-!- výběr ADSL2+/obyč. routeru s wifi - oficiální thread -!-

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
dinh
Nováček
Nováček

Re: -!- výběr ADSL2+/obyč. routeru s wifi - oficiální thread -!-

Příspěvek od dinh »

Zdravim,

potřeboval bych poradit co bych si měl koupit za wifi router:

na ceně nezáleží
bude na 2 PC
kvalitní přenos dat ( mam 25MB net )
chtěl bych aby se dal regulovat dosah -> snižovat
měl USB port -> např. abych si mohl tisknout z vedlejšího PC nebo z iPhonu přes wifi

a ještě jedna věc, abych si na něj mohl připojit nějakou kameru přes wifi ( tušim, že se tomu nadává "IP kamera" )

Zatim se mi asi nejvíce líbil tento - http://pcworld.cz/novinky/asus-rt-n13u- ... 2-11n-8458, ale nevím, zda umí všechny věci výše zmíněné,

předem díky za rady :D :)

PS: jsem lajk, tak mě neukamenujte, pokud jsem napsal něco špatně :mrgreen:
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Za mě Netgear WNDR3700 (i když nevím jak je to s USB a tiskárnou).
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Nebo RT-N16..
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
dinh
Nováček
Nováček

Příspěvek od dinh »

Brázda.l píše:Za mě Netgear WNDR3700 (i když nevím jak je to s USB a tiskárnou).
Nějak nechápu ten test -> http://www.svethardware.cz/art_doc-C7CA ... 6CBE8.html

to tam musí být ta flashka, aby to mělo takový výkon? = ta flaska bude zastrčená v routeru, takže nebude možno vsunout tiskárnu?

Ale jinak jsem si přesně něco takového představoval. :)
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Ta flashka, alias wifina pres USB, byla treba v dobe testu kdy Nko jeste nebylo final, ale tesne pred dokoncenim.
A pres USB v tom tiskarna nejede, ne se standardnim firmware, leda s DD-WRT.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
dinh
Nováček
Nováček

Příspěvek od dinh »

to LiveBomb - pokud jsem tě dobře pochopil, tak když si nyní koupím Netgear WNDR3700 -> tak už nepotřebuju tu "flashku" a bude to šlapat jako v těch testech, kde to bylo označený oranžově?

Mám ještě pár otázek jestli mohu:

Jaký je rozdíl mezi Asus RT-N16 a Netgear WNDR3700?

K čemu tedy přesně slouží USB port, když přes něj nemohu ovládat tiskárnu?

Předem díky za odpověď :-)
Spikus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spikus »

ahoj, vybíram právě router do nového bytu. doposud jsme měli linksys 120 a spokojenost. Teď bych ale rád koupil něco s usb (připojení 2tb western raid edition v externím boxu). Není důležitá přenosová rychlost o 2Mb méně nebo více, spíš stabilita, snadnost nastavení(pže sem na networking lama) a celkově bezúdržbový provoz. Cena cca 1500czk. Na první pohled jsem vybral dle dobrých zkušeností linksys: WRT160NL-EE s cenou cca 1350, případně netgear WNR3500L cca 1600. Dle fóra je doporučovaný často WNDR3700 za cca 2000, ale přijde mi že to již není málo. Jak jsem psal, nemusím mít ten nejrychlejší router, spíš spolehlivý a s dobře fungujícím usb pro storage. díky za radu
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

hoj, pripojeni 2TB disku do USB portu na routeru bude bohuzel asi nepouzitelne. prenosove rychlosti totiz nejsou nizsi o 2MB, ale tak o 20MB/s, takze se obavam ze to pro sdileni velkych dat bude k nicemu. mrkni pro jistotu na nejake testy rychlosti.

