Tak já už hru mám. Mám odehráno 10%. Konečně pořádné drifty! Kdybych měl zhodnotit hru tak Grafika se mi zdá že je o něco horší jak u minulého SHIFT. Mé bodování:
Grafika 8.8/10
Nastavení auta 9.5/10
Ovládání auta 9/10
Kvalita závodů 8.8/10
Drifty 9.2/10
Počasí 8.7/10
Poškození vozu 8.4/10
No a mé celkové hodnocení jako takové by bylo 9.1/10
Jinak nároky na hru jsou o dost horší jak na minulí díl. Průměrný propad FPS od minulého dílu 15.4FPS
Jinak hra pěkná i když jsem hlavně po grafické stránce čekal víc tak jako od CRYSIS 2. Na to že grafika je od minulého dílu o kousek horší je propad v FPS citelný.
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
Tak musím opravit po dvou hodinách hraní grafika je výborná no srovnejte pak sami co na ní říkáte. Ale drifty ty se vážně povedly to jsem si vždy takto přál driftovat Když se díváte z helmy kamera se příjemně natáčí tak jak bylo k vidění na videu citlivost auta nádherná.
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
Zajimavy, ja mam opacny pocity
- fyzika: auta se mi zdaji jako ze zele, porad se divne krouti a spatne se drzi primy smer, nic moc necitim ve volantu, smyk vybiram jen nahodne, ne jak v rfactoru, lfs kde si muzete hrat s autem ...
- drifty: zdaji se mi mnohem horsi nez v shift 1 vubec nedokazu kontrolovat smyk, silena citlivost na plyn, zkusim nastavit a snad se to zlepsi
- novej pohled z helmy: taky dobra prasarna ... odjel sem tak jeden zavod a zase sem to vypnul, pak zkusil jeste parkrat, vubec sem nemel prehled kde se nachazim, zda musim vic nebo min tocit, postupnym hranim se to zlepsilo, ale stejne davam prednost obycejnymu pohledu z kabiny
Celkove zatim dost rozpacity dojmy, jalova fyzika z puvodnich shiftu zustala, ale jinak se to da hrat ...
No u tech driftů vím jak jsem tam měl jezdit dokola v kruhu a nebo tu osmičku docela záhul trochu přišlápnu víc plyn a 240SX se začal kroutit. Ale jinak v závodě ovládání vozu je dobré. Konečně neskáče celé auto jako v SHIFT 1 tady se max zaklepe helma u které se mi líbí natáčení kamer v zatáčce če při smyku u driftů mám pohled na celé auto musím si na ně totiž pořádně zvyknout. Já mám vypnuté u auta všechny asistenty kontrola trakce, automatické brzdění, atd.
Jen jsem u té hry nečekal že pojede o tolik hůř jak první SHIFT myslím v FPS.
Je to tou jejich "Team NFS Mazda RX-8", s tou jedinou mi ten závod nejde zapnout
EDIT: Tak autem taky ne, když dám RX8 bez oponentů, tak se závod načte, ale jak jich tam několik přidám, už se nenačte.
EDIT2: Tak s RX-8čkou nejde jezdit proti oponentum, na jakékoli trati s ní jet můžu, jak ale přidám protihráče, už se nenačte závod. Tak jen doufat, že v kariéře se tahle kombinace neukáže.
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
Já sem zatím jenom zkoušel "demo" protože full ze Zavvi.com ještě nedorazila (mimochodem vyjde na krásných 710Kč i s poštovným) a docela dobré. Je to skoro jako jednička, grafika zůstala stejná, fyzika taky skoro stejná, ale stejnak se mi to líbí. Nejlepší je asi jízda v noci a moc se těším na jízdy v autologu. Jináč sice se jezdí na série závodů, ale konečně je napadlo, aby bylo možno odjet třeba jen jeden závod a hra se uložila. Nové tratě taky pěkný, ale i třeba Suzuka při západu slunce je parádní.
