propojení dvou PC
Moderátor: Don
- MrekS
- Začátečník

-
propojení dvou PC
Ahoj, mam dotaz zda případně jak jdou propojit dva PC, konkrétně stolní počítač a noťas.
Mam přiveden internet do routeru (netgear WGR614) ---------- kabel do stol. poč.
...............vzduchem noťas.
zajmá mě zda jde jen konigurací, popř jak propojit ty dva PC (přesun souborů a hry v multiplayeru mezi sebou)
děkuji za radu, popř odkaz na nějaký článek s popisem pro blbce...
jo ještě jsem zapoměl ve stolnim XP(časem hodim W7) v not. Vista.
ještě jednou moc děkuji.
Mam přiveden internet do routeru (netgear WGR614) ---------- kabel do stol. poč.
...............vzduchem noťas.
zajmá mě zda jde jen konigurací, popř jak propojit ty dva PC (přesun souborů a hry v multiplayeru mezi sebou)
děkuji za radu, popř odkaz na nějaký článek s popisem pro blbce...
jo ještě jsem zapoměl ve stolnim XP(časem hodim W7) v not. Vista.
ještě jednou moc děkuji.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: propojení dvou PC
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- MrekS
- Začátečník

-
už jsem na to koukal,ale tam je jen možnost přez kabel.
je možnost propojit je PC-wifi-router-kabel-pc?
je možnost propojit je PC-wifi-router-kabel-pc?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ale to je uplne stejny 
Navic pokud ti funguje na obou PC net tak te zajima hlavne kapitola 3 a dal, z 2 kapitoly jen pasaz u poslednich dvou obrazku
Navic pokud ti funguje na obou PC net tak te zajima hlavne kapitola 3 a dal, z 2 kapitoly jen pasaz u poslednich dvou obrazku
Naposledy upravil(a) LiveBomb dne úte 29. bře 2011, 19:49, celkem upraveno 1 x.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- MrekS
- Začátečník

-
takže postup bude stejný jako když propojim dva PC kříéženým kabelem?
(jen nastavit IP a výchozí bránu?) to je vše?
(jen nastavit IP a výchozí bránu?) to je vše?
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Obě PC máš v jedné síti, na obou ti funguje Internet, tzn. logickej předpoklad je, že obě PC seš schopnej vzájemně pingnout (pokud ne, hledej chybu v nastavení firewallu). Tzn. zbývá jen nastavit sdílení souborů.
- ninjin_cz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš na routeru nakonfigurovanej DHCP server (což by default bývá a vzhledem k tomu že ti funguje net atd. tak ho určitě máš), tak na PC nemusíš nastavovat IP/GW/apod., vezmou si to z DHCP sami.
Když obě PC připojíš k routeru, tak bys už měl být schopen je navzájem vidět a přistupovat do sdílených složek (za předpokladu, že máš správně nastavené firewally, povolené sdílení souborů atd.) Určitě je to všechno ve výše zmíněném článku.
Když obě PC připojíš k routeru, tak bys už měl být schopen je navzájem vidět a přistupovat do sdílených složek (za předpokladu, že máš správně nastavené firewally, povolené sdílení souborů atd.) Určitě je to všechno ve výše zmíněném článku.
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
- MrekS
- Začátečník

-
tam bude někde chyba v tom stolním PC neni tam protokol Advancet network servise protocol.... nebo tak něco...
nepodařlo se mi ho stáhnout, tak to musim nějak zkusit znova....
nepodařlo se mi ho stáhnout, tak to musim nějak zkusit znova....
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Co to proboha meles?
1) Funguje ti na obou PC internet - ANO / NE ?
2) funguje ti ping z jednoho PC na druhy - ANO / NE ?
1) Funguje ti na obou PC internet - ANO / NE ?
2) funguje ti ping z jednoho PC na druhy - ANO / NE ?
- MrekS
- Začátečník

