Zdravím,
je pravda, že na čipsetu H67 není možné taktovat CPU? V threadu o Sandy Bridge psali, že to možné nebude. Avšak v popisu desky ASUS P8H67 je toto:
Jedince zabývající se navyšováním výkonu potěší řada unikátních funkcí. Jmenovitě se jedná o TurboV pro přetaktování v reálném čase bez nutnosti restartu systému, Auto Tuning pro automatické přetaktování k dosažení maximálního výkonu a GPU Boost sloužící pro přetaktování integrovaného grafického jádra. I tyto funkce jsou uživatelsky velmi přívětivé, a tak s nimi nebude mít potíže i začínající „overclocker“.
Plánoval jsem vzít tu desku a jet na integrované grafice, jelikož hry nehraji, ale na druhou stranu potřebuji větší výkon CPU když potřebuji zkompilovat nějaké zdrojáky...
To turbo-v netuším, je to ale jejich software pokud se nemýlím. V recenzi na Pctuningu navíc psali, že u ASUS desek se zvedá násobič na všech jádrech, takže alespoň nějaký minimální nárůst výkonu tam bude.
Nazdar hoši. Však tu má niekto skúsenosť s H67 + nezdielaná grafika do PCI express slotu ?
- mna by zaujímalo či by šlo prevádzkovať obe grafiky podľa potreby.. jedna z nich by sa vypla..napr v biose. slo by to? ide práve o šetrenie prúdu a nie vždy sa využíva (gtx470 podľa testov 200w v idle)
tab píše:Nazdar hoši. Však tu má niekto skúsenosť s H67 + nezdielaná grafika do PCI express slotu ?
- mna by zaujímalo či by šlo prevádzkovať obe grafiky podľa potreby.. jedna z nich by sa vypla..napr v biose. slo by to? ide práve o šetrenie prúdu a nie vždy sa využíva (gtx470 podľa testov 200w v idle)
Buď ti jede jedna grafika nebo druhá. Kombinovat to nijak nelze.
PC:AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H NTB:Apple MacBook Air M1 | Phone:Apple iPhone 15 Pro
už sa to dá.
novinka : http://www.lucidlogix.com/product-virtu.html
soft, ktorý to umožňuje. keby si to chcel niekto vyskúšať, aké je to v praxi, dajte prosím vedieť. moc by ma to zaujímalo.
Lukke píše:Samozřejmě, že lze provozovat současně jak integrovanou, tak externí v PCIe slotu (a mít tak např. připojeny 4 monitory).
Nějaká novinka? Rád bych se kdyžtak přiučil, jelikož jsem měl doma na testy H67 desku i tři Sandy Bridge procesory a s žádným to v té době nějak nefungovalo (leden).
PC:AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H NTB:Apple MacBook Air M1 | Phone:Apple iPhone 15 Pro
Koukal jsem na MB na netu a objednal jsem si Asus Sabertooth p67. Ale vidím, že jsou dost chválený i čipsety z68 (asus maximus IV Gene-Z), která je +- stejný peníze. V čem jsou hlavní rozdíly mezi těmito čipsety?
ASUS Rog Strix B650E-E, AMD RYZEN 9800X3D @, Cooling: Cooler Master masterliquid 360 ion, RAM:48GB Adata XMP DDR5 6000MHz CL30 , VGA: Asus TUF RTX 5080 16GB OC, NVMe: Kingston KC3000 2TB + Samsung 990 Pro 2TB, CASE: Asus GT502, PSU: Corsair RM1000x 3.1, 27" MSI 321UP QD-OLED 32”, Creative AE-5 + GigaWorks 2.0 + Senheiser GSP 600, asus scope ii 96 wireless + Asus keris ii Ace, Windows 11 PRO
nejvetsi rozdil je ze Z68 ma VGA vystupy a umoznije pouzivat VGA v CPU. na P67 musis mit dedikovanou VGA. Jinak zasadnejsi rozdil neni krom par hype veci u Z68 (ssd cache, pcie3,0 s sandybridge a podobne)
Už to čtu... na druhou stranu třeba ta Maximus IV Gene nemá výstup na GK. Každopádně budu používat tak jako tak vlastní grafiku, takže jsem snad se sabertooth chybu neudělal
ASUS Rog Strix B650E-E, AMD RYZEN 9800X3D @, Cooling: Cooler Master masterliquid 360 ion, RAM:48GB Adata XMP DDR5 6000MHz CL30 , VGA: Asus TUF RTX 5080 16GB OC, NVMe: Kingston KC3000 2TB + Samsung 990 Pro 2TB, CASE: Asus GT502, PSU: Corsair RM1000x 3.1, 27" MSI 321UP QD-OLED 32”, Creative AE-5 + GigaWorks 2.0 + Senheiser GSP 600, asus scope ii 96 wireless + Asus keris ii Ace, Windows 11 PRO
Maximus IV Gene, že nemá výstup na GK?
Má HDMI a to je výstup na monitor.
Mám jí a je to parádní deska, co má všechno, co člověk může chtít nebo potřebovat.
Pokud máš externí DAC nebo používáš onboard zvukovku a do PCIe nedáváš nic než grafiky, tak je dobrá i na to SLI/CF.
Fakt parádní deska.