Ten napájecí konektor můžeš přivrtat k DPS, na poslední fotce v pravým horním rohu je místa dost
Digitronové hodiny
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Digitronové hodiny
Máš to pěkný!
Ten napájecí konektor můžeš přivrtat k DPS, na poslední fotce v pravým horním rohu je místa dost
- veteran13
- Začátečník

Nádhera, takové hodiny bych hned bral domů
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
- srna
- Středně pokročilý

taky se prikladam k pochvale a jsem rad ze chodej...mit tak kousky jako je:

vlevo, 6" velke cislice

vlevo, 6" velke cislice

- veteran13
- Začátečník

dělá to i nějaký hluk při přepínání číslic?
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
- srna
- Středně pokročilý

- M4r1hu4n3
- Mírně pokročilý

Pěkná práce. Tak si tak říkám že bych se mohl pustit do návrhu těch hodin co tu mám, spínaný zdroj pro ně mám vymyšlen, integráče na spínání taky, jen to bude horší s navrhnutím DPS...
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
- oxal
- Nováček

-
Zdravím,
jen mne nepřechvalte. Po mechanické stránce jsem konstrukci přizpůsobil "k obrazu svému" ovšem po elektrické, jak jsem již uvedl, nebýt moderátora srny, tak jsem je určitě sám nerozchodil.
Ke konektoru - prozatím je volně na kablíku, po odladění kondenzátorů ke zvýšení přesnosti (ještě nevím, jak budou přesné) bude konektor umístěn do vnějšího obalu ("krabice") do kterého budou hodiny umístěny. Nejspíše bude ze dřeva. Když už digitrony a trocha nostalgie, tak pro pohlazení oka a zakrytí moderní konstrukce s procesorem budou ve dřevě určitě hezky vypadat.
Oxal
//SRNA: samou chvalou se cervenam
ale ted k veci, ja kondenzatory okolo krystalu nechal, s presnosti jsem spokojen, krapet se spozduji (radove vteriny mesicne) a po pravde se mi s tim uz nic nechtelo delat
jen mne nepřechvalte. Po mechanické stránce jsem konstrukci přizpůsobil "k obrazu svému" ovšem po elektrické, jak jsem již uvedl, nebýt moderátora srny, tak jsem je určitě sám nerozchodil.
Ke konektoru - prozatím je volně na kablíku, po odladění kondenzátorů ke zvýšení přesnosti (ještě nevím, jak budou přesné) bude konektor umístěn do vnějšího obalu ("krabice") do kterého budou hodiny umístěny. Nejspíše bude ze dřeva. Když už digitrony a trocha nostalgie, tak pro pohlazení oka a zakrytí moderní konstrukce s procesorem budou ve dřevě určitě hezky vypadat.
Oxal
//SRNA: samou chvalou se cervenam
- termit256
- Začátečník

-
Pokud jsi pouzil obycejny krystal za dvacku bude ti to ujizdet s casem i teplotou. To ze ti nepresnost dela minutu za mesic bych povazoval za velke stesti pri vyberu krystalu. Nejjednodussi je navazat to na frekvenci site (220V) pripadne DCF nebo GPS, ale tam se asi dostanes do problemu s rusenim. Taky je mozne pouzit nejaky slusnejsi krystalovy oscilator, ovsem ten zase neni zadarmo.
Honeni frekvence kondiky taky neni zadna vyhra, u zalezitosti kde je potreba RTC se doladovani resi softwarove, stylem "pricti xxx ms kazdych 24 hodin". Muzes to pak kdykoliv upravit pomoci tlacitek na serizovani casu v nejakem servisnim modu.
Pomuze taky krystal umele zestarnout - par teplotnich cyklu k hranicim povolenych teplot a termostatovani krystalu (omotat odporovym dratem a vyhrivat na cca 50C) Da se tak dosahnout prekvapive dobre stability.
Honeni frekvence kondiky taky neni zadna vyhra, u zalezitosti kde je potreba RTC se doladovani resi softwarove, stylem "pricti xxx ms kazdych 24 hodin". Muzes to pak kdykoliv upravit pomoci tlacitek na serizovani casu v nejakem servisnim modu.
Pomuze taky krystal umele zestarnout - par teplotnich cyklu k hranicim povolenych teplot a termostatovani krystalu (omotat odporovym dratem a vyhrivat na cca 50C) Da se tak dosahnout prekvapive dobre stability.
- srna
- Středně pokročilý

ano, o DCF i deleni 50Hz jsem premyslel ale zvitezila lenost
a krystal je obyc
pokud bych stavel jeste jedny, zabyval bych se DCF, ale to je v nedohlednu...
pokud bych stavel jeste jedny, zabyval bych se DCF, ale to je v nedohlednu...

- termit256
- Začátečník

-
S DCF bude nejspis hodne problemu s rusenim od spinani digitronu, tim spis pokud jsou multiplexovany. Zalezi na lokalite, ale signal je v CZ pomerne slaby a prijimac je zahlceny nejruznejsim svinstvem z eteru.
- srna
- Středně pokročilý

multiplex to je. zas na druhou stranu, nic nebrani to prekopat. i 170V lze ziskat jinak nez menicem z 12V. nebo modul s dcf umistit ven. ale to jsme nekde v teoreticke rovine

- termit256
- Začátečník

-
Osobne mi prijde jednodussi tech 50Hz. Driv do dost litalo, ale ted je energeticka soustava regulovana tak, aby sedel pocet kmitu za nejake obdobi ?den?
Je to navic jeden odpor a dioda, zbytek jen uprava SW.
Je to navic jeden odpor a dioda, zbytek jen uprava SW.
- srna
- Středně pokročilý

jo, kmitocet je regulovanej na den, co si pamatuju ze skoly. a muselo vy se tam privyst AC napajeni. ale uznavam ze to je jednodussi nez DCF. driv to nejen litalo ale vetsinu casu tam bylo tak 48Hz vzhledem k pripojeni na vecne pretizenou sit sovetskeho svazu

- rampamekkvak
- Nováček

-
já mam tyhle: http://www.youtube.com/watch?v=VedItLLa ... r_embedded -teď už zas vpořádku 
- termit256
- Začátečník

-
Nekde se mi vali schema na opravdu stylove digitalni hodiny postavene z relatek a to vcetne casove zakladny. Z polovodicu tam byly jen diody. Melo to takovy maticovo-sedmisegmentovy displej slozeny z nejakych zarovkovych kontrolek a to vcetne kalendare. Ten clovek se musel nejspis dost hodne nudit 
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nebyl by obrázek?
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- srna
- Středně pokročilý

- termit256
- Začátečník

-
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný, hlavně by mě zajímalo kolik může ukazovat ten budík "Power consumption" 
- termit256
- Začátečník

-
Spotreba neni tak hrozna 250-300W, teda na hodiny velikosti skrine
Horsi je rachot pres 60dB, u toho se vazne spat neda.
Horsi je rachot pres 60dB, u toho se vazne spat neda.