NTLDR nenalezen
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- abe_by_cz
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
NTLDR nenalezen
Zdravím všecky, mám takovej problém, koupil jsem si novej HDD, ten jsem rozdělil na dva oddíly (50gb a 200gb) a na tu 50gb jsem nainstaloval nový windows 7, mám další dva hardisky, na jednom jsem měl starý XPčka a na druhým data. Všecko šlo krásně do té doby, než jsem chtěl odpojit starej HDD a nechat tam jen ten uplně novej s w7 a ten, na kterym byly data, když jsem to udělal a nastavil boot prioritu na ten disk, kde byl novej os, po restartu se mi objevilo NTLDR nenalezen, restartujte pomoci ctrl+alt+del. Upozorňuju, že todle mi dělalo i když jsem tam měl všecky tři disky a boot priorita toho starýho disku byla jinde než na prvním místě. Když byla na prvním místě, načetla se obrazovka, kde jsem si mohl vybrat z XPček a nebo nově nainstalovanych sedmiček.. Nevíte pls někdo co s tím, nechce se mi to znova celý reinstalovat, ale nemůžu na to přijít..Díky moc všem.
- Lokomotiva
- Začátečník

Re: NTLDR nenalezen
Já bych řekla, že když jsi instaloval W7, tak jsi neměl odpojené ostatní disky.
No a tabulka GPT se nainstalovala na ten starý disk.
Bylo to tak?
No a tabulka GPT se nainstalovala na ten starý disk.
Bylo to tak?
- abe_by_cz
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Odpojené jsem je neměl no :/, jde s tím něco udělat?
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Jestli jde jen o NTDLR, tak ten muzes nakopirovat z instal CD, nebo pouzit utility, je toho plny net.
- abe_by_cz
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
No jenže u w7 žádný ntldr není
, teda spíš tam nemá být.
- Lokomotiva
- Začátečník

Se vším jde něco udělat, ale já nevím přesně co udělat chceš.abe_by_cz píše:Odpojené jsem je neměl no :/, jde s tím něco udělat?
Různé disky, různé systémy, různě dělené.
Abychom nevyrobili víc problémů, než kolik vyřešíme...
Jestli jde jen o W7 a opravu jeho spouštění, je to lehké a možností je víc.
1) Odpoj ostatní disky (datové nebo napájecí kabely).
2) Spusť z instalačního DVD instalaci, vyber jazyk atd., na další obrazovce vyber opravu a ne instalaci,
vyber si systém k opravě, na další obrazovce opravu spouštění.
Nebo původní W7 odstraň a nainstaluj znova - jestli jsi je instaloval teď.
Jak chceš.
- zombux
- Odborník PCT

řeknu to takhle, pokud máš XPčka na "prvním" disku, a pak ten disk přesuneš "dál", ten systém to neustojí.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- balaam
- Začátečník

Zdravím,
nedávno se mi stala příhoda s NTLDR, tak se ptám zde a nebudu zakládat nové vlákno. Je možné, aby mi systém psal "ntldr nenalezeno" z ničeho nic? Neměním partitiony, nehrabu se absolutně nijak v HDD, prostě mi jednou za čas HDD nahodí NTLDR nenalezeno hlášku, po 2-3 restartech mi Windows normálně naběhne a po týdnu už musím reinstallovat. Projížděl sem si i HDD na chyby, nic jsem nenašel, fragmentovaný také není (i když to s NTLDR nemá pravděpodobně co dělat)... Jak jinak si můžu rozhodit NTLDR? Co nemám dělat?
nedávno se mi stala příhoda s NTLDR, tak se ptám zde a nebudu zakládat nové vlákno. Je možné, aby mi systém psal "ntldr nenalezeno" z ničeho nic? Neměním partitiony, nehrabu se absolutně nijak v HDD, prostě mi jednou za čas HDD nahodí NTLDR nenalezeno hlášku, po 2-3 restartech mi Windows normálně naběhne a po týdnu už musím reinstallovat. Projížděl sem si i HDD na chyby, nic jsem nenašel, fragmentovaný také není (i když to s NTLDR nemá pravděpodobně co dělat)... Jak jinak si můžu rozhodit NTLDR? Co nemám dělat?
Desktop: CPU:Intel Core i7 920, MB: Asus Sabertooth X58, GK: Sapphire AMD R9 270X 2GB, 12GB RAM, 1.7TBHDD, Zdroj: Corsair GS800 - 800W, Win. 8 Professional 64b. NAS: WD 2TB.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Ten hdd neni asi uplne vporadku, čím si ho projizdel?
Naborene win to také mohou byt.
Naborene win to také mohou byt.
- balaam
- Začátečník

Projížděl jsem ho programem HD tune (health i Error Scan vše OK). Pravda je, že ten HDD je pořádně teplý (běžně 45°C), ale i tak, testy jsou prostě v pořádku.
Desktop: CPU:Intel Core i7 920, MB: Asus Sabertooth X58, GK: Sapphire AMD R9 270X 2GB, 12GB RAM, 1.7TBHDD, Zdroj: Corsair GS800 - 800W, Win. 8 Professional 64b. NAS: WD 2TB.
- reifik
- Žlutá karta Bazar

-
Zažil jsem také ono nepříjemné hlášení: NTLDR nenalezen.
mám v PC čtyři HDD .
Musel jsem v bootovacím menu BIOSu zadat cestu k disku,kde je nainstalován OS,pak bylo vše OK,
ale je to už nějaký ten pátek nazpět
mám v PC čtyři HDD .
Musel jsem v bootovacím menu BIOSu zadat cestu k disku,kde je nainstalován OS,pak bylo vše OK,
ale je to už nějaký ten pátek nazpět
- Lokomotiva
- Začátečník

To nemusí být nějaká tvá chyba v obsluze.balaam píše:Neměním partitiony, nehrabu se absolutně nijak v HDD, prostě mi jednou za čas HDD nahodí NTLDR nenalezeno hlášku, po 2-3 restartech mi Windows normálně naběhne a po týdnu už musím reinstallovat. Projížděl sem si i HDD na chyby, nic jsem nenašel, fragmentovaný také není (i když to s NTLDR nemá pravděpodobně co dělat)... Jak jinak si můžu rozhodit NTLDR? Co nemám dělat?
Takhle to umí třeba vadný datový kabel disku, nebo i po pár nasunutích a sejmutích volný SATA datový konektor - jsou takové viklavé.
Pokud každý týden instaluješ Win, je to poněkud obtěžující, ne?
Nechceš vyměnit datový a napájecí (pokud ze zdroje ještě jiný máš) kabel toho disku, na který Win instaluješ?
Pro jistotu odpoj před instalací ostatní disky.
- balaam
- Začátečník

Tak jsem vyměnit kompletně HDD, systém mám momentálně na fungl novém SSD a po delší době se mi problém vrátil :/ Na SSD mám úplně nový kabel a napájení mám jiné, než na starý disk (ten jsem si v PC nechal, tzn. s napájením jsem si nehrál)... Může to být vadnou základovkou?
- Lokomotiva
- Začátečník

To jistě může, ale také to může dělat zdroj (jeho +5V větev) a třeba i paměti.
Můžeš si půjčit na vyzkoušení jiný zdroj?
Můžeš si půjčit na vyzkoušení jiný zdroj?
- balaam
- Začátečník

Nemůžu, ale zdroj chci také měnit, mám 400W forton, takže v dnešní době nic moc a vzhledem k tomu, že chci pomalu upgradovat PC, zdroj budu kupovat jako jednu z prvních součástek. Snad tedy z další výplaty vyzkouším...