SSD DISK - Výběr
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr disku SSD 120GB
SSD zo SF radičom sú minimálne zdatným konkurentom alebo alternatívou pre intel, samozreme myslím 2. generáciu
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
lordmystic: právě jdu dělat zálohu z pc...když půjde vše hladce tak zítra už budu mít win na ssd...
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vždyť je to stejná generace disků. Jiný typ paměti absolutně nic neřeší. Má sice vyšší ONFi přenos, ale běží na starém, stejně jako 34nm Vertex. Disky jsou imho srovnatelné, protože každý má své mouchy._marduk_ píše:napisal som podla mna, tak mi to vyvratte
testy som nepozeral, vychadzam z jednoducheho predpokladu, ze novsia generacia by mala byt lepsia a navyse nizsi vyrobny proces
Intel G2 - pomalejší zápis
SandForce - bugy ve firmwaru, závislé na použitém AHCI ovladači a absence nedestruktivní regenerace.
Co takhle naklonovat přes Acronics? Nebo máš plný systémový disk?Václav Sedlář píše:lordmystic: právě jdu dělat zálohu z pc...když půjde vše hladce tak zítra už budu mít win na ssd...
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- _marduk_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
rovnaka aj ked je to 25nm vyrobny proces?, myslel som, ze rovnaka generacia oznacuje rovnaky vyrobny proces tj. 43, 34 atd..-HoNY- píše: Vždyť je to stejná generace disků. Jiný typ paměti absolutně nic neřeší. Má sice vyšší ONFi přenos, ale běží na starém, stejně jako 34nm Vertex. Disky jsou imho srovnatelné, protože každý má své mouchy.
inak vazne uvazujem nad tym intelom 320.
aj ked 120gb za 200€ er trochu moc, ale neviem, ci mi bude 80gb stacit(system, programy a 2-3 hry a k tomu este 15% volneho miesta)
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
1)plný-HoNY- píše:Co takhle naklonovat přes Acronics? Nebo máš plný systémový disk?Václav Sedlář píše:lordmystic: právě jdu dělat zálohu z pc...když půjde vše hladce tak zítra už budu mít win na ssd...
2)bordel
3)už 4 měsíce trpím problémem s ovladači grafiky...vše ok, stabilita 100%, ale po jakémkoliv typu restartu padají ovladače,modrá smrt apod...stačí na pár sekundy vypnout pc a je to ok...(instalace jiných ovladačů nepomohlo...)jestli reinstall win nepomůže, tak budu mít jistotu, že je to přímo grafikou=reklamace...
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
O výkonu rozhoduje v prvé řadě řadič. A proto se výsledek nebude lišit o více než 5 %._marduk_ píše: rovnaka aj ked je to 25nm vyrobny proces?, myslel som, ze rovnaka generacia oznacuje rovnaky vyrobny proces tj. 43, 34 atd..
Je to stejné, jako bys dal na Formuli 1 kola z Trabanta.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Mno tak jsem po třecho hodinách nainstaloval win....nejhorší a nejdelší instalace v životě...co se dělo:
1)proběhla instalace...ok, ale po prvním restartu při nabíháni win napsali že aktualizují registry...a konec-zásek...po restartu už nenabotovaly...
2)druhý pokus-povedlo se, dostal jsem se až za aktualizaci registruů, ale stejně jsem zkončil na černé obrazovce...
3)třetí pokus-napadlo mě stáhnout si od intelu ovladače co se dávají "po F6"...(mám intel ich9r)ale bohužel-3x to po aplikaci ovladačů napsalo že to nemůže instalovat win na zvolený disk (ani na klasický hdd)
4) čtvrtý pokus, stáhl jsem ještě jiný ovladač-načetl se, kousl se instalátor a od té doby pc nespustím když mám ssd připojen na konektory intel.řadiče...zůstane to na výpisu disku-nezobrazí se název ssd-jako by se neinicializoval...
5) pátý pokus-musím mít připojen ssd na druhým řadiči od gigabyte-win makaj...takže konečný výsledek je: 1xssd na gigabyte řadiči, 2xhdd na intel řadiči 1x mechanika na intel řadiči...
A teĎ mi prosím řekněte jestli jsem se moc ochudil o výkon, když jedu na gigabyte řadiči?děkuji...
1)proběhla instalace...ok, ale po prvním restartu při nabíháni win napsali že aktualizují registry...a konec-zásek...po restartu už nenabotovaly...
2)druhý pokus-povedlo se, dostal jsem se až za aktualizaci registruů, ale stejně jsem zkončil na černé obrazovce...
