Problém Win 7 WiFi do interní LAN
Moderátor: Don
- tomogo
- Nováček

-
Problém Win 7 WiFi do interní LAN
Ahoj všem.
Mám zajímavý problém s Windows 7.
Jsem doma připojen s notebookem pomocí WiFi routeru a pokud komunikuji na Internetu, tak vše chodí jak má.
Ale když se chci připojit do vnitřní LAN sítě k SMB, WEB, FTP...... atp. vždy když proběhne mezi mým Win 7 a Serverem/PC na mé lokální LAN síti pár paketů, tak najednou se to spojení rozpadne/umře.
Přitom ping na vnitřní servery/PC funguje normálně. Také když se připojím do LAN pomocí kabelu, tak vše šlape OK, problém je jen, když jsem připojen pomocí WiFi. Přitom ta WiFi pořád běží a komunikace ven chodí celou dobu OK i ten ping do vnitřní sítě se nepřeruší když se snažím k mému serveru připojit.
Dokonce jsem vypozoroval, že když se do LAN připojím na SMB server, tak mi nabízené složky ukáže. Když se podívám do nějaké prázdné, nebo složky s pár soubory, tak tam se dostanu taky. Jen když se snažím otevřít složku s více soubory tak to nejde.
To samé s WEB serverem na vnitřní LAN. Když si otevřu nějakou prázdnou html stránku tak to jde. Ale jakmile je ta stránka obsáhlejší, tak to taky nejde.
Prostě jen pár paketů a konec.
Přitom ten notebook, když je na něm XP/Linux tak to jde. Ostatní PC a notebooky s XP šlapou taky.
Napadá někoho co by to mohlo být? Firewall je vypnut, group policy taky.
Ještě dodám že v síti mám jeden Wifi router připojený k jedenomu D-Link switchi, servery atp. jsou připojeny až na ten switch.
Mám zajímavý problém s Windows 7.
Jsem doma připojen s notebookem pomocí WiFi routeru a pokud komunikuji na Internetu, tak vše chodí jak má.
Ale když se chci připojit do vnitřní LAN sítě k SMB, WEB, FTP...... atp. vždy když proběhne mezi mým Win 7 a Serverem/PC na mé lokální LAN síti pár paketů, tak najednou se to spojení rozpadne/umře.
Přitom ping na vnitřní servery/PC funguje normálně. Také když se připojím do LAN pomocí kabelu, tak vše šlape OK, problém je jen, když jsem připojen pomocí WiFi. Přitom ta WiFi pořád běží a komunikace ven chodí celou dobu OK i ten ping do vnitřní sítě se nepřeruší když se snažím k mému serveru připojit.
Dokonce jsem vypozoroval, že když se do LAN připojím na SMB server, tak mi nabízené složky ukáže. Když se podívám do nějaké prázdné, nebo složky s pár soubory, tak tam se dostanu taky. Jen když se snažím otevřít složku s více soubory tak to nejde.
To samé s WEB serverem na vnitřní LAN. Když si otevřu nějakou prázdnou html stránku tak to jde. Ale jakmile je ta stránka obsáhlejší, tak to taky nejde.
Prostě jen pár paketů a konec.
Přitom ten notebook, když je na něm XP/Linux tak to jde. Ostatní PC a notebooky s XP šlapou taky.
Napadá někoho co by to mohlo být? Firewall je vypnut, group policy taky.
Ještě dodám že v síti mám jeden Wifi router připojený k jedenomu D-Link switchi, servery atp. jsou připojeny až na ten switch.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém Win 7 WiFi do interní LAN
Drivery k wifi sitovce si zkousel?
Pripadne vypnout podporu IPv6 jen tak pro jistotu.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- tomogo
- Nováček

-
IPV6 jsed i odškrtnul, ale třeba to bude lepší odinstalovat úplně.LiveBomb píše:Drivery k wifi sitovce si zkousel?
Jinak novější WIFI drivery jsem nenašel než ty co jsou na stránkách HP, mám Intel Centrino Advanced-N 6200 AGN a noťas 8440p, ovladače jsou verze 14.0 z 12 ledna 2011
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze posledni ma Intel na webu z 22/02/2011. Kazdopadne intel s ovladaci moc problem nema.
Jak je na tom kvalita signalu, treba mas vysoky packetloss.
Jak je na tom kvalita signalu, treba mas vysoky packetloss.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- tomogo
- Nováček