-
Asi jsem se dočetl na netu nějaké nesmysly.
internet funguje, ping z jednoho na druhy taky
ale nemůžu jen v druhém PC najít.
místa v síti - nic tam neni, jen Webové servery ve službě MSN.
v noťasu jsou visty a tam když dam mapu připojených pc, nebo jak se to menuje, tak taky nic.
sdílení je na obou povolené a brány jsou vypnuty...
internet funguje, ping z jednoho na druhy taky
ale nemůžu jen v druhém PC najít.
místa v síti - nic tam neni, jen Webové servery ve službě MSN.
v noťasu jsou visty a tam když dam mapu připojených pc, nebo jak se to menuje, tak taky nic.
sdílení je na obou povolené a brány jsou vypnuty...
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Otevři tento počítač a do adresní řádky napiš "\\jmeno-pocitace" bez uvozovek. Pokud to nepůjde, tak tam napiš jeho IP adresu. No a pak si uděláš zástupce a je vyřešeno.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nebo to namapuje jako sitovou jednotku.
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, čili start->spustit, "net use x: \\pocitac" opět bez uvozovek, za x můžeš dosadit libovolné nevyužívané písmenko, za pocitac dosadíš název počítače
- MrekS
- Začátečník

-
ahoj, tak mam zase chvilku volna tak se s tim jdu vztekat.
dal jsem start-spustit, tam jsem napsal net use x: // AMIN-PC
vyhodilo to okno ktera po chvilce zhasne a nic (někdy jen problikne)
ani na juednom pc to nejde- dělá to to samé...
dal jsem start-spustit, tam jsem napsal net use x: // AMIN-PC
vyhodilo to okno ktera po chvilce zhasne a nic (někdy jen problikne)
ani na juednom pc to nejde- dělá to to samé...
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A tenhle postup?
Otevři tento počítač a do adresní řádky napiš "\\jmeno-pocitace" bez uvozovek. Pokud to nepůjde, tak tam napiš jeho IP adresu. No a pak si uděláš zástupce a je vyřešeno.
- MrekS
- Začátečník

-
u win XP nevidim kam bych to napsal...
u win vista
když píšu název pc, najede to na nějaké internet stránky, když nam ip, napíše mi to spojení přerušeno....
u win vista
když píšu název pc, najede to na nějaké internet stránky, když nam ip, napíše mi to spojení přerušeno....
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
http://2i.cz/71c15872a1
http://2i.cz/42f26b4192
Do označeného místa napsat název počítače nebo IP adresu počítače. Pokud ty počítače pingneš, tak minimálně přes tu IP adresu to MUSÍ fungovat, za předpokladu, že nemáš špatně nastavený firewall.
http://2i.cz/42f26b4192
Do označeného místa napsat název počítače nebo IP adresu počítače. Pokud ty počítače pingneš, tak minimálně přes tu IP adresu to MUSÍ fungovat, za předpokladu, že nemáš špatně nastavený firewall.
- MrekS
- Začátečník

-
jo to jsem dělal tam jsem to psal, ale vemu to postupně.
Pingnu to normálně, (ztráta 0% prům. odez. 2ms)
bránu firewall jsem uplně vypnul na obou PC
zadam ip adresu do řádku, vyskočí okno mozilly a napíše to spojení přerušeno, spojení bylo v průběhu načítání stránky ukončeno,bla bla bla....
internet jde na obou PC bez problémů.
Pingnu to normálně, (ztráta 0% prům. odez. 2ms)
bránu firewall jsem uplně vypnul na obou PC
zadam ip adresu do řádku, vyskočí okno mozilly a napíše to spojení přerušeno, spojení bylo v průběhu načítání stránky ukončeno,bla bla bla....
internet jde na obou PC bez problémů.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti nabiha browser, tak tam valis spatne "pocitac" misto "\\pocitac" (pocitac = nazev nebo ip pc)
- ninjin_cz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Podle mě tam píše lomítka namísto zpětnejch lomítek...
Když tam napíšeš //jmenoPC (nebo jen název bez lomítek), tak se ti to pokusí otevřít jako webovou stránku.
MUSÍŠ použít zpětná lomítka (\\jmenoPC), aby se ti to otevřelo jako network share.
Když tam napíšeš //jmenoPC (nebo jen název bez lomítek), tak se ti to pokusí otevřít jako webovou stránku.
MUSÍŠ použít zpětná lomítka (\\jmenoPC), aby se ti to otevřelo jako network share.
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB