SLUCHÁTKA

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
theedge
Začátečník
Začátečník

Re: SLUCHÁTKA

Příspěvek od theedge »

jj díky za vysvětlení. No nicméně budu opatrný .. většina lidí co mi tu doporučuje sluchátkový zesilovač možná netuší nic o mé zvukovce.
Když porovnám technické parametry mé zvukovky s např. doporučovaným nuforce uDAC2, tak bych si nebyl jistý že si pomůžu, možná bych si dokonce pohoršil:

Titanium HD -> THD+N ... Headphone (33Ohms): 0.006%, Headphone (330 Ohms): 0.001%, Front Channel Out : 0.001%
-> SRN ...... Headphone (33Ohms): 115dB, Headphone (330Ohms): 117dB, Front Channel Out : 122dB

nuforce uDAC2 -> odstup signál/šum 98 dB
-> THD+N 0,05 %

http://us.store.creative.com/Creative-S ... 1OUA38.htm

Tak nějak mi z toho ta moje zvukovka vychází o hodně dost líp. nuforce uDAC2 má akorát vyšší výkon na výstupu na sluchátka -> 2Vrms vs. 1Vrms u zvukovky, ale jinak v papírových parametrech dost pokulhává. A na nedostatek hlasitosti si u sluchátek nemůžu stěžovat ( Shure SRH840 mají impedanci 44ohm a hlasitost mívám nastavenou tak na 50% což mi přijde OK). Beru že to jsou jen "papírové" parametry, ale snad nejsou vycucané z prstu.

Abych nezjistil že zesilovač, který mi oproti mé zvukovce přinese zlepšení by stál 10k a víc ... to mi za to nestojí.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
Tomme
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomme »

Ta znacka je BV audio myslim a ano, je to tak, podle ohlasu je dobry za svoji cenu...

theedge, jestli se divas na tyhle papirovy parametry a podle nich urcujes kvality vyrobku je fakt ubohy, napred si to poradne poslechni a pak neco pis. Tady ty vysledky jsou mereny za podminek (jestli vubec), aby ty cisla tak vysly, absolutne nic ty cisla nerikaji, to mas stejny, jako (nekde sem videl malou regalovku Jamo s 4 palcovym basakem) a bylo napsanych 36Hz- cosi, taky hodne vysokyho a hned vim, ze to neni pravda...

A zabivat se parametry jako odstup signal/sum je zbytecne, protoze zbytek tvyho retezce cisla zmeni, takze jestli je nula navic nebo min je stejne jedno a mimochodem, ty ty nuly slysis?
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

BVaudio se prodává z druhý ruky za hubičku a lze s ním krmit mnoho sluchátek...

theedge: Pokud jsi se zvukem spokojený, neřeš to. Vypadá to, že hledáš stejně jen důvody, jak zvrátit naše doporučení. A ta poznámka od Tomme o parametrech, i když často mele bláboly (ano i ten přenos 0 a 1 může mít vliv na zvuk, hello worldclock a transporty), je přesná.
:arrow: http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=56399#56399
Naposledy upravil(a) Dvorix dne pát 15. dub 2011, 15:58, celkem upraveno 1 x.
ehw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ehw »

Na starém PC kde jsme měl nějakou zvukovku, které dokázala ukrmit sluchatka.
Potom jsem si koupil menší, ale dobrý mixer behringer ub1002. Sluchátka začala hrát jako uplně jiná, dokázali ze sebe vytlačit více méně zkresleného pěkné zvuku.

Koupil jsem notebook asus x52f, na které je zvuková karta k zabití. Dodávaný program k NB zvuk úplně kazil a sluchátka chrochtala. Po připojení k mixeru už jde ta hudba trochu poslouchat.

Sluchátka jsou nějaké no-name naušní...
S časem jsem si koupil JVC Boomblaster jvc rm-nb1 a u něho opět stejná historka. Prostě nějaký trošku lepší mixer svým zesilovačem tomu pomůže...

