Hitachi Travelstar 5K750 a nizke rychlosti

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Hitachi Travelstar 5K750 a nizke rychlosti

Příspěvek od IQLogic »

V mojom NB Toshiba Qosmio F50 som vymenil original HDD Toshiba za HDD Hitachi z novej rady 5K750 ... http://www.alza.sk/hitachi-2-5-travelst ... 202201.htm

skusal som rozne testy a vo vsetkych mi vychadzali strasne nizke rychlosti ... HD Tach, AS SSD, HD Tune ... disk pri citani ani pri zapise neprekroci 70MB/s a podla HD Tach a HD Tune ma velke prepady rychlosti ... skusal som to ako s MS AHCI driverom, tak s Intel AHCI driverom no vysledok bol stale rovnaky ... pristupova doba je az okolo 19,5ms ... APM som nastavil na vykon a AAM sa mi nastavit neda, zevraj to disk nepodporuje :o podla Intel Rapid Storage je disk zapojeny ako SATA 3Gbps ... neviete mi poradit cim by to mohlo byt? Disk som menil kvoli kapacite aj kvoli tomu, ze na Toshibe odchadzali nejake sectory aj som si myslel, ze si pomozem s rychlostou ... co som pozeral testy po webe tak tento disk dosahuje rychlosti v AS SSD okolo 100MB/s pri zapise a 80MB/s pri citani ...

Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) IQLogic dne pát 1. dub 2011, 15:07, celkem upraveno 1 x.
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Hitachi Travelstar 5K750 a nizke rychlosti

Příspěvek od Krevety »

Není to Advanced Formatem ?
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Hitachi Travelstar 5K750 a nizke rychlosti

Příspěvek od IQLogic »

no teraz som to pozeral a zrejme su naemulovane 512 bytove sektory na fyzickych 4KB sektoroch ... moze to byt problem? Ak ano ako sa toho zbavim alebo to tak ma byt?

edit: // tak som preinstaloval Windows 7 z 64 na 32bit, no vysledok rovnaky ... rychlosti sa drzia okolo 70MB/s, mam taky pocit, ze teraz su o par MB/s nizsie ako s Win7 64bit ... uz som skusil skutocne vsetko a bezvysledne ... kde by mohol byt problem ... disk by mal dosahovat rychlosti o niekolko desiatok MB/s vyssie ... NB bezi na Centrino 2, takze tam problem nie je ... :(
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“