3)třetí pokus-napadlo mě stáhnout si od intelu ovladače co se dávají "po F6"...(mám intel ich9r)ale bohužel-3x to po aplikaci ovladačů napsalo že to nemůže instalovat win na zvolený disk (ani na klasický hdd)
4) čtvrtý pokus, stáhl jsem ještě jiný ovladač-načetl se, kousl se instalátor a od té doby pc nespustím když mám ssd připojen na konektory intel.řadiče...zůstane to na výpisu disku-nezobrazí se název ssd-jako by se neinicializoval...
5) pátý pokus-musím mít připojen ssd na druhým řadiči od gigabyte-win makaj...takže konečný výsledek je: 1xssd na gigabyte řadiči, 2xhdd na intel řadiči 1x mechanika na intel řadiči...
A teĎ mi prosím řekněte jestli jsem se moc ochudil o výkon, když jedu na gigabyte řadiči?děkuji...
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ty mě děsíš, já to chci dát do notebooku a tam nebudu mít moc možností kam to připojit!
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
je to na 99% ovladači...myslím že u tebe to bude ok....jen mi je divné, že po tom záseku jak jsem při instalaci nahrál asi špatné ovladače, mi už disk nefunguje na ich9...
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a prečo tam hned strkáš intelácle?
normálne to nahod s ms ovládačmi , teda ak mi niečo neuniklo a intelácke daj potom
normálne to nahod s ms ovládačmi , teda ak mi niečo neuniklo a intelácke daj potom
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Proboha, co s tím děláš?
- Stačí zapnout v BIOSu AHCI, připojit disk na jeden z nativních SATA 3 Gb/s portů
- Aktualizuješ firmware na současné instalaci Windows (volitelný krok)
- Pustíš instalaci Windows 7 a za 20 minut máš instalaci
- Nakonec stáhneš a nainstaluješ Intel RST v9.6. Nic na tom není
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
To jsem udělal-nejdřív jsem to zkoušel bez ovladačů...instalace se podařila, ale win už nenaběhly-v tom kroku jak se má objevit přihlašovací obrazovka se to vždy restartovalo natvrdo...a nouzový režim taky nešel...takže až po tomto neúspěšném pokusu jsem zkusil ty ovladače od intelu (jsou to ovladače na ahci pro ich9r)...ale taky nic-to už mi ani instalátor nedovolil na žádný z disků povolit instalaci...a po té neúspěšné aplikaci ovladačů mi od té doby ani ich9r nenajde disk (=napíše že tam něco připojeného je ale neukáže název a nejde pokračovat v bootu...)dexterav píše:a prečo tam hned strkáš intelácle?![]()
Jediný co jsem neudělal je krok 2 ->aktualizace firmware...-HoNY- píše:Proboha, co s tím děláš?Co z toho jsi neudělal?
- Stačí zapnout v BIOSu AHCI, připojit disk na jeden z nativních SATA 3 Gb/s portů
- Aktualizuješ firmware na současné instalaci Windows (volitelný krok)
- Pustíš instalaci Windows 7 a za 20 minut máš instalaci
- Nakonec stáhneš a nainstaluješ Intel RST v9.6. Nic na tom není
Popíšu znova:
pkus 1:
1)ahci mám vždy zapnuté (i když jsem měl klasiku hdd...)
2)na porty sata ich9r jsem měl: sata0=ssd, sata1=160GB hdd seagate, sata2=640GB hdd samsung, sata3=dvd mechanika samsung...
3)spustil jsem instalaci...proběhlo, ale po prvním restartu hned po instalaci už systém nenaběhl-zatuhl při nápisu "aktualizuji položky v registru"...
takže konec...restart nepomáhal...
Pokus 2:
2)na porty sata ich9r jsem měl jen: sata0=ssd, sata1=dvd mechanika samsung...
3)spustil jsem instalaci...proběhlo, ale po prvním restartu proběhla úspěšně operace "aktualizuji položky v registru", ale při dokončování instalace najednou fail a konec...restart nepomohl-vždy naběhla hláška "při dokončování instalace nastala chyba, instalaci není možné dokončit"
takže konec...
3.pokus:
2)na porty sata ich9r jsem měl: sata0=ssd, sata1=160GB hdd seagate, sata2=640GB hdd samsung, sata3=dvd mechanika samsung...
3)stáhl si ovladače intelu na ich9r pro win 7 64b a dal na flešku
4)při instalaci a výběru oddílů jsem načetl ovladače z flashky..po sice šlo také manipulovat s oddíly, ale na žádný z disků mi instalatér nepovolil instalaci...
toto jsem zopakoval 3x -na www intelu je několik verzí ovladače a při posledním z pokusů když to načítalo ovladač z flasky se to kouslo a od té doby nemůžu spustit kompa když mám ssd připojen k ich9r...ich9r nenajde disk (=napíše že tam něco připojeného je ale neukáže název a nejde pokračovat v bootu...)