Škoda jenom, že některá auta jsou skoro neovladatelná, například Lotus Elise kterej skoro nejde udržet rovně. Podobně neohrabané je Porsche GT3. Zabijácká je jedna trať ve městě s pravoúhlejma zatáčkama kde je po startu dvojice skoků. Tu projet 3x za sebou v jednom závodě bez karambolu je umění. Jízda s helmou je sice zajímavá, ale absolutně pak netrefuju směr a v zatáčkách jsem mimo.
Neberu hru jako extra reálnou co do jízdního modelu, ale jakýmsi kompromisem mezi zábavností a reálnosti...a to mě osobně vyhovuje.
Před chvíli jsem to začal hrát a vypadá to suprově, až na to, že na mojí Vistě má hra zpomalené reakce. Zmáčknu šipku doprava a auto zatočí až po sekundě
SpeedyGT píše:mimochodem vyjde na krásných 710Kč i s poštovným...
Tak to je paráda, podle toho co jsem dneska všude četl, tak do toho jdu
Mimochodem, četl jsem, že hra sama detekuje a nastaví "profil" pro volant. Co je na tom pravdy? Mám Logitecha MOMO Racing FF, tak doufám, že nebudu muset moc štelovat. V jedničce jsem s tím musel hodně laborovat abych to sešteloval.
Áno hra má profily na volanty stejně tak jako jednička. Ale podle mě jich je míň, například můj Thrustmaster FF GT už tam není, ale není problém to nastavit, je to hned.
MOMO tam tuším je, samozřejmě jsou tam G25 a G27 a pár dalších.
Tak já jsem na klávesnici zvyklí ,takže mi to už tak nepřijde. Já stým porshe GT3 jezdil a docela v pohodě. Nastavím si ho jak chci tuhost tlumičů záběr turba prostě krása ted mi to začíná připomínat starý Undercover 2 Jen nechápu proč je ta hra o tolik náročnější než předchozí SHIFT. Jinak jízda v noci to je krása na to jsem se těšil nejvíc když jsem hru vyděl poprvé
Na netu jsem četl recenzi dnes a prý se tam dá i píchnout kolo. Povedlo se to někomu? Já už to zkoušel ,ale kolo furt drží Jinak ta RX-8 na drift je šílené auto to se krutí přetáčí na děs! Radši 240SX stým jsem se naučil už jezdit a pohoda rozhodně lepší Drifty než v SHIFT 1 kde jste zajel tři zatáčky a finito. Tady konečně pořádná trat
Podporované volanty:
PC
Logitech G27 Racing Wheel – plná podpora všech tlačítek a přepínání světel
Logitech G25 Racing Wheel
Logitech Driving Force GT
Logitech Formula Force EX
Logitech Driving Force
Logitech Driving Force EX
Logitech Driving Force RX
Logitech Driving Force Pro
Logitech MOMO Force
Logitech MOMO Racing
Thrustmaster RGT FFB Pro Clutch
Thrustmaster Ferrari GT Experience
Thrustmaster Ferrari 430
Fanatec Porsche 911 Turbo S
PlayStation3
Nascar Racing Wheel
Logitech Driving Force
Logitech Driving Force EX
Logitech Driving Force Pro
Logitech G25 Racing Wheel
Logitech G27 Racing Wheel – plná podpora všech tlačítek a přepínání světel
Logitech Driving Force GT – plná podpora všech tlačítek a přepínání světel
Thurstmaster F430 FFB
Xbox 360
Microsoft Force Feedback Wheel
Fanatec Porsche 911 Turbo
Ohledně toho modelu poškození. Aby jsi mohl mít defekt pneumatiky (to tam skutečně jde?) by se to mělo dát ve hře nastavit. U poškození by měli být volby "kosmetické" a "reálné".
Že by nestíhala grafika proto můžou být pomalé reakce.
Já mám nastaveno u toho poškození to realistické neboli úplné. No uvidím třeba musím najet nějak šikovně ,abych to píchl. Když jen poškodíte kolo tak auto slušně táhne na tu danou stranu a je lepší závod opakovat než se trápit Jinak konečně tam závodníci znají brzdu