Dobrý den,
moje sestava je Asus P7P55D PRO, Core i7 860, 4x4 GB Zeppelin Gold 1333 MHz, Velociraptor 150GB a 750W zdroj od Corsairu. Mám následující problém. Aplikace mojí vlastní výroby 800ms běží a potom zapíše na disk soubor velikosti asi 6kB, aplikace je spouštěna opakovaně. Pokud pouštím aplikaci jen na jednom jádře, nic se nepokazí. Pokud zkusím víc jak 4 jádra, po několika tisících voláních mi zamrzne počítač, jedinou nápravou je tvrdý restart. Paměti mám otestované Memtestem a jsou bez jediné chyby. To, že by se mohlo jednat o disk usuzuji z toho, že chybu dokáže vyvolat snaha otevřít adresář na témže Raptoru, na který se ukládají data (v průběhu těch výpočtů). Nicméně při 4 procesech naráz se jedná o 1 soubor za 200ms což by měl Raptor zvládnout hravě. Diagnostika HDD vyšla bez chyby, napadá někdo, čím by mohl problém být? Žádné jiné problémy s PC nejsou. Potřebuji těch volání upočítat asi 4 miliony, takže pouštět to jinak než na osmi jádrech nemá smysl.
Díky za jakýkoliv hint.
Freeze počítače po vyšší zátěži HDD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Eubie
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- P_V
- Začátečník

-
Re: Freeze počítače po vyšší zátěži HDD
Mně to připadá jako programátorská chyba. Něco tam leakuje, nezavírá se, až se ucho utrhne. Nevím jestli ta aplikace používá více threadů, i tam je spousta záludností se synchronizací.
Zkoušel jsi ukládat výsledky na jiném disku? Třeba na flashku, ta snad těch několik kb za sekundu zvládne.
Zkoušel jsi ukládat výsledky na jiném disku? Třeba na flashku, ta snad těch několik kb za sekundu zvládne.
- Eubie
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, díky za odpověď. Leakama to bohužel nebude. Mám aplikaci odladěnou a je mem-leak free a soubory zavírá jak má. Navíc, jelikož se jedná o opakované spuštění též aplikace, po každém jejím zavření OS všechny leaky "spraví", takže tím by to být nemělo. Stala se mi teď stejná chyba na jiné úloze a v BSODu jsem měl čas si prohlédnout chybu než se zapsal dump. Bugoval aswsnx.sys. Nevím co to je, ale podle všeho co jsem si přečetl by měl být součástí Avastu. Před několika dny byla nová verze, takže předpokládám, že to je tím, avast se prostě v nové verzi vybugnul. Když vypnu rezidenta, beží zatím vše v pohodě.
Update: Tak i s vypnutým rezidentem to zamrzlo. Sice po delší době ale stejně.
Update: Tak i s vypnutým rezidentem to zamrzlo. Sice po delší době ale stejně.
- P_V
- Začátečník

-
No, tak zbývá vyzkoušet, jak to půjde při zápisu na jiné úložiště - jiný disk, jiný řadič, USB mass storage, síťová jednotka...
Že jsem tak smělý, jaký má důvod, že se ta aplikace tolikrát spouští? Vždyť s tím musí být hrozná režie, než kdyby běžela furt.
Že jsem tak smělý, jaký má důvod, že se ta aplikace tolikrát spouští? Vždyť s tím musí být hrozná režie, než kdyby běžela furt.
- Eubie
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
S tím USB mass storage bude problém. Mám jen 1GB flash disk, který se zaplní coby dup:) Na jiném disku jsem to zkoušel a stalo se totéž, takže jsem podezříval řadič, ale dosud s tím nebyly žádné problémy, tak mi to přišlo celkově divné.
Ta aplikace se pouští tolikrát proto, že se jedná o týž algoritmus jen s jinýmy parametry zadávanými přes command linu. Osobně myslím, že s tím tak velká režie nebude. Binárka je v cache a připojení na sdílenou paměť s daty je hned. Ačkoliv mám kód vyprofilovaný, prakticky jsem nezkoušel jaký boost by přineslo cyklovat před nastavení rovnou v binárce samotné. Máte zkušenost s tím, jak moc ovlivňuje loading aplikace její výkon?
Ta aplikace se pouští tolikrát proto, že se jedná o týž algoritmus jen s jinýmy parametry zadávanými přes command linu. Osobně myslím, že s tím tak velká režie nebude. Binárka je v cache a připojení na sdílenou paměť s daty je hned. Ačkoliv mám kód vyprofilovaný, prakticky jsem nezkoušel jaký boost by přineslo cyklovat před nastavení rovnou v binárce samotné. Máte zkušenost s tím, jak moc ovlivňuje loading aplikace její výkon?
- P_V
- Začátečník

-
Konkrétní zkušenosti nemám, ani nevím jakou režii má ten algoritmus při spuštění, nejlépe to vyzkoušet
Jen mi přišlo, že při potřebě milionů výpočtů by už nějaký přínos být mohl.
Ještě by mohlo být dobré ukládat výsledky sice na lokální disk, ale příslušnou místní složku si sám sobě namapovat přes síť.
Ještě by mohlo být dobré ukládat výsledky sice na lokální disk, ale příslušnou místní složku si sám sobě namapovat přes síť.
- Eubie
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Jaký by to mělo podle vás přínos?