám státnice mimo jiné z výkonové elektroniky a tohle jsem ještě neslyšel.
Spíš si myslím, že je to marketingová blbost stejně jako závody v počtu "fází".

už od dob, kdy obr do svych recenzí začal psát o počtech fazí mi to přide směšný. Další oblbovačka lidí. Všichni můžou jen spekulovat jaké by karty byly, kdyby se změnil počet fází. Srovnání dvou stejných karet s jiným počtem fází nemáme, takže opět jen dohady.Partyman píše:
Spíš si myslím, že je to marketingová blbost stejně jako závody v počtu "fází".

o digitálním napájení nikdo neříká, že to je marketingový blaf. Jen by se asi nemely přehánět ty počty fází, nebo jich za chvily bude 60.Blue Storm píše:Plně digitální napájení žádná marketingová blbost není. Marketingová blbost je však to, co ASUS považuje u svých desek pro Sandy Bridge za digitální napájení. Jediné, co je na tom digitální, je kontrolér.

Ty byla reakce na PartymanaZub píše:o digitálním napájení nikdo neříká, že to je marketingový blaf. Jen by se asi nemely přehánět ty počty fází, nebo jich za chvily bude 60.
Však stejné to bylo třeba i desky Biostar TPower I45. Byla to nejlepší deska na přetaktování s paticí LGA 775 a DDR2 pamětma a přitom měla "jen" čtyři napájecí fáze.DOC_ZENITH píše:JJ počet fází je další krásnej marketingovej blaf. Ala dám příklad. Třeba naše slavné MSI.... na deskách pro early LGA775 a dvoujádrové prescotty s klidem měly 3 analogové fáze, které ty prescoty a jejich 250W utáhly levou zadní. Na pozdějších AM2 deskách měli třeba 8/16 fází ješt markteigově omalovanejch a když se tam dal 140W Phenom tak to vzalo plamenem. Počet fází dává stabilnější proud v okruhu, ale pokud je více jak 3 tak už to moc vliv nemá. A nejdůležitější je to jak jsou silné a to jaksi nide nikdo neuvede že. To je jako se dříve kupovaly disky jen podle velikosti cache, Ňáká přistopvá doba, sekvenční čtení či IOPS pche to nikoho nezajímá, hlavně že můj Seagate má 2x takovou cache než tvůj disk! To samé dříve frekvence u CPU, atd, atd. Lidi to prostě sežerou a koukaj na číslo u nového pojmu kterej pro ně zní cool, tak tam prostě bude tuna horznejch čínskejch mosfetů místo 4 kvalitnějších.... lidi to tak prostě chtěji.