Dobrý den. Jednoho krásného dne jsem hrál hru Metin2 a najednou se PC kouslo. Nic nefungovalo a po chvíli jsem byl nucen zvolit tvrdý restart. Už na první stránce, kde se ukazuje logo MSI, jsem měl přes monitor divné tečky, na další stránce hromadu nesmyslných znaků a při načítání WinXP bylo na monitoru spoustu horizontálních krátkých žlutých čar, které na sebe schodovitě navazovali. Pak to spadlo a vyskočil problém s nv4_disp. Dal jsem to nějak do pořádku a další dva tři dny jsem jel zase normálně, ale pak se stalo zas to samý, akorát s tim rozdílem, že už nepomohlo přeinstalování ovladačů, takže já teď jedu bez ovladačů na grafickou kartu a mám přes monitor 5 svazků svislých čar, které mění barvu dle pozadí. Když se je pokusím nainstalovat ovladače na GK (jakoukoliv verzi), tak počítač restartuju, v horším případě opět chyba nv4_disp, v lepším případě se počítač spustí, ale čáry jsou nyní jakési rozmazané a navíc horizontální i vertikální. PC funguje normálně zhruba 2-3 minuty, pak se to celé kousne a musí se tvrdý restart, po němž následuje vstup do stavu nouze, odebrání ovladačů a normální restart a všechno zase funguje bez těch ovladačů. Zkoušel jsem vyčistit chlazení GK, překopal jsem systém... ...bez výsledku... Bojím se, že budu muset kartu vyměnit za jinou. Jakou by jste mi v tomto případě doporučovali?
takhle to vypadá bez ovladačů:
a takto s ovladači: