HD 5670
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Krteq
- Čestný člen

-
Re: HD 5670
Bude na tom ± stejně, kdyžtak můžeš paměti popohnat pomocí nějaké utility (např. MSI Afterburner apod.)
- jaku7
- Začátečník

Tak to mi spadl kámez se srdce
Moc děkuji
- Lokomotiva
- Začátečník

Ta karta má dvě chyby.
Ta větší z nich je, že má Hypermemory.
Kartu vrať a objednej tuhle:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K000000VKJ
Ta větší z nich je, že má Hypermemory.
Kartu vrať a objednej tuhle:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K000000VKJ
- jaku7
- Začátečník

Tak tu grafiku už asi vracet rozhodně nebudu. Tak ta první chyba je že má HM a jaká je ta druhá?
- Lokomotiva
- Začátečník

O té menší chybě už řeč byla.
I s návrhem na řešení.
I s návrhem na řešení.
- jaku7
- Začátečník

A to nějak vadí, že ta grafika má HM?
- Lokomotiva
- Začátečník

Jistě.
Snižuje to její výkon.
Nemůžeš to vypnout a operační paměť, kterou HM používá, má podstatně horší propustnost, než GDDR5 vlastní paměť karty.
Já si umím představit, že u karty s třeba 64 MB vlastní paměti může mít HM smysl.
Ale 512 MB paměti GDDR 5 je pro výkon grafického jádra 5670 naprosto OK i u her s objemnými texturami.
Snižuje to její výkon.
Nemůžeš to vypnout a operační paměť, kterou HM používá, má podstatně horší propustnost, než GDDR5 vlastní paměť karty.
Já si umím představit, že u karty s třeba 64 MB vlastní paměti může mít HM smysl.
Ale 512 MB paměti GDDR 5 je pro výkon grafického jádra 5670 naprosto OK i u her s objemnými texturami.
- jaku7
- Začátečník

Tak ale pořád lepší než 8600GT. Budu se s tím muset nějak poprat
- Lokomotiva
- Začátečník

To určitě lepší je.
Ale zbytečně ti to sežere kus operační paměti a pokud bys chtěl taktovat, tak to nepříznivě ovlivní stabilitu PC - když část paměti používá systém jedním způsobem a část paměti používá GK zase jinak.
Já bych to vyměnila.
Do 14 dní máš přece na to právo, když jsi kupoval po netu.
Ale zbytečně ti to sežere kus operační paměti a pokud bys chtěl taktovat, tak to nepříznivě ovlivní stabilitu PC - když část paměti používá systém jedním způsobem a část paměti používá GK zase jinak.
Já bych to vyměnila.
Do 14 dní máš přece na to právo, když jsi kupoval po netu.
- jaku7
- Začátečník

Taktovat rozhodně nebudu, výkon je pro mě dostačující, navíc deska mě nepustí dál než 3,2GHz. Ještě nad tím popřemýšlím nad tou výběnou
- Krteq
- Čestný člen

-
Lokomotivo, Lokomotivo.... HyperMemory sahá do systémové paměti až když dojde pamět na kartě a že by se tím zas tak drasticky snižoval výkon bych neřekl.
Pokud jaku7 nebude hrát v nějakém vysokém rozlišení (do 1680x1050) a s vysokými úrovněmi AF a AA, tak HM nemusí na sys. paměť vůbec sáhnout a bude to OK.
Pokud jaku7 nebude hrát v nějakém vysokém rozlišení (do 1680x1050) a s vysokými úrovněmi AF a AA, tak HM nemusí na sys. paměť vůbec sáhnout a bude to OK.
- jaku7
- Začátečník

To rozhodně tak hrát nebudu
Rozlišení mám 1280x1024 a hry hraju převážně na takové detaily, které si sama hra stanoví 
- Lokomotiva
- Začátečník

