xhtml vs html

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: xhtml vs html

Příspěvek od zombux »

vím, všechno je to na webu který jsem linkoval výše. vlastní DTD samozřejmě možné je, už z principu XML, ale na webu nedává smysl.
ignorelist: kremrole a dezoláti
drp
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drp »

ale myslim ze jo porotoze budu mit min odkazu na cizi weby
a tady toto :
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs">
nevis jestli by to slo dat bez odkazu nebo s odkazem na muj web?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ale to není odkaz na cizí web přece, tohle je xml namespace :roll:
drp
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drp »

no sak a ty si myslis ze si tim w3.org nejak neprilepsi??
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Proč mi připadá, že tu píšeš a vůbec nic o tom nevíš?
Nepřilepší si, a i kdyby tak co? Je to web a organizace, která se stará o standardy a tečka, více nemá cenu psát...
Jinak mezi HTML a XHTML je rozdíl ve vykreslování, teď přesně nevím jak to je, ale pro ve zkratce, pro XHTML 1.0 se použije jiný vykreslovací mód než pro čisté HTML, něco jsem o tom četl, proto stránka vypadá úplně jinak když to napíšeš blbě...
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

arxeiss píše:Proč mi připadá, že tu píšeš a vůbec nic o tom nevíš?
Nepřilepší si, a i kdyby tak co? Je to web a organizace, která se stará o standardy a tečka, více nemá cenu psát...
Jinak mezi HTML a XHTML je rozdíl ve vykreslování, teď přesně nevím jak to je, ale pro ve zkratce, pro XHTML 1.0 se použije jiný vykreslovací mód než pro čisté HTML, něco jsem o tom četl, proto stránka vypadá úplně jinak když to napíšeš blbě...
no, rozdíl ve vykreslování HTML a XHTML není, tady pleteš vykreslovací módy - v zásadě se jedná o buď striktní nebo standardní vykreslování, souvisí to s box modelem a počítáním marginů a paddingů, to je vše. rozdíl v HTML a XTHML je v parsování - XHTML prochází XML parserem, HTML ne. všechno to je na tom odkazu co už jsem uvedl...
drp
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drp »

jo zombux ma pravdu ale to html ma byt rychlejsi protoze to neprochazi parserem ale to je v radach mnanosekund :-D ja uz sem rozhodli budu psat v xhtml.
Jeste s echcu zeptat jake pouzivate prohlizece?Protoze mozila firefox 4 se me jaksi zalibila hlavne to plynule rolovani ale obcas na nejakych webech s ajaxem nebo hodne obrazkama pruhlednyma se to seka
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jasně, to parsování nehraje roli. co se týče browseru, máš to jednoduché - pokud píšeš web, musíš tak jako tak používat všechny :mrgreen: nebo aspoň ty co se běžně používají - IE8+9 a nějaký FF, Operu, Chrome alespoň v nějaké z posledních verzí. na IE7 a IE6 bych už kašlal, jestli budeš řešit i optimalizace pro Safari je na tobě.
drp
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drp »

safari je chrome. Ale nekde jsem nasel na netu tester zes tam zadal adresu a vyjeli ti obrazky jak web bude vypadat.
Na testovani použivam ie6 :-D (kdyz nedelam prasarny tak to vetsinou ide jinak jenom v ie6 nez v jinych prohlizecich) ale nevim co mam používat jako hlavni protože tn firefox se my seka na nejakych webech :-(
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

OK, tak jsem to asi blbě četl, bylo to v CHIPu
2drp: Pokud bereš že Safari je Chrome tak pak je to i FF a dalších plno prohlížečů... Ale není to zas tak úplně stejné
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
drp
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drp »

tak tam jde spis o jadro a to je stejne. Ale potrebuju vedet jestli nevite jak vyresit ten problem s rychlosti ve firefoxu :-D ? třeba mozu met virus nebo nejakej bordel v pc nvm ale nechcu zbytecne preinstalovat pc jinak cpu mam amd athlon64 +3500 2.2ghz a 1gb ram nic vic by to asi ovlivnit nemelo.Gpu mam ati x1650pro takze hw akcelerace nejde ale mam i igp4200hd a tam by mela jit jenze to gpu nepude moc rychle s ddr1 ramkami a ddr2 sideport.

Nechteli byste nekdo napsat nejaky clanek o webovych technologiich atd treba aj ze bysme to nekolik lidi dohromady napsali.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“