-
ne žádný pakety se neztrácej
- tomogo
- Nováček

-
Napadlo mne, nezvětšuje Win7 pakety?
- KOFis
- Mírně pokročilý

si si jisty ze je problem s wifi? zkousel jsi pripojit notebook kabelem a vse bezelo v poradku?
- tomogo
- Nováček

-
Jak píšu nahoře, když připojím kabelem, tak vše chodí jak má....KOFis píše:si si jisty ze je problem s wifi? zkousel jsi pripojit notebook kabelem a vse bezelo v poradku?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A router je to jaky?
- tomogo
- Nováček

-
Od O2 nějaký Zyxel 4 port
- KOFis
- Mírně pokročilý

problem objeven 
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To uz je tenhle tejden treti
- KOFis
- Mírně pokročilý

tomago, problem bude asi nejspis v nekvalitnim routeru. tyhle zyxel krabicky jsou postrach ...
kdyz jdu vecer spat tak se podivam pod postel jestli tam neni bubak,
kdyz jde vecer spat superman, podiva se pod postel jestli tam neni chuck norris,
kdyz jde livebomb spat, podiva se jestli nema pod posteli zyxel wifi router
kdyz jdu vecer spat tak se podivam pod postel jestli tam neni bubak,
kdyz jde vecer spat superman, podiva se pod postel jestli tam neni chuck norris,
kdyz jde livebomb spat, podiva se jestli nema pod posteli zyxel wifi router
- tomogo
- Nováček

-
Jenže mě se spojení nerozpadává, pořád běží.... a normálně brouzdám po Internetu, navíc ostatní notebooky s XP to nedělají....
- KOFis
- Mírně pokročilý

rozumim, ale i tak bych zkusil jiny wifi ap, vzhledem k tomu ze rikas ze pres kabel ti to nedela, je porad problem nekde ve wifi. jiste to ale pochopitelne neni.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Co zkusit jeste kartu prepnout jen do b/g a uplne vypnout a/n...
No ja hlavne hledam v posteli peknou kocku. Ale jestli me maji desit nake routery tak TP-Linky.. oni maji tolik antenek a tak podezrele blikajiKOFis píše: kdyz jde livebomb spat, podiva se jestli nema pod posteli zyxel wifi router
- tomogo
- Nováček

-
Tak jsem tomu nechtěl věřit, ale problém je skutečně v Zyxellu. Vyměnil jsem WIFI AP a vše šlape OK.
Přesvědšily mne stránky samotného Zyxellu, protože u některých modelů mají že je Windows 7 compatible.... bohužel ten můj jsem mezi nima nenašel.
Přesvědšily mne stránky samotného Zyxellu, protože u některých modelů mají že je Windows 7 compatible.... bohužel ten můj jsem mezi nima nenašel.
- KOFis
- Mírně pokročilý

to jsou veci, spatna reklama pro firmu zyxel, bohuzel ale nic prekvapiveho. zkus jeste postnout presny model routeru, at jsou na to ostatni lidi pripraveni - je napsane na krabicce zespodu. preju spokojene uzivani. 
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je blbost - tyhle sitove prvky (routery, switche) nemaji na kompatibilitu vubec zadny vliv. Nema tam byt co kompatibilni. Maximalne co muze mit je ta blbost na rychle pripojeni bezdratoveho zarizeni pomoci tlacitka a zadani "PINu" (coz je vymozenost predevsim Vista, 7) ale i tak to proste musi fungovat i bez toho.tomogo píše: Přesvědšily mne stránky samotného Zyxellu, protože u některých modelů mají že je Windows 7 compatible.... bohužel ten můj jsem mezi nima nenašel.
- tomogo
- Nováček

-
Neuvěřitelné, já vím:
http://www.zyxel.cz/web/support_categor ... PRG2010001
Jeden by řekl, že IP je IP a TCP je TCP, ale jak se zdá i toto dokáží wokna obejít
http://www.zyxel.cz/web/support_categor ... PRG2010001
Jeden by řekl, že IP je IP a TCP je TCP, ale jak se zdá i toto dokáží wokna obejít