SSD DISK - Výběr
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr disku SSD 120GB
přesně tak!jedině že by u mě omylem osadili ich9 místo ich9r...ale toto problém není...buď něco odešlo na řadiči (jak jsem dával při instalaci ty ovladače, tak se to při jejich načítání zaseklo a od té doby se disk nedetekuje), nebo se něco odpálilo na ssd..
Ale vzpomínám si, že hned od začátku po prvním zapnutí se někdy ukázalo na ich9r, že nebyl detekován s.m.a.r.t. něco...
jinak můžu koupit http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72042, ale má to ddr3 a já mám ddr2,takže otázka: Za kolik prodám desku gigabyte EP35-ds4 a 4*1GB DDR2 800MHz Patriot?
Ale vzpomínám si, že hned od začátku po prvním zapnutí se někdy ukázalo na ich9r, že nebyl detekován s.m.a.r.t. něco...
jinak můžu koupit http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72042, ale má to ddr3 a já mám ddr2,takže otázka: Za kolik prodám desku gigabyte EP35-ds4 a 4*1GB DDR2 800MHz Patriot?
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
takže disk je v notebooku MSI GT628, zapojil jsem ho místo původního SATA, vložil instalační DVD Windows 7 x64 a restart - instalace začala v pořádku, disk se normálně zdetekoval, systém nainstaloval. teď jedou aktualizace, až se trochu systém srovná zkusím nějaké ty testy.
pár obrázků jak je nastavený BIOS:

pár obrázků jak je nastavený BIOS:

- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
ok, udělěj prosím co nejdřív ten as ssd...
přemejšlím totiž, jestli:
reklamovat disk
reklamovat desku
koupit desku s ich10(r) a ddr3
jinak v biosu je nastaveno vše dobře...
ještě dotaz-mám externí disk do e-sata-když ho za chodu win. připojím do řadiče gigabyte, tak se přihlásí a je to ok, ale když ho dám za chodu do ich9r, tak jako bych nic nepřipojil-nic se nestane...je to normální?
přemejšlím totiž, jestli:
jinak v biosu je nastaveno vše dobře...
ještě dotaz-mám externí disk do e-sata-když ho za chodu win. připojím do řadiče gigabyte, tak se přihlásí a je to ok, ale když ho dám za chodu do ich9r, tak jako bych nic nepřipojil-nic se nestane...je to normální?
- _marduk_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
aha-HoNY- píše:ICH9 != ICH9R
tak potom nic
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: KINGSTON SSDNow V100 Series 64GB - nieco proti?
Zde je aktuální zpráva ke Kingstonu V100: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=127&t=169031
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 0#p8142670
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 0#p8142670
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
OCZ Toolbox - mohu ho pustit na F115?
nebo co mi doporučíte na údržbu tohoto disku aby si stále zachovával solidní rychlost?
nebo co mi doporučíte na údržbu tohoto disku aby si stále zachovával solidní rychlost?
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Koukni do FAQ
Přidal jsem odkaz na betaverzi trim utility od OCZ.
Nejsem si jistý, za bude k údržbě fungovat poslední OCZ Toolbox 2.33, ale je tu i starší 2.22.
btw: Intel RST v9.6 jsi nainstaloval?
Nejsem si jistý, za bude k údržbě fungovat poslední OCZ Toolbox 2.33, ale je tu i starší 2.22.
btw: Intel RST v9.6 jsi nainstaloval?
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nenainstaloval jsem nic, pouze systém a aplikace. mám to více méně hotové, nyní bych chtěl otestovat rychlost, ale před tím bych potřeboval ještě vědět jaké aplikace a proč používat pro údržbu disku.
ten secure erase je pro kompletní smazání disku? a ten intel rst přesně k čemu?
ten secure erase je pro kompletní smazání disku? a ten intel rst přesně k čemu?
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pánové a dámy, na F115 bude cosi schnilého... první cvičný test - 4K bloky, zápis cca. 43MB 
zkusím ještě ten intel rst případně toolbox...
zkusím ještě ten intel rst případně toolbox...
- michalv
- Začátečník

