NTB do 25K na VS
Moderátor: Don
- Kašpec
- Mírně pokročilý
NTB do 25K na VS
Zdravím,
potřeboval bych poradit s notebookem na VS. Takže musí zvládat Office, programy typu AutoCad, Photoshop atd. Dále by sloužil jako náhrada stolního PC, tzn. sledování filmů a hraní nových her. Docela se mi líbí MacBook Pro v základní verzi s novým Ci5, není problém si ho objednat z USA za výhodnější cenu jak u nás. V poslední době jsem se notebookům moc nevěnoval, takže pokud by se našly jiné kousky splňující moje podmínky, nechám si poradit.
Jaký je váš rozpočet?
0-25.000,- Kč.
Jakou velikost notebooku preferujete?
13“-15.4“.
Preferujete nějaké značky?.
Asus, Apple, IBM.
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
V podstatě všechno, vybírám notebook na VS.
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Nosit stále s sebou.
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Nové hry (CoD, NFS, GTA, WoW).
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
Min. +5 hodin na baterii.
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Win 7 nebo Mac OS X.
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran, resp. chcete laptop s 16:10 nebo 16:9 LCD?
Spíše 16:10 ale tohle bych moc neřešil.
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
WXGA nebo WXGA+ 1280 x 800 resp. 1440 x 900.
Chcete lesklý nebo matný displej?
Lesklý.
Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
Mám radši černé notebooky popř. stříbrno-černé (Apple MBP), žádné kravinky.
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
Min. přibližně 2-3 roky.
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Intel
Jak velká má být operační paměť?
Min. 4GB.
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
nVidia.
Jak velký má být pevný disk?
Aspoň 250GB.
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
Ano, DVD vypalovačku.
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
Ne.
Díky
potřeboval bych poradit s notebookem na VS. Takže musí zvládat Office, programy typu AutoCad, Photoshop atd. Dále by sloužil jako náhrada stolního PC, tzn. sledování filmů a hraní nových her. Docela se mi líbí MacBook Pro v základní verzi s novým Ci5, není problém si ho objednat z USA za výhodnější cenu jak u nás. V poslední době jsem se notebookům moc nevěnoval, takže pokud by se našly jiné kousky splňující moje podmínky, nechám si poradit.
Jaký je váš rozpočet?
0-25.000,- Kč.
Jakou velikost notebooku preferujete?
13“-15.4“.
Preferujete nějaké značky?.
Asus, Apple, IBM.
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
V podstatě všechno, vybírám notebook na VS.
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Nosit stále s sebou.
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Nové hry (CoD, NFS, GTA, WoW).
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
Min. +5 hodin na baterii.
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Win 7 nebo Mac OS X.
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran, resp. chcete laptop s 16:10 nebo 16:9 LCD?
Spíše 16:10 ale tohle bych moc neřešil.
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
WXGA nebo WXGA+ 1280 x 800 resp. 1440 x 900.
Chcete lesklý nebo matný displej?
Lesklý.
Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
Mám radši černé notebooky popř. stříbrno-černé (Apple MBP), žádné kravinky.
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
Min. přibližně 2-3 roky.
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Intel
Jak velká má být operační paměť?
Min. 4GB.
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
nVidia.
Jak velký má být pevný disk?
Aspoň 250GB.
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
Ano, DVD vypalovačku.
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
Ne.
Díky
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
- wendycz
- Začátečník
-
Re: NTB do 25K na VS
http://www.alza.cz/asus-u36jc-rx276x-d226056.htm
lesklý i požadované velikost displeje,Intel,Nvidia,4GBram, vydrž 3-4h 640GB hardisk
Takže levenější varianta dle požadavku a vykoná .. a odpovídající ..
http://www.alza.cz/acer-aspire-5745g-72 ... .htm#popis
Není Asus .. ale do ceny 25tis.. se vešel.. a ted na nějakou tu dobu silnej pořád bude též 3-4h vydrž
lesklý i požadované velikost displeje,Intel,Nvidia,4GBram, vydrž 3-4h 640GB hardisk
Takže levenější varianta dle požadavku a vykoná .. a odpovídající ..
http://www.alza.cz/acer-aspire-5745g-72 ... .htm#popis
Není Asus .. ale do ceny 25tis.. se vešel.. a ted na nějakou tu dobu silnej pořád bude též 3-4h vydrž
- Kašpec
- Mírně pokročilý
Ten Asus vypadá moc pěkně, jak je na tom ta 310M s výkonem? Díval jsem se a zaujal mě ještě tento Acer, máte někdo s ním nějaké zkušenosti?
