Poněkud zvláštní problém

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
mir77
Začátečník
Začátečník

Poněkud zvláštní problém

Příspěvek od mir77 »

Ahoj,
omlouvám se za pojmenování tématu, ale vystihnout tento problém v pár znacích je docela komplikované. Jde o to, že kdykoliv pustím jakoukoliv hru, tak první zmáčknutá klávesa mě pošle zpět do Windows. Ať už se jedná o mezerník či escape pro přeskočení intra, enter pro vybrání New Game, či šipky pro pohyb v menu. Vždy mě to alttabne zpět na plochu a hru nechá minimalizovanou. Děje se to stejně tak i v případě, že se třeba proklikám přes intra a menu myší a po loadingu samotné hry, zase. První klávesa na klávesnici a jsem na Ploše.
Když poté hru opět maximalizuji, tak již běží korektně.

Je to na Windows 7 32-bit, notebook Fujitsu-Siemens Amilo Xi 2550. C2D T7700, 2GB DDR2, ATI Radeon HD 2700. Aktuální drivery.

Notebook mám čistě na hry. Z běžících aplikací po spuštění je tam akorát Daemon Tools a Steam. Víc toho většinou nezlobí.

Problém můžu zatím nahlásit v Left 4 Dead, Left 4 Dead 2, Fallout 3, TrackMania Nations Forever...

Je to jakoby bezprostředně spuštění hry nebyl focus přímo na ní, ale zůstal někde na ploše či jinde v systému.

Ptám se tady. Co s tím? :)
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
Mirek1
Začátečník
Začátečník

Re: Poněkud zvláštní problém

Příspěvek od Mirek1 »

Ještě uveď,zda jsou hry originální.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

myslim ze neoriginalita her toto nezpusobuje, spis zustane klavesnice nastavane v jinem programu a tim ze uzivatel stiskne klavesu, tim se aktivuje dany program coz Windows vyhodnoti tak ze hru shodi do listy. Co mas spusteneho za programy? Myslim ze mi neco podobneho obcas udela skype, kdyz jsem s nekym chatoval. Vypni vse a zkus zda to dela porad, pak muzes postupne zapinat a zjistit ktery to dela. Kdyz ani to by nepomohlo, byl by problem nekde ve Win.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

Mirek1
1) Ano,
2) komu je co potom?

Wiruz
Děkuji za reakci, ač jsem toto již zkoušel, přimělo mě to típnout nějaký věci přes msconfig. Původně jsem měl podezření na utilitku, která promítá na display zesilování zvuku a tyhlety ptákoviny. Prostě OSD aplikaci. Mám s podobnými aplikacemi špatní zkušenosti již z minulosti, kdy napříkald zeslabení či vypnutí zvuku vedlo právě k minimalizaci hry.
Každopádně po vypnutí problém stejnej. Nakonec jsem to zkusil zakázat v msconfig utilitě, restart a vše se zdá být ok. Takže si potvora zřejmě někam natahovala co neměla.
Takže tímto děkuji za pošťouchnutí správným směrem ;)

Míra
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“