Výpadky internetu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Overpowered
Nováček
Nováček

Výpadky internetu

Příspěvek od Overpowered »

Zdravím, doufám že je to správná sekce.

Opravdu hodně potřebuji pomoc. V září jsem dostal nový PC, podle mě hodně dobrý. Mám ale problém s internetem. Zhruba 1-2 krát za hodinu vypadne a nenastartuje dokud nerestartuju router. Dříve to bylo ještě horší, ale zlepšilo se to. Jasně, řeknete si, je to routerem. Problém je, že já už je měl čtyři (Zyxel, Edimax, Signamax a ještě něco...) a žádný nepomohl. Na síti máme ještě jedno PC a potom APčko s zhruba 3 wi-fi zařízeními. Modem nám u UPC (50 megovej net) vyměnili ale nepomohlo to. Zkoušeli jsme si s routery pohrát, statické i dynamické IP, různý UpNP, UHS a já nevím co ještě, ale nic. Porty jsme taky zkoušeli. Vyměnili i síťové kabely. Jediné dvě věci co jsme neměnili jsou IPS a síťová karta. UPC žádné problémy nehlásí. Počítač před tímto takové problémy nechtěl, net ale padal taky a to asi jednou denně. Internet nevypadává jenom mě, ale všem na lokální síti. Náš IT říkal, že to může být třeba síťová tiskárna, takže jsme všechno povypínali a zkoušeli všechno zvlášť s pramalým úspěchem. Opravdu prosím o radu, je to už půl roku a já nemůžu hrát žádný onlinovky protože ten internet padá. Jsem zoufalý a přemýšlím o tom, že si koupím novou síťovou kartu (jenže nevím jak se to vůbec instaluje) a pokud nepomůže ani to, koupím si dial-up pomalej internet. Pochybuju že to pomůže. Opravdu mi vrtá hlavou, jaktože net nejede dokud nerestartuju router, a routery to dělají všechny. Doufám, že se tu nějaký znalec najde.

Postnu to i na další fora abych získal co nejvíce možných odpovědí, tak se nedivte kdyby to bylo i někde jinde.

Ano, četl jsem si ostatní topicy na stejné téma ale žádný mi zatím nepomohl.
Díky.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Výpadky internetu

Příspěvek od Brázda.l »

Koukám, že jsi používal samé "kvalitní" routery. Kolik zařízení (LAN i Wifi) je připojeno na problémový router? Běžné SOHO prvky (ještě k tomu levné) mají obrovské problémy při zátěži.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

50 Mbit net a supersmejdy routery... kde asi bude error. Neboj se zainvestovat to uz pomerne kvalitniho routeru (napr. WNDR3700, RT-N16) a pak poznas kde je problem.
Kdyby si si tady procetl par postu prisel bys na to - levny SOHO krabky proste nejsou na takovyhle pripojeni staveny (zvladaj sotva polovinu, ty "lepsi" z nich tak polovinu) - 50 Mbit je na ne moc, dostavaji data rychleji nez je umi samy zpracovat -> zahlti se jim buffer a chcipnou. Tim ze ten router restartujes vlastne jen docasne vyprazdnis buffer a chvilku to funguje.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Overpowered
Nováček
Nováček

Můj současný router je toto ->
http://www.alza.cz/zyxel-nbg-460n-d190767.htm

Není to žádný levný šmejd, ale úplný high end to není. Je možné, že to vážně nestíhá? Nebyl nejlevnější.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

A od providera mas co? A v jakym rezimu to funguje?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Btw. ten zyxel ma stejnej HW jako TL-WR941ND, TL-WR841ND a spousta dalsich TP-Linku.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

nestahujes nejake torrenty nebo neco podobneho, kdyz se ti odpoji net? pripadne nekdo jiny na tve siti na jinem PC?

muzes zkusit pripojit PC primo do UPC modemu, bez zapojeni toho wifi routeru a vyzkouset primo jestli to dela router nebo net.
Overpowered
Nováček
Nováček

Stahujeme hodně, ale nevím jestli to působí právě ty výpadky. Torrenty ale ne, spíše ty klasické share hostingy. Od toho právě máme 50mb net a proto jsme si koupili lepší router, ale stále to není dost. Na netu píšou, že to může být tím, že se přehřívá router nebo že ten elektrickej proud je nestabilní. Až mi to zase vypadne, tak propinguju co se dá, vyzkouším ostatní PC apod. a snad tomu příjdu na kloub. Teď to nějak na potvoru nepadá :-D
Overpowered
Nováček
Nováček

Tak, aktualizace. Internet spadl a já pingoval co se dalo. Výsledek je...

