Obnova dat tesne pred formatem

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Obnova dat tesne pred formatem

Příspěvek od raym0n »

Zdravim, udelal jsem neuveritelnou neuveritelnost, nevim, jeslti je to tim, ze jsem dlouho nespal, nebo ze jsem fakt hloupej

mam ntb, na nem BYL syste win Vista, koupil se W7, vse, co bylo treba zalohovat, tak si dala pritelkyne na ploichu do jedne slozky, abych si mohl pohodlne vse nakopirovat na externi HDD a pak dat na novou instalaci W7.

Bohuzle jsem byl rychlejsi nez moje myslenky, vse bylo naplose, ale NIC jsme nikam nenakopiroval, vlozil rovnou instalacni dvd W7, oznacil oddil, kde byla data a dal formatovat, v tom jsem si uvedomil, ze jsem vlastne data s plochy vube nenakopiroval na externi HDD, okamzite jsem se zastavil, ale pozde. V tu chvili jsem se zastavil, takze mam otevrenou instalaci system W7.

Chci obnovit data z plochy, kde byla kompletni zaloha pritelkyne, hledam sw, ktery mi to obnovi, v mem pripade asi bootovaci, protoze tam neni vlastne zadny system, znate neco? nejakou radu?

Diky moc a hodne to specha.

//EDIT
zatim jsme nasel jen tohle:
DiskInternals Data Recovery Boot CD a Ultimate Boot CD - poslední záchrana
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
GrEEEne
Nováček
Nováček

Re: Obnova dat tesne pred formatem

Příspěvek od GrEEEne »

A určitě jsi nechal ten oddíl zformátovat? Když jsem přeinstalovával z Win Vista na 7 Pro, tak to formát nikde explicitně nevyžadovalo a ty důležité adresáře jako Windows se ponechaly jako Windows.old a Documents and Settings tam taky někde zůstalo (v tom případě i Plocha). Pokud už ale proběhl tzv. "rychlý" formát (prostě data tam ještě fyzicky jsou, ale nejsou vidět), tak to bude chtít obnovovací software. Před lety na něco podobného kámoš použil nějaký program Get Data Back a snad i vcelku uspěl, ale nevím jestli to ještě existuje.
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

cau, ano, vsechno jsem zformatoval, nakonev vyresil jeste behem toho dne a prave diky 'get data back for ntfs', jedinej problem je, ze disk musel byt pripojen k jinemu pc, takze z ntb musel byt vykuchan, dan do ramecku, po 8 hodinach obnovovani jsem z disku dostal vsechny soubory, nejen ty, co jsem potreboval, ale dokonve uplne vsechny co na disku kdy byly, takze sw vynikajici, doporucuji.
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Get data back from NTFS/fat pouzivam asi rok v praci a taky muzu doporucit, dokaze dostat data i z disku ktery windows nedokaze nacist a rika ze je potreba naformatovat.
Takze pokud disk alespon nadetekuje bios, tak je vzdy nejaka sance :-)

Dalsi varianta muze byt undelete plus, v tomto pripade ale disk musi byt ve windows normalne videt.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“