Přeji všem hezký den.
Programem na dělení disku jsem si rozdělil disk na 250GB a 350GB. Všechny soubory jsem si C: 250 GB přesunul na druhou část vytvořeného disku a chtěl jsem přeinstalovat OS Windofs XP Profesionál. Instalace začla tak jak má až do chvíle kdy se naformátuje disk, skopírují se soubory a systém se restartuje a po něm má instalace dále pokračovat. Mě se po restartu už jen pořád dokola restartoval a instalace nepokračovala dál. V opravně mi řekli že disk byl rozdělen pouze na C: 110 GB a zbytek tam nebyl. V reklamačním protokolu jsem měl uvedenou zjištěnou závadu „Schozený OS, spadlá FAT tabulka.“ Špatné rozdělení disku nechci řešet, už se do toho nikdy nepustím. Zajímalo by mě co jsem měl udělat abych OS nainstaloval po tomto karambolu a co to znamená spadlá FAT tabulka.
Předem všem děkuji za pomoc.
Spadlá FAT tabulka
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Radek123
- Nováček

-
- Maranov
- Mírně pokročilý

Re: Spadlá FAT tabulka
Rozbitý souborový systém. Rozděl to znovu, radši použij NTFS, ne FAT32, pro sichr to můžeš naformátovat "pomalu" (ne rychle).
Původní problém bych spíš viděl na to, že XP nemá ovladače k SATA. To lze vyřešit několika způsoby - najít je na webu výrobce základní desky, hodit na disketu a dát je systému při startu (ptá se na F6 hned na začátku) nebo je integrovat do instalace pomocí nlite nebo bych se nejdřív podíval do BIOS, jestli tam nepůjde přepnout SATA do režimu "IDE" nebo "Compatible", tedy ne "AHCI" nebo "RAID".
Původní problém bych spíš viděl na to, že XP nemá ovladače k SATA. To lze vyřešit několika způsoby - najít je na webu výrobce základní desky, hodit na disketu a dát je systému při startu (ptá se na F6 hned na začátku) nebo je integrovat do instalace pomocí nlite nebo bych se nejdřív podíval do BIOS, jestli tam nepůjde přepnout SATA do režimu "IDE" nebo "Compatible", tedy ne "AHCI" nebo "RAID".
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- Radek123
- Nováček

-
Ahoj.
Já jsem teď na návštěvě, doma nemám internet. Ale podívám se na tu desku a zkusím najít ty ovladače ikdyž s tím mi bude někdo muset pomoc a zkusím to stím nlite. Do BIOSu se nedostanu, je tam heslo a PC je ještě vzáruce a disketu nemám. Chtěl bych se zeptat nejsou náhodou ty ovladače k SATA v Service Pack 2? Pokud udělám čistou instalaci na tomto Pc na kterém jsem teď tak to je zcela bez problému. OS je zde Win XP Home Edition a ten už má v sobě Service Pack 2, což u mých Win XP profesionál není.
Děkuji za pomoc.
Já jsem teď na návštěvě, doma nemám internet. Ale podívám se na tu desku a zkusím najít ty ovladače ikdyž s tím mi bude někdo muset pomoc a zkusím to stím nlite. Do BIOSu se nedostanu, je tam heslo a PC je ještě vzáruce a disketu nemám. Chtěl bych se zeptat nejsou náhodou ty ovladače k SATA v Service Pack 2? Pokud udělám čistou instalaci na tomto Pc na kterém jsem teď tak to je zcela bez problému. OS je zde Win XP Home Edition a ten už má v sobě Service Pack 2, což u mých Win XP profesionál není.
Děkuji za pomoc.
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Nejsou v SP2 ani v SP3. Pridat se daji jedine upravou instalacniho CD v nLite nebo podonym programu na upravu instalacnich CD
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q