Router pingnu
Výchozí bránu pingnu (je to router :D :D)
Modem pingnu (192.168.100.1)
seznam.cz nepingnu

Restart routeru pomůže. Kde to teda sakra je?
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Takže zbývá vyzkoušet internet napřímo bez routeru, tedy modem -> počítač.
gallibob
Nováček
Nováček

Příspěvek od gallibob »

to bude tim tahanim ja si nedavno koupil novy Netgear WNDR3700 a je po problemech.Drive sem pouzival Asus WL-500 a dokud byl net do rychlosti cca 10MB tak to stihal bez problemu(tak cca 1restrat mesicne) a od doby co UPC zvedlo net na 25/1,5 tak to bylo cim dal castejc a vsemu nasadila korunu nova TV s pripojkou na net + domaci kinotaktez s pripojkou a Multimedialni centrum,jak sem to vsechno popreipojoval do Asuse + 2PC na lanu tak se Wl-500 zasekalvala kazdy den + jak sem dal stahnout nejaky vetsi soubor ci prenos po siti tak to absolutne nezvladalo.
Poridil sem Netgear a od doby co sem ho pripojil a nastavil(cca 6tydnu) jede bez jedinyho restartu naprosto spolehlive.Za ty penize je to opravdu velmi dobre zarizeni(i dosah Wifi na to ze ma "jen! integrovane anteny) je naprosto super.Takze ja to typuju na routr.I kdyz to zrovna neni jeden z nejlevnejsich tak je to furt Zixel a ja snima vzdicky mel problemy.Osobne bych sel pripojit,jak tu uz nekdo vyse psal Net rovnou z modemu do PC a pokud to nebude padat pak je jasne kde je chyba :mrgreen:
CPU:IB i5 3570K/3400@4222,Noctua NH-D14, MB:Asus P8Z77-V PRO, RAM: Corsair Vengeance 2 x 8GB DDR3 1600 CL10, GK: Asus ENGTX660TI-DC20G, SYS HDD:Intel SSD 520-120GB, ZDROJ:Corsair HX750 gold+, CASE:Cooler Master Cosmos I
Overpowered
Nováček
Nováček

Ok, jakmile mi to zase vypadne tak přepojím drát z routeru do PC a uvidím jestli net naskočí. Doufám, že alůe s tím routerem máte pravdu, je to už čtvrtý a všechny byly cenově nad 2000kč což už není zanedbatelné.
Overpowered
Nováček
Nováček

Tak nové poznatky z výpadku...

Prvně jsem pingnul první UPC router který se mě objevil v tracertu - bez úspěchu.
Router, modem atd. stále pingnout šly.
Potom jsem otestoval zda ostatním jede internet a hádej co? JEDE (minimálně počítači připojenýmu na router). Toto otestuju příště ještě jednou pro jistotu a navíc na wifi zařízeních, je to divné.
A potom jsem vzal drát z modemu přímo do PC a internet stále nefungoval...

Pak jsem se pokusil zase vrátit na net a vypojil/zapojil router. Centrum siťových nastaveních říkalo že jede, ale nejel. Tak jsme restartoval ještě jednou a pak teprve naskočil.

Nevím co si o tom myslet. Chyba bude určitě u mě v PC, ale vypadá to že i zároveň v UPC. Nemůže to být nějaká vadná síťovka? Nemůže to být tím že mám dynamickou lokální IP (ale se statickou to stejně nefungovalo)?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

A mas naklonovanou MAC?
Overpowered
Nováček
Nováček

V routeru něco s MAC je, ukážu ti co tam mám a řekni mi prosím co tam mám nastavit...

Obrázek

Tak to u mě vypadá. MAC je tam někde dole.

EDIT: Tak další update, připadám si jako idiot. Teď jsem měl další výpadek, všem VŠECHNO fungovalo (iphony, ipad, notebook, PC) až na mě A NEpingnul jsem ani modem ani router. Nevím co omrknout na firewallu, ale ten MWAV stále jede a našel 4 viry, trojana, malware a hlavně dvě adware. AVGčko stojí za hovno. Problém identifikován - můj PC. Teď už teda jen co s ním. Přeinstalovat? Formátovat disky kvůli virům? Nebo že by to byly registry?
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

format a reinstal je nejvetsi jistota, ale pokud dokazes pc odvirovat, odinstalovat vsechny nadbytecne a problemove programy, tak to neni potreba. zalezi na stavu tveho pc. hlavne si davej pozor priste a neza**r si pocitac stejnyma programama a virama znovu hned po reinstalaci :-)
Overpowered
Nováček
Nováček

Jo, to asi udělám. Moc se mi teda nechce, ale za funkční internet to stojí.
Overpowered
Nováček
Nováček

Našel jsem nový způsob restartu, v Centru síťových připojení stačí zakázat a povolit síťový adaptér a hned (opravdu hned) to jede...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“