4.pokus:
2)na porty gigabyte sata0=ssd, na porty ich9r: sata0=160GB hdd seagate, sata1=640GB hdd samsung, sata2=dvd mechanika samsung...
3)žádné ovladače nepoužil
4)vše proběhlo ok a vše funguje...jen mám ssd na gigabyte řadiči a ne na ich9r
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
videl som všeličo ale toto je fakt nárez
vidím to nekompatibilitu inak ma nič rozumné nenapadá lebo už som SSD strkal všelikde
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
a zjištění před pár minutami:
před koupí ssd jsem měl na ich9r systém hdd 160GB a data 640GB a zadní e-sata porty byli připojeny na konektory toho gigabyte řadiče...
-a mám externí rámeček s diskem na e-sata-tak že se připojoval přes gigabyte řadič a vždy po připojení se automaticky ohlásil a načetl (jako fleshka apod...)
a teď po instalaci ssd, když ho mám na gigabyte řadiči, jsem nechtěl na ten řadič věšet ještě e-sata konektor a tak jsem ten konektor připojil na poslední z portů ich9r...mno a a když připojím externí disk, tak se nic nestane-jako bych nic nepřipojil...zkoušel jsem i předposlední port a taky nic... takže musím externí disk mít připojenej společně s ssd na jednom gigabyte řadiči...
před koupí ssd jsem měl na ich9r systém hdd 160GB a data 640GB a zadní e-sata porty byli připojeny na konektory toho gigabyte řadiče...
-a mám externí rámeček s diskem na e-sata-tak že se připojoval přes gigabyte řadič a vždy po připojení se automaticky ohlásil a načetl (jako fleshka apod...)
a teď po instalaci ssd, když ho mám na gigabyte řadiči, jsem nechtěl na ten řadič věšet ještě e-sata konektor a tak jsem ten konektor připojil na poslední z portů ich9r...mno a a když připojím externí disk, tak se nic nestane-jako bych nic nepřipojil...zkoušel jsem i předposlední port a taky nic... takže musím externí disk mít připojenej společně s ssd na jednom gigabyte řadiči...
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tam to chtělo všechny ostatní disky odpojit a začít čistou instalaci pouze na ssd a mít připojenou jen mechaniku. ve tvém případě jestli si nezkoušel by možná také pomohl reset biosu a odpojední všech ostatních zařízení a zkusit to přepojit a nainstalovat správně. každopádně vím že se budu muset dát pozor.
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
chová sa to divne
reálne nieje dôvod na odpájanie diskov ani nič podobné, SSD sa chová ako normálny sata disk
ale pokiaľ by to pomohlo...
reálne nieje dôvod na odpájanie diskov ani nič podobné, SSD sa chová ako normálny sata disk
ale pokiaľ by to pomohlo...
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
lordmystic:
psal jsem výše - pokus č. 2 bylo vše odpojené....dokonce jsem odpojil vše z usb portů (krom klávesnice a myši)
možná ten reset biosu, ale pochybuji...jinak bios je nejnovější (rok starý)...
jinak všechny pokusy byly typu čistá instalace-nabotoval jsem z cd a smazal všechny oddíly, pak vytvořil oddíly (na každém disku jeden) a u každého diku jsem pak provedl formát...
psal jsem výše - pokus č. 2 bylo vše odpojené....dokonce jsem odpojil vše z usb portů (krom klávesnice a myši)
možná ten reset biosu, ale pochybuji...jinak bios je nejnovější (rok starý)...
jinak všechny pokusy byly typu čistá instalace-nabotoval jsem z cd a smazal všechny oddíly, pak vytvořil oddíly (na každém disku jeden) a u každého diku jsem pak provedl formát...
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to že se mi hádali ostatní připojené disky o kterých jsem myslel že nemohou vadit už se mi stalo nejméně dvakrát. určitě bych tu instalaci prováděl s tím. jinak pokud ti nejede ten disk, určitě bych vyresetoval bios a znovu ho nastavil. tím odstraníš problém s deskou. opravdu v těchto případech chce začít úplně od píky a nic nepodcenit, pak se ušetří spousty času.
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Václav Sedlář - hele a první pocity když už to máš zapojené?
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
VŠE bylo odpojené-zůstal jen ssd a mechanika
A disk jede,ale jen na gigabite řadiči....když ho připojím k ich9r, tak se nenačte...jinak už půl dne jedu na ssd s win 7 64b ...
A disk jede,ale jen na gigabite řadiči....když ho připojím k ich9r, tak se nenačte...jinak už půl dne jedu na ssd s win 7 64b ...