Zdravím, když jsem dnes ráno zapnul PC a naskočil normálně obraz BIOSu etc, ale při bootu windows se obraz ztratil. Chvíli jsem čekal a nic se nedělo. Vypnul/zapnul jsem monitor a nic. To stejné s PC a když jsem ho znovu zapnul, tak naskočil obraz BIOSu, ale v zápětí se zase ztratil a nenaskočil. Tak jsem chvíli počkal znova zkusil zapnout a vypnout monitor a ejhle obraz se nachvíli vrátil (byla to už plocha ve Windows) a cca po 2 vteřinách se vypnul a to dělal stále dokola. Obraz byl dost tmavý. Zkoušel jsem vyměnit zdrojový kabel i DVI-D za VGA. Problém přetrval.= monitor naskočí cca na 2 vteřiny vždy když ho vypnu/zapnu. Když ho odpojím od kompu, tak nachvíli ukáže ''Checking kabel'' a zase zhasne. Zkoušel jsem ho připojit k NB a tam taktéž nachvíli naskočil, ale hned se vypnul+teď jsem si všiml, že mírně bzučí. Jedná se o Samsung SyncMaster 2433, asi rok a 1/4 starý. Předpokládám, že se stím nic dělat nedá a pojede na reklamaci, ne?
Ještě mě napadá, jestli se nedá něják propojit PC s Notebookem tak, aby Nb byl jakoby monitor a data si bral z PC. Díky
Mrtvý monitor?
Moderátor: maXXmilian
- zblamak
- Začátečník

-
- morke
- Moderátor

Re: Mrtvý monitor?
Jak si napsal, ještě zbývá čtvrt roku do konce záruky, tak bych ho reklamoval.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
- Prometheus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Mrtvý monitor?
Tohle vypadá na poměrně častou závadu, způsobenou nekvalitníma kondenzátorama.
Pokud by sis troufl na recap a použil místo shitů které tam továrně montují nějaké kvalitní tak by ti lcd vydrželo o dost déle. V opačném případě reklamace, tam ti vymění maximálně logic board (jako mě
) a lcd ti těsně po záruce stejně exne a budeš muset buď koupit nové nebo provést recap.
PS: Pokud je skutečně v záruce, nemá smysl se v tom sám vrtat, maximálně otevřít zadní kryt pokud to lze a opsat si SN všech částí kde to jen lze aby jsi pak věděl co ti vyměnili (i pcb mají svá UID a pokud ne tak čipy na nich ano).
Pokud by sis troufl na recap a použil místo shitů které tam továrně montují nějaké kvalitní tak by ti lcd vydrželo o dost déle. V opačném případě reklamace, tam ti vymění maximálně logic board (jako mě
PS: Pokud je skutečně v záruce, nemá smysl se v tom sám vrtat, maximálně otevřít zadní kryt pokud to lze a opsat si SN všech částí kde to jen lze aby jsi pak věděl co ti vyměnili (i pcb mají svá UID a pokud ne tak čipy na nich ano).
Vždy prodávám i jinde.