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
- wendycz
- Začátečník
-
J ten Acer je dobrej .. ... ještě bych doporučoval HP .. HP ASUS Acer maj skvělé notasy v poslední době..
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Z levnejsich by te mohl zaujmout Acer Travelmate 5742G, procesor by mel na skolni veci a hry stacit a grafika je lepsi nez u tech dvou predchozich. A za podstatne nizsi cenu.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- BROS
- Černá karta
-
Co nový TimeLineX
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57
- Sheep-Master
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
z vlastní zkušenosti ti poradím že denně tahat 15" bago na VŠ je vopruz, na baterku to dá tak 2 hodiny + ještě tahat adaptér a sehnat volnou zásuvku ve škole.
Já při škole na hraní čas nemám, ale určitě bych dedikovanou grafiku oželel a šel cestou lepší konstrukce která se do roka nerozpadne + vyšší výdrž baterie + vyšší rozlišení, tedy Thinkpad T420i (vyšší rozlišeko, HD grafika) případně Elitebook 8460p (nižší rozliško, ATI grafika)
pokud by jsi chtěl nejlepší řešení tak připlatit na nějakýho thinkpada, elitebooka s optimus technologií
timelineX (15", 14", 13") je v celku držák, výdrž i výkon za supr prachy, ale nenabízí fíčurky jako business modely, takže do 20 litrů je to jasná volba, za 25 litrů bych se už rozmýšlel nad něčím lepším
ještě otázka jestli sehnat za výprodejovku nějaký starší model nebo musíš mít mermomocí Huron River platformu?
Já při škole na hraní čas nemám, ale určitě bych dedikovanou grafiku oželel a šel cestou lepší konstrukce která se do roka nerozpadne + vyšší výdrž baterie + vyšší rozlišení, tedy Thinkpad T420i (vyšší rozlišeko, HD grafika) případně Elitebook 8460p (nižší rozliško, ATI grafika)
pokud by jsi chtěl nejlepší řešení tak připlatit na nějakýho thinkpada, elitebooka s optimus technologií
timelineX (15", 14", 13") je v celku držák, výdrž i výkon za supr prachy, ale nenabízí fíčurky jako business modely, takže do 20 litrů je to jasná volba, za 25 litrů bych se už rozmýšlel nad něčím lepším
ještě otázka jestli sehnat za výprodejovku nějaký starší model nebo musíš mít mermomocí Huron River platformu?
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- Kašpec
- Mírně pokročilý
Tak nakonec jsem se rozhodl pro 13.3" noťas a mám dva kandidáty, tento Acer nebo tento MacBook Pro. MacBook by se vešel do cenového limitu kdybych si jej nechal poslat z US, ale asi nakonec zvolím Acer (zmiňoval si že nemají vychytávky business ntb, tím si myslel co) ... Co na něj říkáte?
BTW ten ThinkPad ani Elitebook me bohužel nezaujal ...
BTW ten ThinkPad ani Elitebook me bohužel nezaujal ...
- BROS
- Černá karta
-
Akrorát mi není jasné proč si se nerozhodl pro novou řadu Huron River ????
http://notebooky.heureka.cz/acer-aspire ... ecifikace/
Jinak na tom Apple si moc s HD Graphics 3000 nezahraješ....
http://notebooky.heureka.cz/acer-aspire ... ecifikace/
Jinak na tom Apple si moc s HD Graphics 3000 nezahraješ....
- Sheep-Master
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
především matný displej, magneziové šasi, bezhlučné, lépe provedené chlazení, trackpoit, osvětlení klávesnice, čidlo volného pádu, dokování, tříletá záruka, možnost NBD, máš na výběr několik baterií, většinou bývá i lepší klávesniceKašpec píše:miňoval si že nemají vychytávky business ntb, tím si myslel co
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN