SSD DISK - Výběr
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr disku SSD 120GB
no mám také pár záložek, kontaktů možná víc, synchronizaci, atd. ale u tebe to asi bude problém tvé instalace - zkus si vyprázdnit cache a uložené soubory.
s vlastní zkušenosti - často v práci spouštím FF, např. z e-mailu. dřív na disku 7200rpm jsem vždy nechával puštěný FF aby se mi nové stránky načítali do této spuštěné instance. nyní jsem s překvapením změnil práci a odkazy např. z e-mailu (diskuse) pouštím do nově se otevíraného FF a je to často rychlejší než když se to mělo spustit do již otevřeného FF na starém disku.
co je špička je práce třeba s photoshopem a velkými raw fotkami, také práce s outlookem kde mám už kolem GB dat, atd. já jsem nadšen, pořídím určitě SSD i domu.
s vlastní zkušenosti - často v práci spouštím FF, např. z e-mailu. dřív na disku 7200rpm jsem vždy nechával puštěný FF aby se mi nové stránky načítali do této spuštěné instance. nyní jsem s překvapením změnil práci a odkazy např. z e-mailu (diskuse) pouštím do nově se otevíraného FF a je to často rychlejší než když se to mělo spustit do již otevřeného FF na starém disku.
co je špička je práce třeba s photoshopem a velkými raw fotkami, také práce s outlookem kde mám už kolem GB dat, atd. já jsem nadšen, pořídím určitě SSD i domu.
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
právě že já když mám otevřít odkaz (např. z thunderbirdu) v už otevřeném firefoxu,tak je to bleskové (a vždy bylo),ale když ještě není firefox spuštěn, tak čekám...opera je rychlejší...
jinak správce stahování pravidelně mažu,ale ještě zkusím vymazat cache apod...
jinak správce stahování pravidelně mažu,ale ještě zkusím vymazat cache apod...
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zkus třeba IE nebo jiné aplikace... můžem zkusit třeba změřit jak dlouho nabíhají některé aplikace - spíš ty větší, FF bych asi nezměřil 
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
ok,večer zkusím stopky...teď mám před sebou jen notebook...a přišel meil do thunderbirdu, (oznámení že si něco napsal)..klikl jsem na to a čekal jsem 4 sekundy...ale disk vůbec nehrabal 
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo chyba bude určitě u FF
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
ještě mám na to pc s tím ssd druhý účet (mámin), kde je firefox skoro úplně čistý (5 záložek), tak to zkusím i na druhém účtu...
- godlike
- Středně pokročilý

-
Je dnes nejaka lepsi volba?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=88729
Nebo pockat na Vertex3?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=88729
Nebo pockat na Vertex3?
Mac...
- goelr
- Začátečník

CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak změřeno zatím jen na mém účtu:lordmystic píše:zkus třeba IE nebo jiné aplikace... můžem zkusit třeba změřit jak dlouho nabíhají některé aplikace - spíš ty větší, FF bych asi nezměřil
chrome = pod 1s
opera = 1s (do 1s)
firefox = 4-5s
po výmazu historie,cookies, atd (krom formulářů a hesel) se čas nezměnil...
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ano je to tak Intel SSD 320 Series patří k nejvýhodnějším na trhu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
máte ještě někdo reálné zkušenosti s ovladači RST v9.6 oproti MSAHCI na chipsetech SF-1200? jde mi o to že mám zatím jen MSAHCI a nevím jestli nainstalit ovladače od intelu, jaké mají hlavní výhody a zda-li to bude pro mě přínos a případně kde?
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Můžeš mi vysvětlit, proč nečteš moje recenze a nečtěs příspěvky v tomto vlákně?
Kdybys je četl, tak bys věděl, že msahci má problémy s náhodným zápisem a jsou tam tisícové latence - viz například první post. To se týká všech disků s řadičem SandForce a odteď i Intelu.
Kdybys je četl, tak bys věděl, že msahci má problémy s náhodným zápisem a jsou tam tisícové latence - viz například první post. To se týká všech disků s řadičem SandForce a odteď i Intelu.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
HoNY- díky za radu, nějak jsem se v tom začal ztrácet, po hektickém období s výběrem ssd disku mi z toho začíná hrabat
. ale díky za info.
- _marduk_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
takze v mojom pripade pri inteli 320 radsej pouzit ovladac od amd? btw. intel 320 ma sandforce radic?-HoNY- píše:Můžeš mi vysvětlit, proč nečteš moje recenze a nečtěs příspěvky v tomto vlákně?
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
marduk - ne
. použij intel ovladače, nativní od MS nejsou dobré pro SSD disky se SF řadičem a prý ani s Intel řadičem jak píše HoNY.
- _marduk_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
takze manualne po instalacii disku nahodit 9.6, ci novsiu verziu od intelu?
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
_marduk_ píše:takze v mojom pripade pri inteli 320 radsej pouzit ovladac od amd? btw. intel 320 ma sandforce radic?-HoNY- píše:Můžeš mi vysvětlit, proč nečteš moje recenze a nečtěs příspěvky v tomto vlákně?

- ovladač řadiče disku
- AMD: doporučujeme ovladač Microsoft msahci.sys
- řadič Intel P55/ICH10R nebo starší + disk SSD Intel: Intel RST v9.6
- řadič Intel P67 a novější + SSD Intel: Intel RST v10.1
- řadič Intel P55/ICH10R nebo starší + SSD disk se SandForce SF-1200/1500: Intel RST v9.6
- ostatní: ovladač Microsoft msahci.sys
- _marduk_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pytam sa preto, kedze si pisal ze ma msahci problem s latenciami a nahodnym pristupom na sandforce radicoch, nemusis byt hned podrazdeny 
Naposledy upravil(a) _marduk_ dne pát 15. dub 2011, 18:09, celkem upraveno 1 x.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
U AMD bohužel nefunguje trim, takže musíš bohužel používat msahci. Někdo tu sice psal, že pokles výkonu neměl, ale nevím nevím... 
- lordmystic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
předpokládám že když mám v notebooku Intel PM45 + ICH9M tak dám také ten Intel 9.6 že?