-
Umřel mi i ten druhý dnes tedka po práci, tak na notebooku otevírám pctuning a vidím že je nový firmware dnes uvolněný....
hmm že jsem se nepodíval ráno
....
nicméně na nefunkční disk tento firmware nahrát nejde, vubec se nedetekuje
, tak doufám že v alfe budou zase tak hodní a vymění mi ho hnedka jak ho budou mít
a doma ho hned přeflashuju a pak se uvidí
Docela se mi ulevilo že je to jen softwarový problém, disk byl jen systémovy a veškerá ostatní data mám na jiném pevném disku
jen škoda toho času co musím trávit instalací systému a reklamací....
nicméně na nefunkční disk tento firmware nahrát nejde, vubec se nedetekuje
Docela se mi ulevilo že je to jen softwarový problém, disk byl jen systémovy a veškerá ostatní data mám na jiném pevném disku
jen škoda toho času co musím trávit instalací systému a reklamací....
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hm takže ten Intel RST v9.6 se zavést už při instalaci, sakra to jsem neudělal 
myslíš že s jeho použitím bude disk rychlejší?
myslíš že s jeho použitím bude disk rychlejší?
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
říkal si že si to instaloval do notebooku...jaká to je platforma? jaká čipová sada?
Jinak můj první test s ms ovladači toho gigabyte řadiče: http://nurv.rajce.idnes.cz/Testy_SSD_Co ... test_1.jpg
pak jsem nainstaloval ovladače k gigabyte řadiči a výkon klesl dost dolů...
ale jestli není výkon snížen tou instalací win...že toho na ten disk bylo moc naráz....třeba se vzpamatuje...
Jinak můj první test s ms ovladači toho gigabyte řadiče: http://nurv.rajce.idnes.cz/Testy_SSD_Co ... test_1.jpg
pak jsem nainstaloval ovladače k gigabyte řadiči a výkon klesl dost dolů...
ale jestli není výkon snížen tou instalací win...že toho na ten disk bylo moc naráz....třeba se vzpamatuje...
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
koukám, že máš msahci...zkus dát ještě ovladače intel (jestli máš čipovo sadu intel)...ale hodnoty máme docela podobné....zkus chvíli disk normálně používat (popř. instalovat různý sw) a pak zítra udělej test...
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
počítač jsem celý nainstaloval, celý den instaluji a kopíruji poměrně velké bloky dat, mám již obsazeno přes 60GB dat. ještě budu testovat a uvidíme.
ty ovladače Intel RST v9.6 tam nedostanu jinak než reinstallem systému? a myslíte že by mohli pomoci a půjdou vůbec na mou desku?
ty ovladače Intel RST v9.6 tam nedostanu jinak než reinstallem systému? a myslíte že by mohli pomoci a půjdou vůbec na mou desku?
- CyberDeath
- Začátečník

Dej disku par hodin klidu aby mohl po instalaci systemu zregenerovat a hodnoty budou o neco lepsi.
EDIT: Ale vysledky sou skoro stejne jako na mem SSD na AMD
EDIT: Ale vysledky sou skoro stejne jako na mem SSD na AMD
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
ty jo,jestli ich9M podporuje ahci...vím že ich9 (bez r na konci) neumí ahci...lordmystic píše:jinak mám tuto desku:
http://global.msi.eu/index.php?func=pro ... od_no=1881
tedy
Intel® PM45+ICH9M
no měl jsem přihlášenej ve win několik hodin a nebyl jsem u kompu a že by to pomohlo jsem si nevšim...ještě zkusím o víkendu pár testů a hlavně zkusím dát ssd do externího boxu a připojit pomocí e-sata do ich9r...CyberDeath píše:Dej disku par hodin klidu aby mohl po instalaci systemu zregenerovat a hodnoty budou o neco lepsi.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já tu zprávu vydal v 19h. Tiskovku jsem dostal dnes po obědě.
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ano M má AHCI také. zítra udělám image disku a zkusím to přeinstalovat, pak uvidíme...