Záchrana dat - formátovaný DISK :(

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Stanly001
Nováček
Nováček

Záchrana dat - formátovaný DISK :(

Příspěvek od Stanly001 »

Zdravím, mám docela problém... kdybych měl popsat jak se teď cítím, tak bych musel být i sprostý :(... stala se mi taková věc... vytvářím bootovací flash disk na instalaci W7 pro EEE notebook s použitím programu (HP USB Disk Storage Format Tool)... vůbec netuším jak se to stalo, ale omylem (přitom bych dal ruku do ohně za to, že jsem vybral kingston flash disk) jsem vybral svůj záložní 1TB externí Seagate disk, kde jsem měl cca 780GB záloh :( :( Spoustu materiálů do školy, nespočetně GB fotek, starách záloh z předchozích PC a také nějaké ty instalace, filmy v HD a mp3... Ještě při tom formátování jsem dával FAT32 a nějakým způsobem mám teď z 1000GB disku pouze 31,9GB prázdného prostoru :(

Může mi někdo poradit co dělat? je nějaká reálná šance na obnovu dat? stačily by fotky, data do školy a jiné podobné formáty... filmy a instalace programů bych nějak oželel...

Dá se taková obnova realizovat doma nebo bude lepší poslat HDD odborníkům?

Děkuji za odpověď
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Re: Záchrana dat - formátovaný DISK :(

Příspěvek od Xnovic »

Já na obnovu dat používám Recuva.

Kód: Vybrat vše

http://www.piriform.com/recuva
Ale ještě raději počkej, jestli někdo neporadí něco lepšího.
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
Stanly001
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stanly001 »

Xnovic píše:Já na obnovu dat používám Recuva.

Kód: Vybrat vše

http://www.piriform.com/recuva
Ale ještě raději počkej, jestli někdo neporadí něco lepšího.
Tento program mi doporučoval i kamarád, ale ještě opravdu zkusím počkat jestli někdo nenapíše. Bojím se té změny z 1000GB na 31,9GB... :( To asi jen tak jednoduše nepůjde :( ještě když je disk místo původního NTFS FAT32... :(
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Program Get data Back NTFS/FAT
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“