repro k HTPC

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
dexx narsil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

repro k HTPC

Příspěvek od dexx narsil »

postavil sem si tet HTPC a zvuk mam zatim pres HDMI do TV tak tet shanim nejake repro, nebot ty v TV sou onicem samozrejme. mam to jen na filmy pripadne nejakou tu hudbu, zvukovka integrovana na desce:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=86095

jelikoz se na filmy divam jen vecer a kvuli detem to nemuzu moc osolit jeste nejakej ten rok az dva, tak zatim nehledam neco megasuper, nebot bych to nevyuzil tet. staci me neco mensiho 2.0 nebo 2.1, cokoliv bude lepsi nez ty repro v TV.

zaujala me tato sestava:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=86575

pripadne:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=86574

nedokazu ale posoudit, ktere by byly zvukove lepsi, jak moc vadi/nevadi absence subu atd.

pripadne neco jineho za podobnou cenu??
gck23
Začátečník
Začátečník

Re: repro k HTPC

Příspěvek od gck23 »

drtiva vatsina PC repraku je k televizi nevhodna, ze jsou delany pro poslech z blizkosti (kolem 1m), nejlepsi je koupit k htpc a tv normalni receiver + hifi bedny
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

To ja bych tvrdil presny opak.. pokud clovek neni dobytek, co chce doma kino, klsidne bych si k TV koupil i ty stupidni vyssi rady od Geniusu.. na tyhle blbosti je ta vyhybka v ramci moznosti nalazena pomerne obstojne.. pokud uz 2.1, vykasli se na nejaky Kreatůry nebo co to je a kup si o 200 levnejsi Creative..
rezon30
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rezon30 »

K několika novějším TV jsem zkoušel připojit pc repro (Genius 5.1, creative a200, 5100) a je to hnus, velebnosti. Přes jack z toho leze zvuk tak akorát na sluchátka. Pokud chceš lepší zvuk než z tv, kup zesík + pasiv, jinak budeš mít akorát víc basů a zabiješ zbytek.
CPU: Intel Core 2 Duo E7300 + Thermalright SI-128 SE | MB: Gigabyte GA-EP35-DS3 (rev.2.1) | RAM: A-Data Vitesta EE 6GB 800MHz | HDD: Crucial M4 128GB + Samsung SpinPoint F1 640GB + Samsung SpinPoint F3 1TB | GPU: Sapphire ATI Radeon HD 4850 + AC Accelero s1 rev.2 | PSU: Enermax MODU82+ 425W | CASE: TT Armor Jr. + 4x Nexus D12SL-12 BW | LCD: Acer 2216 Wsd 22 1680x1050 | KB+Mouse: Logitech -Ultra-X Premium keyboard + A4tech XL-750BF | Sound: Creative Inspire 5.1 5100 / Creative Fatal1ty Gaming Headset
Lulus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lulus »

Tazatel chce repro okolo 2000 - 2500Kč. Takže zesilovač a pasivní repro nepřichází v úvahu. To je otázka mnohem více peněz. Takže bych asi doporučit ty Geniusy 5.1. Slyšel jsem je u kamaráda a za tu cenu mají ucházející zvuk. Samozřejmě to není žádné Hi-Fi, ale většině lidem to bohatě postačuje.
bumbusak
Nováček
Nováček

Příspěvek od bumbusak »

před pár dny jsem si pořídil genius 5100, z hlediska továrního nastavení je poslouchání hudby ni moc, takový normál co se očekává od repráků k počítači, ale po zapojení do zvukové karty Creative audigy 4 pro, pozvání hodně dobrého muzikanta, který si pohrál s equalizerem se hudba dostala na naprosto neočekávanou kvalitu a jen jsme poslouchali s otevřenou pusou.

