Zdravím, příbuzní dostalo od O2 modem HUAWEI ECHOLIFE HG520I a po zaheslování bezdrátové sítě se nelze na notebooku připojit. Zkoušel jsem všechny možné typy zabezpečení co modem podporuje a nic. Pokud ale síť zůstane nezapezpečená, tak vše funguje. V čem to může být?
HUAWEI ECHOLIFE HG520I
"Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo." Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny:https://crowdin.com/profile/peta809
To už jsem právě zkoušel a nejde to, ten notebook má OS Windows Vista Home Premium. Bylo by škoda vyhodit 999Kč z okna.
"Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo." Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny:https://crowdin.com/profile/peta809
Pouzivam ho pouze jako redukci mezi telefonni linkou a sitovym kabelem, vytaceni pripojeni a routovani + wifi nechavam na svem routeru Linksys WRT54GL.
Kdyz jsem si zarizoval O2 pripojeni chtel jsem dat tomu Huawei sanci i pres tuny stiznosti na tento modem ruzne na forech.
Zkusil jsem tyden provozovat wifi a opravdu to neslo. Modem me treba odpojil a nechtel znovu pripojit, chtel po me znovu heslo wep klic/wpa podle nastaveni a dal jsem tam spravne a stejne to odmitalo, tak pak po restartu uz to treba slo a treba ne. Tak jsem ho zavrhnul a jeho routovaci funkce ani wifi nepouzivam.
Nechapu proc O2 nedava neco lepsiho, jestli jich nakoupili mraky nebo maji s nimi nejakou smlouvu...
Moje rada tedy je vratit do 14 dnu podle zakona a nebo si poridit kvalitni router a jejich uzasny Huawei nastavit jen jako bridge, to je funkce kterou zvlada, nastesti....
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Nešlo by to rozchodit nějak s tím CD z kitu od O2? (myslím, že tomu říkají "samoinstalační balíček")
To tě provádí krok za krokem, nedřív se NB připojí UTP kabelem, nastaví se WiFi, předpokládám, že přitom dojde k výměně klíčů pro šifrovanou komunikaci. Pak se kabelem odpojíš a funguješ na WiFi.
Alespoň já to tak s tátovým notebookem (OS MS Vista 32bit, edici teď z hlavy nevím) a uvedeným routrem dělal. A chodí to už asi 2 roky na WiFi naprosto spolehlivě.
Jak pokročilá autentikace se tam nastavila, to teda nevím.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Máte pravdu, taky by za ty peníze co jim dáváme za net a telefonování nebo televizi by mohli dát lepší modemy, jsou to hajz**. Písneš mi sem prosím, jak ten modem propojit tak, aby složil jak bridge a wifi tak fungovalo i se zabezpečením. Měli ještě modem Edimax ar-7084gB, ale ten s O2 nefungoval, tak jestli s ním by to šlo propojit jako bridge. Taky jsem četl, že stejnak ten Edimax je na prd.
Hehe, je to shit neuvěřitelnej, stryc reklamoval asi 3 kusy a myslím že mu to snad i dokonce jede, ale celkem pochybuju, každopádně mám pocit že ten blbec nepřeloží to heslo co tam napíšeš, že ho musíš zadat rovnou zakodovane, zaheshovane, nebo jak se tomu teď říká
A prostě to že se ta wifina na něm seká se nespraví žádnou konfigurací přes kabel
BTW silně doporučuju dát si jinej internet, fakt tam nic jiného nemáte?
Tak jsem to zahesloval pomocí WPE klíče, to šlo. Myslím, že to bude stačit, na ulici snad žádnej PC mág nebydlí.
Dobrý den! Prosím o radu. Koupil jsem si internet od 02 a připojil k němu počítač, jenže jsem neplánoval, že bych do budoucna kupoval notebook. Nastal problém. Modem máme v obýváku a já bych se potřeboval připojit z pokoje v poschodí. Nechci však kupovat PLC ani RUCKUS. Prosím poraďte. Jedná se o modem HUAWEI HG520I. Děkuji za odpověď.
Imho. porad dokola (stacilo hledat). Nejjednodussi reseni tyhle situace na doma je natahnout ze soucasnyho routeru kabel do pozadovnaeho patra a v nej umistit zarizeni ktere pro pripojeni potrebujes - pro drat switch pro bezdrat APcko. Kdyz tomu APcku nastavis stejne SSID, heslo, zabezpeceni a dalsi parametry (jediny co bude jine bude kanal) tak nebudes mit zadny problem s bezdratem v obou patrech (ac budes mit dve bezdartove site pro notas to bude jako jedna). Samozrejmne, ze na APcku ti nepobezi DHCP a zadny jiny sluzby - o to se postara ten router.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Potřebuješ jméno a heslo pro nastavení routeru? Pokud ano, tak standardně je přednastaveno jméno i heslo na admin.