Photoshop CS 5 zrychlení

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
ehw
Začátečník
Začátečník

Photoshop CS 5 zrychlení

Příspěvek od ehw »

Mám NB s core i 5 460m, 4gb ram, 500gb 7,2krpm...grafika intel hd integráč. Používám dva monitory, externí je CRT 1600*1200 (krásné barvy :lol: )
Zkouším photoshop a jsem nadšen funkcemi. Myslel jsem že zasekávaní je 100% vytíženým procesorem a sežranou ramkou, realita byla jinačí.

Myslím zasekávní při práci s 10mpx jpg. o rozměru 5MB a zasekávaní když třeba dělám polygony tak se to seká....

Procesor jede dle miniaplikace na 25%, ale správe uloh ze mi ukazuje pouze dva procesory a nikdy ne na 100%, maximálně na 90%. (HT mi nejde vypnout). Zajimavé je že využívá 1. a 3 procesor, 2. a 4. úplně nic.
Zkusil jsem použít readyboost flash a nic.
Zkusil jsem použít umístění fotek a aplikace na ramdisk a žádná sláva.

Je problém mezi žídlí a klávesnicí a je potřeba nastavit photoshop?
Vím jako že na photoshop je potřeba výkon, ale k čemu mi bude 16gb ram a 2600k když je nevyužiji. Vidím asi zde chybu u grafické karty. Takže až si budu sestavovat počítač, nemůžu zapomenout na grafiku a musím si pořídit už nějakou lepší...
ehw
Začátečník
Začátečník

Re: Photoshop CS 5 zrychlení

Příspěvek od ehw »

Problém byl ten že externí monitor nebyl nastavený jako primární. Vyřešeno. Teďkom všechno krásně rychle pracuji bez jakékoliv záseku (při umístění na ramdisku). přetáhnuta fotka ze složky se ihned objeví. Pro retušování 1500 fotek ideální :D
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

:idea: zajímavá informace, díky za ni, myslím že se to bude do budoucna hodit nejen dalším lidem tady, ale možná i mně :mrgreen:
ignorelist: kremrole a dezoláti
ehw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ehw »

potvrzuji že tem ramdisk opravdu pracuje (dle mého názoru a porovnání "okem"). Jednoduše jsem přesunul adobe do ramdisku (70MB/S hdd 7,2krpm :D ) a jede to. Rychleji se načte se photoshop a práce v něm je potom příjemnější. Fotografie jsou taktéž na ramdisku. Notebook je i5 460m,4gb ram a musím říct že skoro mi to stačí.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Photoshop sa mi z obyc. HDD disku nacita asi za 4 sekundy, vratane 2000 fontov, co su spustene.
Okrem toho Photoshop si sam robi svoj vlastny swap file na disku, ci uz mas ramdisk, alebo nie, neovplyvnis to.
Mas PS nastaveny, pridelil si mu viac RAM, povypinal blbosti a pod?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
ehw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ehw »

přidělil jsme mu max. ram. Na počítači mám všechno do posledního puntíky vypnuté vč. antiviru a podobního užitečných aplikací :lol: (dokonce hudbu si pouštím na radiu). Systém nově přeinstalovaný. Přes msconfig.exe doladění. Jediné čím bych mohl tomu pomoct je 64bit xp....
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Presne tak. obzvlaste novy CSka jsou bleskurychly a nevidim pro podobne pokusy vubec zadny smysl..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ehw píše:přidělil jsme mu max. ram. Na počítači mám všechno do posledního puntíky vypnuté vč. antiviru a podobního užitečných aplikací :lol: (dokonce hudbu si pouštím na radiu). Systém nově přeinstalovaný. Přes msconfig.exe doladění. Jediné čím bych mohl tomu pomoct je 64bit xp....
zapomněls na SSD - alespoň u mě nabíhá Photoshop Elements 9 prakticky instantně a jakékoli diskové operace jsou bleskové, CS5 na tom bude s rychlostí podobně.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“