pouzivam rt-n13 a rychlost prenosu je kolem 4MB/s, na flashku ne disk. nevim jestli to bude s diskem rychlejsi.
Spikus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spikus »

ahoj, díky za první reakci. Nemyslel jsem propad 2mb oproti připojení disku v pc, ale v porovnání s jiným routerem. Tozn jestli bude přenosová rychlost 10MB nebo 12 je ve finále jedno si myslím. Chtěl bych ten disk mít prostě jako storage na filmy, seriály, mp3 přístupný bezdrátově pro muj notes, pracovní notes a přítelky notes bez nutnosti neustále žonglovat s externím diskem. Na disk se nebude nárazově kopírovat velké množství dat, spíš se z něj budou pouštět multimediální soubory (divX, mpeg,mp3... ) A pokud tohoto nejsou současné routery s usb schopny, tak k čemu tam sakra to usb je :)
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

je to spis jen ficurka navic, pro pripojeni s tiskarnou nebo nejakou flashkou na obcasnou zalohu, neni to proste na NAS server ...
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=82626
ten bitTorrent klient je hodně zajímavý, nějaké zkušenosti?
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

funguje, ale ma velice omezene moznosti. jedine co tam jde nastavit je prakticky jen omezeni rychlosti uploadu, nic vic. na obcasne stahovani to pouzitelne je, nebo pokud mas minimalni naroky (=nejsi zadny pirat) :-).
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

to KOFis: Podle pravidel fóra ani pirát být nemůžu 8-)
a jinak se dá použít jako router a switch? Vzhled má lepší jak RT-N16
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

ano, tento router se da pouzit jako router, jinak by to byl podvod prodejce ne? :-) jako switch se da pouzit taky. vzhled je subjektivni, nejsem si ale jisty jestli bude lepsi nez rt-n16 i v kvalite a vykonu, s tou znackou jsem se moc nesetkal. rt-n16 je celkem solidni a vyzkousene zarizeni.

piratem jsem myslel pouze naruziveho stahovace torrentu 8-)
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

Takže ho asi pořídím a dám vědět, jak "kvalitní" je.(tim dá se použít, jsem myslel kvalitu, protože třeba TP-link se podle fóra na tyto účely použít nedá.)
Ještě mě napadá, má nějaký router možnost nastavit proxy, abych to nemusel dělat na každym počítači zvlášť?
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Asi poprvé jsem zavítal do této kategorie a potřebuji radu. Řeším následující problém:

Mám pracovnu ve sklepních prostorech 120 let starého baráku a byt máme v prvním patře (ne hned nad sklepem, ale ještě ob jedno patro s bytem). Ale potřebuju do sklepa natáhnout internetové připojení z bytu (připojení máme ze zásuvky od kabelovky). Táhnutí kabelu přes stupačky do sklepa nepřipadá v úvahu. Kamarád mi poradil koupi routeru, který umí WDS, jelikož v bytě mám WiFi router, který do sklepa jakž takž dokáže vysílat signál, akorát do vedlejšího (ten je ovšem také náš). http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72Z90UBALQ tenhle by měl mít i WDS Repeater, tudíž by podle všeho měl umožnit jak příjmutí WiFi signálu, tak poté jeho vysílání. Z vedlejšího sklepa už je mi šumák, jak to do pracovny potáhnu, jestli kabelem nebo přes WiFi, ale byl bych rád za WiFi, ať se nemusím prodírat přes pěkně hrubé zdi. Souhlasíte s tímto řešením, nebo byste navrhli něco jiného? Díky
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Zapomen na to....
Natahni do sklepa kabel a dej si tam dalsi APcko..
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

LiveBomb píše:Zapomen na to....
Natahni do sklepa kabel a dej si tam dalsi APcko..
To bych rád, jenže tohle je prostě nereálná možnost. Venkem to táhnout nemůžu, kvůli tomu, že se jedná o historický dům a přes stupačky nemám šanci to táhnout, jelikož jsou na druhé straně bytu než AP a oddělujou to dvě nosné 80cm cihlové zdi, jedná běžná cihlová zeď a na natáhnutí až do sklepa bych spotřeboval snad 40 metrů kabelu.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Pokud nezainvestujes do kvalitniho repeateru - minimalne mikrotik (nebo nejaky enterprise prvek) tak ti to stejne fungovat nebude.
Wass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wass »

Síťovejm věcem moc nerozumím a potřebuju normální router na rozdělení netu od UPC 10/1 (přes kabel) mezi 2 PC. Můj dosavadní TP-Link neumí provozovat net a wowko zároveň O_o S cenou okolo 700,-, takže mi padl na výběr D-Link DIR-100 nebo Belkin LAN 10/100. D-Link prej není zas tak špatnej, ale nevím. Téma jsem trochu pročetl, ale poznámky k těmto routerů jsem nenašel. Díky.
Moje webovky > www.wass.ic.cz ;)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“