SSD DISK - Výběr

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr disku SSD 120GB

Příspěvek od -HoNY- »

lordmystic: Ach jo. Kdybys četl FAQ, věděl bys, že 100GB modely nebrat - mají méně kanálů řadiče.
lordmystic píše:kašlu na ten křáp, ať si svý PR lživý kecy nechají pánové od Corsairu pro strejčka příhodu, i s intel ovladači nepřesáhla rychlost zápisu 30MB/s - to se rozhodně ani vzdáleně nepřibližuje slíbeným parametrům. ověřeno i při kopírování souborů - zápis na disk - rychlost kolísá kolem této hodnoty. za ty prachy si toto rozhodně nepředstavuji.
Testoval jsi to ve stolním PC? NOTEBOOKY JSOU A VŽDY BUDOU S SSD VŽDY POMALEJŠÍ.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
lordmystic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lordmystic »

vychází to o více než 50% pomalejší při zápisu než ostatní disky starší generace, teď ho jdu připojit do mého stolního počítače ať mám klid. pak to sem napíšu. ale tohle je divný.
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Bros: aj bez toho, aby si videl 1 recenziu?
INTEL s nasazením 25nm SSD otálel, tzn. věřím, že to mají již vychytané a né jak např. imbecilové z OCZ se svým Vertex 2 25nm SSD, kde zapojili jen poloviční šířku sběrnice.... :-D

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57
_marduk_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _marduk_ »

Bufo píše:Ktory Intel? Co som cital:
510: publikovane iba 256GB recenzie - vysoke sekv. rychlosti, velmi nizke nahodne. Cena (128GB) +20% oproti Corsair F120, co ma vyrazne pokusa.
320: videl som iba 320GB recenzie - sekv. rychlosti ok (trochu lepsie citanie nez Corsair F120, vyrazne lepsi zapis), ale zasa velmi nizke nahodne. Cena podobna Corsair F120.
Rad by som videl testy oboch Intelov 128GB - da sa cakat, ze budu vysledky rovnake?
Vo vacsine ne-syntetickych testov je 510 tesne za Vertex 3, zeby tie nahodne citania/zapisy neboli az tak dolezite?
intel 510 su 120gb a 250gb
intel 320 su 40,80,120,160,300 a 600gb

osobne vaham nad intelom 320, pouzitie sata 3 ma vytocilo, ten disk mohol byt rychlejsi, ale kedze ho intel smeroval do strednej triedy, nechcel aby konkuroval biznis(extreme, ci ako ich nazyva) rieseniam
prve dojmy z 320 co som cital na zahr. serveri, neboli ani vyslovene negativne ani pozitivne

pockam si na porovnanie na pctuningu, mozno novy kingston, alebo ten corsair f115
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
Bufo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bufo »

BROS píše: INTEL s nasazením 25nm SSD otálel, tzn. věřím, že to mají již vychytané a né jak např. imbecilové z OCZ se svým Vertex 2 25nm SSD, kde zapojili jen poloviční šířku sběrnice.... :-D
Okrem prieseru typu OCZ+25nm som mal na mysli este aj Intelacke nove specifikacie: 'Up to xyz MB/s' moze splnat aj disk, ktory je v priemere total nepouzitelny. Jednoducho musim vidiet aspon sfalsovane statistiky, skor nez kupim. :-)
Bufo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bufo »

_marduk_ píše: intel 510 su 120gb a 250gb
intel 320 su 40,80,120,160,300 a 600gb
Nepisal som, ze sa nerobia ine kapacity, ale ze nie su recenzie s inymi velkostami. Preto nechcem usudzovat o rychlosti pri roznych kapacitach a cakam.
_marduk_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _marduk_ »

len som ta opravil, pretoze 510 nie je vo velkosti 256gb tak isto 320 nie je vo velkosti 320gb
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

lordmystic píše:já se rohoduji mezi těmito:
...

Patriot Inferno 100GB
http://www.legitreviews.com/article/1377/4/

...
pokud se nemýlím, tak patriot inferno je i v 120GB...jen nevím jestli je rozdíl v rychlosti mezi 100GB 120GB...ale cena v czc je u 100GB o 750kč vyšší :idea:
lordmystic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jelikož rozdíl mezi corsair 100Gb a 120GB je minimální, tipl bych si že i zde bude malý, ale testy jsem zatím nenašel...
lordmystic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

otestoval jsem ten f115 i na stolním pc (viz. podpis) a výsledky se opravdu o trochu zlepšili, stále mi to přijde ale o hodně pomalejší oproti původní sérii před změnou výrobní technologie!