Dneska po tři roky sedím na boomblaster+mixer+notebook a jsem skoro spokojený. Všude stíněný tlusté kabely.
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Tomme: no ja tam žádný další zbytek řetězce nemám ... sluchátka mám píchnutý přímo do sluchátkovýho výstupu na zvukovce. A pokud si tam nějaké šumítko nedám, tak ho tam přece nebudu mít :-)
A odstup signálu od šumu 98db vs. 115db -> ano je to slyšet. Na integované zvukovce (Realtek® ALC892 8-Channel High Definition Audio CODEC, SRN 97 db) jsem šum slyšel -> stačilo dát hlaitost něco nad cca 50%, tady při udávaném odstupu 115 db ho prostě neslyším ani při výrazně vyšší hlasitosti. Takže něco na těch "papírových" parametrech bude.

Říkáš že ty specifikace uvedené u té zvukovky nemusí být pravda ... to samozřejmě těžko ověřím, ale cpát si místo toho něco co má ty parametry (i když jen papírově) o 2 třídy horší se mi prostě jen tak nechce. Ale jak říkáš ... asi je to potřeba poslechnout. Stejně tak jako ty by sis možná měl poslechnout kvalitní zvukovku aby jsme všichni věděli o čem se tu bavíme. Samozřejmě do toho vstupují další neměřitelné věci jako "prostorovost" a čistota zvuku atd. atd. BTW můžu vědět co ty máš za zvukovku ?

Docela zajímavý námět na recenzi -> kvalitní zvukovka (Titanium HD a Essence ST/STX) vs. levný DAC typu nuforce.

Chvíli jsem brousil na hedphones.cz a abych si papírově pomohl, tak bych si musel pořídit něco takovýho -> http://www.headphones.cz/inshop/sluchat ... -ruby2.htm
Ještě by se mi líbilo kdyby to mělo optický bypass

EDIT: Dvorix - ne nehledám důvody proč vám nevěřit, jen chci vědět že taková investice má smysl.
Protože často se na různých audio-fórech setkávám s tím, že většina lidí prostě používá notebooky s realtek a podobnýma shit zvukovkama a všichni hrozně reší sluchátkový zesilovače. Je mi jasný že tam to je nutnost. Ale už to bohužel sklouzává do do toho, že když někde napíšeš že to budeš krmit zvukovkou, tak se ani nikdo nepodívá co to je za zvukovku a automaticky to bere že to budu poslouchat z nějakýho realteku.
Creative bohužel taky díky nedávné historii nemá dobrý jméno.
takže chci jen vědět že to opravdu má smysl a od jaké úrovně zesilovače to má smysl .... to je vše.
Naposledy upravil(a) theedge dne pát 15. dub 2011, 16:22, celkem upraveno 2 x.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No zbytecne se nehadejte.. o nic nejde.. ale at to shrnu tak nejak z poznatku v praxi.. u tech sluchatkacu a veskerych rekneme lepsich veci, kde na tom zalezi vychazeji ony udaje z mereni hotoveho pristroje.. na neco se to pripoji a zmeri.. priblizne vysledky se pak strcej do specifikace..
Creative to udela tak, ze zmeri vystupni cast.. zmeri samotny vystup a vzorkovani cipu apod.. vse v laboratornich podminach (resp spise jde o to, ze objednaj DAC se 114dB tak tam napisou ze karta ma 114dB)..
Pak tu kartu strcis do PC, pripojis ji na nejakou poradnou externi vec a ejhle.. ze 120dB je jnajednou 80 atd.. co se tyce tehle trandakove spotrebni elektroniky (coz ta karta splnuje do puntiku), nema moc cenu se zabyvat detailama..

Reknu to jeste takhle.. posledni revize Realtek HD kodeku pisou na DAC 97dB.. tak jak je mozne, ze mezi tema zvukovkama jsou tak propastne rozdily.. ted to nemyslim nejak ve zlem, ale opravdu veris tomu, ze tenhle kodek ma lepsi parametry nez masiny za 100k..?
Naposledy upravil(a) Maxtor dne pát 15. dub 2011, 16:27, celkem upraveno 1 x.
Tomme
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomme »

Ja ted jedu na bratrovim komplu, takze az dodelam to moje, tak to bude behat pres essence st, ted mam d1 a vadi mi musim rict, ja jsem vybiral mezi levnyma, tak to padlo na tohle. Mimochodem, nikdy jsme se nebavili o integrovanych kartach, tam je to vec jina... Ten retezec a ty vety okolo s tim sumem bylo mysleno tak, ze sluchatka hrajou svoje a at je tam odsup s/s klidne 1 miliontina ten sum, tak vysledek bude stejne...

