PcBuh píše:Thermalright AXP-140 RT ( asi nejdražší )
Ten je drsnej, ale ta cena je drsna taky..
Ja fakt nevim no.. jak jsem psal.. posledni dobou jsem ohledne konstrukce chladice zjistoval a laboroval co se dalo a ve vsech testech, at uz jde o cokoli jsou vyraznejsi rozdily dane opravdu jen poctem trubic.. tedy samozrejme pokud se nebavime o nejakych vyraznych konstrukcnich rozdilech chladicu.. vice mene to ted ale vsichni delaj skoro stejne a mezi chladicema v podobnych cenach nejsou zasadni rozdily..
Priklad..? Zalman CNPS10X Performa je vykonnejsi nez Noctua NH-U12P.. jedna trubice navic a skoro dvojnasobny rozdil v cene a blbustky ve zpracovani se naprosto stiraji..
Rozhodne bych tedy neresil vyrobce a nejakou povrchovou upravu apod.. kaslat na to.. prachy navic za vec, ktera je neviditelna, pac je zavrena v case.. resil bych jen plochu zeber a pocet trubic.. jak rikam.. sam bych se rozhodoval docela tezce.. me se proste na tom prolimatechu nelibi to, ze ma nevyuzitou plochu pod ventilatorem.. na druhe strane asi podobnych chladic s tolika trubicemu nesezenes.. tedy za nizsi cenu..
Samotna otazka uchlazeni i3 jde stranou.. to nebude problem tak ani tak..
Maxtor píše:
Priklad..? Zalman CNPS10X Performa je vykonnejsi nez Noctua NH-U12P.. jedna trubice navic a skoro dvojnasobny rozdil v cene a blbustky ve zpracovani se naprosto stiraji..
Trubice nejsou vse ....a neni vykonnejsi ani nahodou, a hlavne pri OC
I kdyz Zalman ma pomer cena /vykon slusny
nevim teda jak moc hodlas CPU taktovat (ne ze by to slo, ale voltaz pridat lze), ale na i3 s 35W bude fpohode stacit treba http://www.okcomputers.cz/scythe-scsk-1 ... n/d-95580/ a to uplne s prehledem i s fanem na 5V
Pokud tomu nak neni, jde spise o nahodu.. to, ze by nekdo narval xxx trubic na pasiv, ktery to neodvede neresim.. takove konstrukce se neobjevuji..
durod píše:....a neni vykonnejsi ani nahodou, a hlavne pri OC
Testu muzem najit desitky.. http://www.svethardware.cz/art_doc-0577 ... 500E7.html
..stejne podminky.. stejna case.. stejne otacky.. vysledky identicke.. cena polovicni.. proc..? vracime se k odstavci jedna - protoze trubice..
Obecne ale k threadu samotnemu.. ta i3 pujde chladit i daleko mensima vecma.. to samozrejme.. osobne jsem ale ten typ, ktery hleda vykon a kdyz muzu chladit lepe, proc to delat hure zejo.. prinese to mene tepla.. mene otacek ventilatoru.. mozna proto se tady resi, co se tady resi.. ale jinak i s obycejnym Shurikenem nelze nez souhlasit.. zvladne to v pohode..
Tak to samozrejme, ale zase davat od 500kc vic za chladic ktery ve vysledku udela skoro stejnou praci je podle me zbytecne. Navic to ma do HTPC takze s rozmerama to je take dost limitovane. Byt to chladic pro nejakou i5/i7 v K verzi, kde je jasne ze uzivatel bude taktovat co to da, tak volim take to nejlepsi. Ale na 35W CPU bez moznosti OC do HTPC bude stacit opravdu cokoliv s co nejvetsim ventilatorem kvuli hluku a nejmensim rozmerama aby se do bedny vesel a neprerusil kompletne proudeni vzduchu se kterym pocital vyrobce.
Tak pokud by to byl chladič který by uchladil již par krát zmíněný CPU tak bych dal klidně i těch +-1500,- , jinak mam v plánu nákup nové bedny ale nevím kdy tak stále platí vše jak bylo psáno
Jinak zvažuji nákup Lian Li PC-C34FB nebo Lian Li PC-C50B
toho zalmana 10ex mam, chce to ale "vic vetru" a pak chladi jako kral (ma zebra dost nahusto, s pomalym vetrakem toho moc neukaze), takze test s pomalym nexusem je trochu mimo, ta kontrukce je stavena na poradny ficak (viz test napr. na pct kde je nejvykonejsi).
ze s pomalym fanem nezvladl i7@OC neni dulezite u 35W procesoru end of story...
pri vyssich otackach je HLUCNY, na HTPC je opravdu VELKY, a hlavne na chlazeni 35W procesoru je naprosto ZBYTECNY, stejnou praci udela i BOX chladic. do HTPC bych bral shuriken nebo big shuriken, prip. podle bedny co se tam vleze a co se bude hodit do spravneho pruvanu. na 35W klidne i BOX....
V současné době mam menší bednu viz. pár příspěvku nahoře a tak max. výška je 7cm
Koukal jsem na scythe , ale nic jsem nevybral a potě jsem našel chladiče Thermalright AXP-140 RT a PROLIMATECH Samuel 17.
V současné době se rozhoduji který koupím , zatím jsem nenašel lepší ale je ještě pár dnu času
PS: Zatím se překláním spíše k AXP-140 RT a to že jak už bylo psáno má žebrování pod větrákem po celé jeho ploše , a možná také že mam v PC na mém i7-920 také THERMALRIGHT a to Ultra-120 eXtreme TRUE Black
PcBuh píše:V současné době mam menší bednu viz. pár příspěvku nahoře a tak max. výška je 7cm
Koukal jsem na scythe , ale nic jsem nevybral a potě jsem našel chladiče Thermalright AXP-140 RT a PROLIMATECH Samuel 17.
jo, presne takovou konstrukci jsem mel na mysli, ten zalman se mi skoro nevlezl do aurory (musel jsem sundat bocni 120mm a s trochou stesti tam dam low profile vetrak), takze do nizke bedny je to bez sance (leda vyriznout diru a nechat to trcet )
iba P67 a Z68 ...
no tých 6% ťa podľa mňa vôbec nevytrhne a ani to nestojí za to trápenie či ti to vôbec o tých 6 MHZ pôjde hore a nebudú prudit sata porty a podobne
a to nehovorím o tom že dosky z H6X stoja často už okolo 60E čiže tak polovicu ale z rovnakým výkonom