Obrázek
Obrázek
lordmystic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pro porovnání starší Corsair 120GB:

Obrázek
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

mno tak mě jde především o čtení (boot os, spuštění sw,..), ale ten zápis 45MB je zoufalej...
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

A provedl jsi před každým testem Secure Erase (např. v OCZ Toolboxu), aby byl disk jako nový? :roll:

Jinak má nabídka za kompletní otestování stále platí.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

neprovedl, možná proto druhý test dopadl katastrofálně....jenže když provedu ten secure erase, tak přijdu data na něm ne? Mám na tom už nainstalovaný win...

upozorňuji, že všechny testy co jsem dělal byly provedeny takto:
:arrow: na ssd byli nabootovany win 7

:arrow: as ssd spuštěn z druhého klasického disku
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Zkus ještě ten beta trim pro SandForce od OCZ nebo nech disk přes noc připojený na napájení.
lordmystic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

-HoNY-
jako máš pravdu, chtělo by to od cizí společnosti vzít soft, tím smazat celý disk aby trochu fungoval, případně zkoušet nějakou pochybnou utilitu která může disk poškodit - no není to ideální řešení. chápu že o ssd disky se něějak musíme starat, ale když corsair nedodává žádnou utilitu k tomu disku tak předpokládám že by to mělo fungovat tak jak slibují :(
lordmystic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak dva dny nonstop sraní s diskem :(. dnes jsem i odstranil oddíly a smazal secure erase přes toolbox. udělal jsem čtyři testy. zítra sem hodím výsledky. parametry se zlepšily, poměrně dost ten zápis 4KB bloků, ale v oblasti zápisu je ten disk hodně pozadu za předchozí generací. čtení je o kousek lepší než předchozí generace a to pouze sekvenční. no zítra to sem hodím. každopádně 3-4% které výrobce sliboval že by měl pouze klesnout výkon oproti předchozí generaci mi prostě nevychází. třeba to někdo zkusí přeměřit, ale pochybuji že by to nějak razantně poposkočilo. nevím jak ostantí disky, ale tyhle nové poměrně rychle zpomalují, uvidíme co starý 120GB corsair který pořídím místo tohoto. udělám stejné testy na nastejném stroji a pak se uvidí.
zahno
Začátečník
Začátečník

Re: KINGSTON SSDNow V100 Series 64GB - nieco proti?

Příspěvek od zahno »

Ajaj a takovou nadhernou debatu jsme vedli ;-) ... no a nakonec se ukazalo jak to doopravdy je.

akci RUCE PRYČ ! timto odvolavam, aspon pro ty co umeji flashovat :!:

EDIT:

Flash probehl bez problemu, ztrata dat se nekonala. Na flash jsem prepnul IDE rezim, pred bootem z opraveneho disku zase zpatky AHCI a vsechno se tvari dobre.
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

lordmystic: prosím, nahoď sem ty nové výsledky...díky...
lordmystic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

takže moje testy:
AS.SSD.v1.5.3787.37609.Intel.Clean
Obrázek
AS.SSD.v1.5.3787.37609.Intel.Full
Obrázek
AS.SSD.v1.5.3787.37609.msahci.Full
Obrázek
Atto.v2.41.Clean
Obrázek
Atto.v2.41.Full
Obrázek
Crystal.Disk.Mark.v3.0.x64.Clean
Obrázek
Crystal.Disk.Mark.v3.0.x64.Full.
Obrázek
HD.Tune.v4.60.Read.Clean
Obrázek
HD.Tune.v4.60.Read.Full
Obrázek
Toolbox.Info
Obrázek

referenční hodnoty od výrobce:
http://www.corsair.com/blog/force25nm

praktické kompletní testy předchozího modelu Corsair Force Series 120GB (CSSD-F120GB2-BRKT):
http://www.legitreviews.com/article/1338/4

na čistém disku nejsou hodnoty zase tak strašné, to musím uznat. stále oproti předchozímu modelu jsou v mnoha směrech často i poloviční. příští týden mi přijde starší Corsair Force Series 120GB (CSSD-F120GB2-BRKT) tak za úplně stejných podmínek na stejné mašině udělám stejné testy a uvidíme. každopádně mé první setkání s F115 na mě zapůsobilo poněkud rozpačitě, problém byl ten že když jsem po nainstalovaném systému kopíroval např. větší bloky dat či velké soubory, pak rychlost přenosu povážlivě skokově kolísala. možná se tak chovají i ostatní disky, ale to uvidíme až mi přijde ta 120ka.
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“