Recenze by byla urcite zajmava a pro mnoho lidi hodne hodnotna, nevim jak je na tom Titanium HD s opampama, ale na essence timto muze hodne zamichat kartama.
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Maxtor: nehádám se :-)
btw: mašiny za 100.000,- mají DAC s SRN 97 db ?

Tomme: Titanium HD má OPAMPy taky výměnný.
Naposledy upravil(a) theedge dne pát 15. dub 2011, 16:28, celkem upraveno 1 x.
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Je logicke, ze kazdy obhajuje produkt, ktery si koupil, do ktereho investoval...ale tvrdit, ze creative ma o dve tridy lepsi papirove vlastnosti nez zmineny udac2, je opravdu opravdu dosti odvazne...

Naopak troufam si tvrdit a dokonce bych dal svou ruku do ohne za to, ze i takovy udac2 (de fakto podprumerny dac, ale za tu cenu je dobrej) se sluchatky "udela divy" (oproti creativum samozrjme). Kazdopadne, jestli si spokojeny se svym stavem zvuku, tak to opravdu neres...

EDIT: pozde trochu, ten muj prispevek...
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

theedge píše:Maxtor: nehádám se :-)
btw: mašiny za 100.000,- mají DAC s SRN 97 db ?
No treba kolem 100, smerem ke 120dB.. tzn. podle toho, co tady resime je jedno jestli si koupis MOTU za 50k, nebo kartu od Creative.. vystup je totiz papirove skoro stejny.. na tohle narazim..
Ten celkovy princip jak to funguje a v podstate to, co se ti tady lidi snazi rict je to, ze v ramci karet pro mladez na hry patri tahle karta ke spicce.. za 3,5k koupis ale nejlevnejsi semi-rofi shitky z ciny, ktere jsou vystupem uplne jinde..
Proste cenu tvoji karty netvori soucastky a zpracovani, ale cerny nastrik, pozlacene konektory a hlavne napis Titanikum HD, nebo Fatal1ty apod.. to je cely.. verim, ze se ti to nemusi libit, ale bohuzel.. tak to je..

Ad. notebooky a sluchatkovy zesilovace.. v podstate tady jde o ten DAC nejvice.. mala krabicka ke sluchatkum.. obejit shit zvukovku v notebooku.. lidi resi vetsinou DAC a ne analog sluchatkac..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne pát 15. dub 2011, 16:36, celkem upraveno 1 x.
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

goelr: jo no spokojený jsem ... ale neustále vrtá červíček že by to mohlo být ještě lepší :-D
Zvlášť když všichni tvrdí že zvukovky jsou shit a jediná cesta je DAC. Jde o to jestli se to dá tak plně paušalizovat. Ale jak už jsem řekl -> nikde není srovnání zukovka typu Titanium HD, Essence ST vs. levný DAC. A pokud červíček nedá pokoj tak nezbude než to prostě někde půjčit a vyzkoušet.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

To ze lidi doporucujou tolik DAC je hlavne proto, ze se bavime o muzice.. o stereu apod.. to je cely kamen urazu na kterem to stoji.. pokud chces kvalitni 5.1 vystup ma smysl zacit shanet starsi Onkyo veci nebo cekat na novinky od Audiotraku (stary modely zmizely z trhu).. tady dostanes co je treba..
Pokud chces EAX, musis sahnout hold po tyhle gamesnicky produkci, protoze jinde ho nenajdes..
Pokud ale potrebujes stereo a nic vic, proc platit za kartu ktera, jak jsem uz psal, ma DAC jen jako zlomek sve ceny..
I studia posledni dobou prestavaj resit zvukovky jako takovy (pokud nejde o komplet reseni typu RME a pokud nejde primo o autorskou cinost, ale treba jen record) a hledaj rovnou cisty AD/DA.. proste to je ta jedina soucastka z celeho tohohle retezce kterou ty vlastne ted potrebujes..

Proto lze vlastne napsat, ze pokud utratis za oboje reseni rekneme placnu 4k z cehoz je treba 2k proviznich po ceste k tobe, mas tady 2k cisteho HW.. v pripade tve zvukovky mas ale DAC rekneme za 400, pripade treba uDAC mas prevodnik za cele 2k.. vysledek je jasny..

