Pozdravujem všetkých.
Už zhruba cca 5 mesiacov od poskladania nového pc sa trápim s jedným problémom, ktorý nedokážem vyriešiť a čo ho spôsobuje, sa môžem len domnievať.
Rozpadávanie obrazu pri prehrávaní videa cez integrovaný Windows Media Player vo Windows 7 - 64bit.
Obraz sa rozpadne (rozštvorčekuje) len krátko a náhodne (tak ako keď sa vám napr. rozsype obraz na digitalnej tv) . Niekedy po 10 min., niekedy 40 - 60, a pod. Nie je to v pravidelných intervaloch.
WMP používam na prehrávanie DVD. Či už tie, ktoré mám uložené na HDD, alebo aj na samotných médiách. Záznam, alebo dvd médium nie su poškodené, nakoľko, keď sa vrátim spätne k miestu kde došlo k rozpadu, je to vporiadku.
VGA mám GTX460.
Vyskúšal som prehrávanie vo VLC a tam som podobné správanie nespozoroval.
Skúšal som to riešiť všetkými vydanými WHQL aj Beta ovládačmi k mojej VGA. Nepomohlo.
Úplne čistou intaláciu OS s nainštalovaním len potrebných driverov - nepomohlo.
Prosím, nedávajte otázky prečo používam WMP.
Neviem či je to vôbec riešiteľné (už mám dojem, že asi nie), avšak privítam akékoľvek názory a skúsenosti aj tých, ktorý majú túto vga.
GTX460 & WMP - rozpadávanie obrazu
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- marosf
- Nováček

-
- Alfajk
- Začátečník

-
Re: GTX460 & WMP - rozpadávanie obrazu
kodeky mas ? me se stavalo ze WMP klidne ignoroval externi kodeky a video neprehral,takze i kdybys je mel,neznamena to,ze budou v tom prehravaci fungovat...nejjednodusi bude pouzivat jinej prehravac,treba GOM nebo ten VLC
pokud jsou OK teploty a grafika neni taktovana,tak to je problem ciste jen toho prehravace...
pokud jsou OK teploty a grafika neni taktovana,tak to je problem ciste jen toho prehravace...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- marosf
- Nováček

-
Praveze ziadne kodeky som do OS dodatocne neinstaloval.
Pozeram len dvd filmy a na to som ziadny iny prehravac, ani kodeky nepotreboval, pretoze WMP vo Windows 7 ma plnu nativnu podporu prehravania dvd.
Na predoslom pc s vga gtx 9800 som tento problem nemal. Neviem, ale vinu by som hodil prave na ovladace od nvidie. Iked sa mi nechce verit, ze by to nechali bez povsimnutia.
Pozeram len dvd filmy a na to som ziadny iny prehravac, ani kodeky nepotreboval, pretoze WMP vo Windows 7 ma plnu nativnu podporu prehravania dvd.
Na predoslom pc s vga gtx 9800 som tento problem nemal. Neviem, ale vinu by som hodil prave na ovladace od nvidie. Iked sa mi nechce verit, ze by to nechali bez povsimnutia.
- Alfajk
- Začátečník

-
a jaky ovladace vubec mas? ...a kodeky jsou potreba,ten WMP by si potrebny mel stahnout sam,ale nikdy nevis...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- marosf
- Nováček

-
Ovladace som skusal postupne vsetky whql (stiahnute z webu nvidie), ktore boli vydane pre moju vga. Rovnako aj posledne v beta verzii.
Musim vsak s tebou nesuhlasit v jednej veci - uz vo Windows Vista je nativna podpora prehravania dvd filmov, bez nutnosti instalovat kodeky tretich stran. Takto je to aj vo Windows 7. Windows Media Player si teda skutocne ziadne kodeky na toto nepotrebuje stiahnut.
Tipujem, ze tento problem je tak vynimocny, ze to vyriesim az ked budem za par rokov kupovat novu zostavu.
Alebo som jediny, kto pozera video cez WMP a teda to nikoho netrapi
Musim vsak s tebou nesuhlasit v jednej veci - uz vo Windows Vista je nativna podpora prehravania dvd filmov, bez nutnosti instalovat kodeky tretich stran. Takto je to aj vo Windows 7. Windows Media Player si teda skutocne ziadne kodeky na toto nepotrebuje stiahnut.
Tipujem, ze tento problem je tak vynimocny, ze to vyriesim az ked budem za par rokov kupovat novu zostavu.
Alebo som jediny, kto pozera video cez WMP a teda to nikoho netrapi
- Alfajk
- Začátečník

-
a ja ti rikam,ze ne vsechny kodeky fungujou tak jak maj,pokud se jedna o originalni dvd tak je jasny ze je to v nejkym standartnim oficialnim formatu,kterej nic extra nepotrebuje,ale pokud je to nakej dvd rip,tak muze mit jakkoliv poupravenej format a hned muze nastat problem
- marosf
- Nováček

-
Stale si ma nepochopil
Ziadne konverty. Ziadne "predelavky". Original dvd filmy na optickom mediu, alebo ich zalohy na HDD (*.VOB subory).
Nedalo mi to, pre skusku som si nahodil Windows Vista a pri 2hod. filme bez problemov. Obraz sa nerozstvorcekoval ani raz.
Zrejme je teda problem v kombinacii GTX460+Windows 7+WMP12, ktory nvidia neodstranila od prvych ovladacov pre tuto vga dodnes, co je minimalne dobrych 6 mesiacov.
Nedalo mi to, pre skusku som si nahodil Windows Vista a pri 2hod. filme bez problemov. Obraz sa nerozstvorcekoval ani raz.
Zrejme je teda problem v kombinacii GTX460+Windows 7+WMP12, ktory nvidia neodstranila od prvych ovladacov pre tuto vga dodnes, co je minimalne dobrych 6 mesiacov.