Krtku, Krtku...Krteq píše:Lokomotivo, Lokomotivo.... HyperMemory sahá do systémové paměti až když dojde pamět na kartě a že by se tím zas tak drasticky snižoval výkon bych neřekl.
To co popisuješ tak bylo kdysi - AGP texturing.
Tohle je naopak - používá se přednostně systémová paměť a tak je dopad na výkon znát.
- Krteq
- Čestný člen

-
A na co by potom byla lokální paměť karty
Opravdu je jako první využita paměť karty a teprve potom ovladač sahá na sys. paměť. Na AnandTechu je celkem solidně popsán princip fungování HM, doporučuju přečíst. Systémová paměť je ovladačem alokována až v okamžiku, kdy dojde lokální na kartě.
Viz.: AnandTech - Budget Battle: HyperMemory vs. TurboCacheDerek Wilson - Budget Battle: HyperMemory vs. TurboCache píše:... The ATI approach creates more of a virtualized memory system for the graphics card, allowing the driver to allocate system memory as needed and page data in and out of graphics RAM at will. The system memory is windows-managed and so, is virtualized out to the hard disk if necessary (which could really kill performance). Of course, if enough RAM is being used to page graphics data, there are more issues at hand that are likely also causing performance problems.
We haven't talked about GART memory very much since the decline of AGP, but the brief explanation is that GART memory is linearly addressable non-paged memory allocated to the graphics subsystem for external storage. With PCI Express based systems, it seems that the graphics driver manages GART memory completely rather than allowing the system BIOS to set a default size. We haven't been able to get solid details on how this memory is managed from either ATI or NVIDIA.
To take a further step back, the organization of ATI's graphics memory is set up in stages. First the driver determines what surfaces are the highest priorities and loads those into local memory. Whenever anything new comes along after local memory gets crowded, ATI demotes lower priority surfaces to GART memory. When GART memory gets too full, surfaces can further be demoted to pageable, Windows managed system memory. This system memory is requested by the driver as necessary and freed when memory pressure decreases again...
- Lokomotiva
- Začátečník

Popis je to hezký, ale zdá se mi, že jsme v tom zůstali sami.
Nikoho nenapadlo otestovat 5670 512 MB GDDR5 a 5670 512 MB GDDR5 s Hypermemory a publikovat výsledky.
Když jsem to udělala já, bylo to u sestav s Athlonem II x2 250 a rozdíl v grafickém výkonu byl přes
10% - pochopitelně ve prospěch karty bez HM.
Ovšem ty sestavy už mají zákazníci a znova se k nim nedostanu.
Jedině že by nám pomohl tazatel a objednanou kartu nainstaloval, otestoval, vrátil a pak otestoval 5670 bez HM.
Nikoho nenapadlo otestovat 5670 512 MB GDDR5 a 5670 512 MB GDDR5 s Hypermemory a publikovat výsledky.
Když jsem to udělala já, bylo to u sestav s Athlonem II x2 250 a rozdíl v grafickém výkonu byl přes
10% - pochopitelně ve prospěch karty bez HM.
Ovšem ty sestavy už mají zákazníci a znova se k nim nedostanu.
Jedině že by nám pomohl tazatel a objednanou kartu nainstaloval, otestoval, vrátil a pak otestoval 5670 bez HM.
- jaku7
- Začátečník

Tak kartu už mám doma a celkem solidní výkon za tu cenu. Vracet už jí asi nebudu

- Lokomotiva
- Začátečník

Tak chválit Boha...
Ovšem solidní - co to konkrétně znamená?
Nechtěl by sis stáhnout 3D Mark 06 Basic a napsat nám skóre:
http://www.futuremark.com/benchmarks/3dmark06/download/ ?
Ovšem solidní - co to konkrétně znamená?
Nechtěl by sis stáhnout 3D Mark 06 Basic a napsat nám skóre:
http://www.futuremark.com/benchmarks/3dmark06/download/ ?
- jaku7
- Začátečník

Není problém, jen mi dejte tak hoďku dvě 
- jaku7
- Začátečník

Zde je výsledek: http://3dmark.com/3dm06/15597403