Jinak tedy pokud jdou na tom titaniu menit operaky, zameril bych se na ne.. v pomeru cena/vykon bys mohl dostat asi nejvice.. na druhy sttrane je ale fakt, ze pokud nekde za 2k sezenes treba onen uDAC jdou operaky sranou.. uz jen proto, ze to nebude interni.. ta tvoje karta sice shield ma, ale tezko rici.. tohle je uz spise o osobnich preferencich a zkusenostech z minulosti..

At to tady uplne nehanim.. uDAC2 byva zvukove na forech casto prirovnavan k Xonaru STX.. sam hold posoudit nemohu.. dulezite je si v tomto pripade uvedomit, ze uDAC2 cena se taky lehce meni, ale STX stala pred nejakym rokem snad skoro 5k..? tak nejak..

//Thellwin - vyděleno OT
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Maxtor píše: At to tady uplne nehanim.. uDAC2 byva zvukove na forech casto prirovnavan k Xonaru STX.. sam hold posoudit nemohu.. dulezite je si v tomto pripade uvedomit, ze uDAC2 cena se taky lehce meni, ale STX stala pred nejakym rokem snad skoro 5k..? tak nejak..

OK o tohle mi přesně jde ... to se snažím zjistit. Vzhledem k tomu ze Titanium HD (neplést si s obyčejnou Titanium - Titanium HD je uplně nová a jiná karta ) v recenzích zvukově hodnotí líp a nebo stejně jako Xonar Essence STX, pak by pro mne takovýto uDAC neměl smysl ... pokud to je pravda. jde o to že přímé porovnání neexistuje.
Znovu opakuji -> neříkám že sluch. zesilovač nemá smysl, ale potřebuji vědět od jaké úrovně pro mě ten smysl má aby mi přinesl zlepšení oproti mé zvukovce ... to je vše.
No ale prozatím tu debatu můžem ukončit protože teď v nejbližší době do něj stejně investovat nebudu.
BTW: aktuální ceny -> Titanium HD - 3900,-Kč, Xonar Essence ST/STX - 3700,-Kč, uDAC2 - 3150,-Kč
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Je to opravdu otazka, zda investovat dalsi prasule, kdyz ti to ted vyhovuje tak, jak to mas. Myslim, ze ani ne. Horsi bude, az zacnes pokukovat po necem lepsim...(cemuz se po nejake dobe stejne nevyhnes :-D )
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

No uvidíme ... snad 7 let jsem doteď fungoval na Audigy 2 ZS a KOSS SB40. Proti tomu je Tinanium HD a Shure SRH840 zase o řád lepší ( i když Audigy 2ZS nebyla co se týče zvuku vůbec špatná karta) a poslouchá se to velmi dobře a nějakou dobu u toho budu muset zůstat. I tak to byla investice 9,5k :-) Ono je možná lepší nic lepšího ani nezkoušet :-D
Ony se ty sluchátka taky ještě rozehrajou, takže nějaký malý zlepšení tam ještě bude.

Titanium HD jsem kupoval proto, že jsme chtěl kvalitní stereo zvuk, ale přitom i podporu ve hrách. Přece jen PC nepoužívám jen na hudbu, ale i na gamesky a filmy. Toto je snad první karta která mi splňuje jak kvalitní stereo zvuk tak bezproblémovou podporu ve hrách ve Win7-64.
Tomme
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomme »

Aneb jak zivot je o kompromisech.
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Tomme: no tak jasně ... holt mít v PC na zvuk něco přes co mi nepojede gamesa je taky naprd. A vzhledem k tomu že ta zvukarna bude na urovni toho doporučovanýho uDAC2, tak ten kompromis nebude tak hroznej ;-)
Tomme
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomme »

Ja jsem na tom stejne, mam objednanou essence ST, pak jeste koupit bednu a poskladat a poslouchat. Koukam, ze jsi taky z Brna.
Lulus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lulus »

theedge: taky jsem si říkal, že Audigy 2ZS má supr zvuk, ale pak jsem si pořídil kartu od Onkya a nestačil jsem se divit. Prostor a dynamika nabraly úplně jinej rozměr a basy, středy i výšky byly mnohem detailnější. Jako kdybych poslouchal úplně jinou hudbu
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

uprimna zavist k Onkyo Wavio SE-200, jedna z nej zvuk. karet do pc 8-)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“