Repráky mohu doporučit jen s kvalitnější zvukovou kartou a hodně dobrým nastavením equalizeru.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Ještě hodněkráte tu pusu otevřete, neb nad Geniusem je ještě spoustu kvalitativních tříd. To mi věřte... :-)
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
bumbusak
Nováček
Nováček

Příspěvek od bumbusak »

copak jsem napsal něco jiného? :-) nesrovnával jsem tyto repráky s jinými, jen jsem vyjádřil, že dokáží hrát mnohém lépe (až nečekaně) s dobrým nastavením. Poznámka - pusu jsme otevírali nad Geniusem za to, jak dokáží hrát při ceně okolo 2000kč, za lepší zvuk v podání profi repráků pusu neotevíráme :-)).
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Je také možné, že jde o neopakovatelný výsledek s tou konkrétní soustavou na konkrétním místě. Jakou máte v té místnosti akustiku a o jakou hudbu šlo? :-)

Ano, to je taká degenerace. Jen nevím jestli profíků nebo uživatelů. Míra otevření úst u profíka nesouvisí s cenou aparátu, ale s absolutním výsledkem. U uživatele to má návaznost na poměr ceny a užitné hodnoty. Jenže když budeš snaživej, seženeš dnes poměrně obstojné bedny od Tesly/TVM někdy i zadarmo. Jestli by ti pak ústa upadly úplně, to si jistý nejsem :lol:
bumbusak
Nováček
Nováček

Příspěvek od bumbusak »

toto odepsal ten muzikant co mi to ladil, jako odpověď na vaší reakci:
napiš, že to zkoušel kámoš, co slyšel už ledacos a nesnažil se hodnotit to, jak hrajou celkově, ale jak hrajou za tu cenu. Znám spoustu studiových repráků a jasně, vytáhnou víc. Jde spíš o to, jak dokážou hrát potichu. A taky že když jsou nahlas, tak slyšíš pořád všecko krásně. Tesla je výborná značka na reprobedny. Na nic jinýho. A zkoušeli jsme to na různý hudební styly. Hip hop (nebo co to je ten pitbull), disco-funky, funky, rock, jazz a všechno vyžadovalo malinko jinačí nastavení ekvalizéru, ale jinak to bylo úplně super.
A akustika pokoje je bez ozvěny, zvuk se má o co lámat. Takže působí to stejně jako místnost ve studiu, kde je potřeba slyšet každej sranec
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

crashPC. TVM (Tesla) smrdi vykloubenim celisti :lol:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Asi by bylo dobré naučit se chápat celý rozsah stupnice jednotlivých měřítek (čehokoli - výkonů, kvalit, vlastností - taky čehokoli), význam peněz, a posílit svou duchovní část osobnosti. Na peníze se ústa neotvírají... Jsou lidé, kteří by to nechtěli ani zadarmo, a také je to dobře. Každý člověk může míti opravdu diametrálně odlišný názor.
Totiž kdyby šlo o hec, tak za dané peníze opravdu seženu ještě mnohem lepší audio. Není to problém.

Připomíná mi to jeden moudrý názor jednoho pána na Aukro a ebay. Zkusím ho přetlumočit:
"Pořád koukám na ty vysmáté lidičky jak jásají při výhodném nákupu z Aukra nebo ebay. Jásají, bijí se hrdě v prsa, jaké štěstí měli a jaký skvost nakoupili. Kup století. Skutečnost je taková, že to jsou to spíš hlupáci, protože nakoupili věc, za kterou nikdo na celém světě prostě nebyl ochoten dát víc. A to je tedy co říci..."

Poznámka: Ten pán je docela úspěšný, a rozhodně není pesimista.

Proto se tak rád nejdříve řídím fakty(protože něco co nespňuje fakticky mou podmínku pro přijetí, jí "paradoxně" opravdu nemůže splnit), a teprve když fakta splňují nějaké předpoklady, jednám a vybírám subjektivně. Že se dají ošálit mé uši, to bez problému přiznám. Mozek a peněženku si ale šálit nedám.

Já si zas myslím, že Tě za ty prachy docela oškubali.

Nevím zda pokračovat dál jako nesčetněkrát - Už jsem viděl plno genius reprosoustav vyhořelých, jednu i osobně hořet plamenem, a nechci si představovat, jak hoří i celý dům. A to všecko za dva tisíce...
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“