SLUCHÁTKA

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: SLUCHÁTKA

Příspěvek od Maxtor »

Sam to nestihnu, takze nebudu svine a zverejnim to pro ostatni.. kluci z AV Manie delaj sluchatkovy sraz.. budou tam jak vyssi rady Sennheiseru, tak treba 701 od AKG.. nejaky Grado apod.. to vse samozrejme na patricne luxusnich zesicich a zdrojich.. kapacita omezena.. je potreba rezervovat si misto mailem.. vsup 150,-..
Poprosil bych timto zaroven aby se nehlasili srandisti, kteri maj doma Porta Pro a myslej si, ze rozumej zvuku (bez urazky), at si to uzijou opravdu hlavne ti, kteri z toho neco budou mit..

http://avmania.e15.cz/prazsky-sluchatkovy-sraz-2011

Pisu to sem hlavne proto, ze sluchatka uz tady par lidi slusny ma, takze by bylo vhodne si je vzit a jit si zkusit, co to je, mit je strceny do neceho jinyho nez do zvukovky, pripadne veci typu uDAC2 za 3k..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne ned 17. dub 2011, 19:50, celkem upraveno 1 x.
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Lulus píše:theedge: taky jsem si říkal, že Audigy 2ZS má supr zvuk, ale pak jsem si pořídil kartu od Onkya a nestačil jsem se divit. Prostor a dynamika nabraly úplně jinej rozměr a basy, středy i výšky byly mnohem detailnější. Jako kdybych poslouchal úplně jinou hudbu
Pls nechytej mne za slovíčka ... pochlubil ses že máš pěknou kartu :-) Píšu jen že jsem měl ZS a oproti ostatním "pracím práškům" nehrála tak špatně. Za čímž si stojím a že dneska už jsem taky na jiném levelu. Nikde nepíšu že to je hi-fi zvukovka, tak nevím proč ji srovnáváš s Onkyem. Já se tu bavím o kartách třídy Titanium HD popř. Essence ST/STX. Jsi naprosto mimo kontext.
Kdybys měl srovnání s nimi tak pak má tvůj příspěvek smysl.

BTW: Koupit si jednoúčelovou kartu pro mne není řešení, protože podpora v driverech např. na gamesy bude naprosto nulová ... Taky jsem si mohl koupit pure hi-fi zvukovku a pak dělat ramena, ale na co mi to bude když, mi na tom bude haprovat polovina games. To je to co jsme přesně nechtěl.
Trh se zvukovkama jsem sledval několik let než jsme se dočkal karty jako je Titanium HD. velmi se tomu blížila už Essence ST/STX a Titanium HD zvítězila.
Naposledy upravil(a) theedge dne ned 17. dub 2011, 20:08, celkem upraveno 2 x.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
Lulus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lulus »

Ok už mlčím :). Já ji s tím Onkyem srovnal proto, protože jsem jiný neměl možnost slyšel a porovnat. jinak ta Essence ST/STX vypadá moc dobře. Kdybych sháněl zvukovku, tak bych do ní šel. Určitě je to dobrá koupě.

Jinak jsem se ještě nesetkal s hrou, která by blbla. Via má perfektní a stabilní ovladače
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Maxtor .. škoda že to je v Praze. Ale stejně mám obavu že na takové akci není klid si naposlouchat věci který člověk dobře zná aby byl stavu poznat rozdíly.
Sranda je že člověk zjišťuje že opravdu kvalitně nazvučených nahrávek je tak hrozně málo ... :-)
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
Tomme
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomme »

To teda je, jeste pak je sehnat na internetu, ja si to radeji stahnu, protoze platit za hnusy na CD nechci, do gramofonu investovat nechci a resit prehravac taky nechci, kompl je takove rozporuplne reseni, ale vyuzivame ho vsichni :)

Zaujala me Onkyo Wavio SE-200, nic moc o ni nevim, chtel bych se zeptat jestli si myslis, ze to stoji za ty penize.
Lulus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lulus »

Tak jestli stojí za ty peníze to je otázka. Bohužel, jak jsem psal, neměl jsem možnost ji porovnat s obdobně drahejma zvukovkama. Chtěl jsem mít jistotu kvalitního zvuku, tak jsem po ni sáhnul. Jinak co jsem čet na zahraničních forech, tak si ji většinou pochvalovali. Ale myslim, že i taková Audiotrak Prodigy 7.1 nebo již zmiňovaná Asus Xonar Essence ST/STX odvede svou práci také velmi dobře. Záleží co kdo od zvukovky očekává.
Tomme
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomme »

Ja bych prave radeji kupoval jenom jednou a taky je vzdycky dobry mit jeden komponent retezce vyresenej a to zaklad... Na druhou stranu je celkem uz dobra i ta essence a nevim jestli priplacet dalsi 2 tisice za essence, ja napred totiz nechtel ani essence a nejak sem se k ni dostal a nejspis se nejak dostanu i k te. U zvuku je jedna zasadni vec a to, ze to "nejak" hraje a i horsi vec muze pro nekoho hrat lepe, nez ta lepsi, takze clovek poradne zavaha. Co jsem zadal jmeno karty do googlu, tak jsem cetl vicemene samou chvalu, takze bych se ji nebal, ale na essence taky. Rozhodnuti vidim do par dnu a pak bude jasno.
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Tomme .. no a zkus určitě taky mrknout na tu Titanium HD (je teda pouze v PCIe verzi). Zvukově by dle recenzí měla být stejná ne-li lepší s tím že má lepší podporu pro hry.
Tomme
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomme »

ASUS P8P67 Deluxe, ktera me lezi ve skrini http://www.bit.org.ua/components/com_vi ... 6e3e62.jpg ma nestastne umistene PCI-E sloty. Nerad bych aby na zvukovou kartu topila grafika. Pod VGA byt nemuze, slot je nepristupnej a nad uz vubec ne, protoze teplej vzduch stoupa nahoru. Takhle jedna z tech 2 bude pekne v "chladku" ve druhym slot ze spoda. (Stejne tam strcim teplomer, abych vedel kolik tam presne je). A GTX560 SOC nemalo topi. Ja se nebranim zadne znacne, je mi jedno jaky logo je na krabicce, ja to posloucham, ne divam. Ale T HD pro me neni vhodna diky mistu.
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Nechci nic rikat, ale tady se ma resit neco uplne jineho!
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Nehlede na to, ze tam mas PCI-e plnou pr*el.. na hony vzdalenych od grafiky..
Tomme
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomme »

Ja vim, ze to je mimo..,ale nechci to pojit do slotu 16x, kdyz to ma 1x. Cetl jsem, ze to takhle taky bezi, ale nechci to.
Tak co theedge, uz se vice rozehrala, jsi porad spokojen?
Ninja Zen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ninja Zen »

Zdarec.
Potřeboval bych doporučit náhradu za své poněkud dosluhující sluchátka Creative Fatal1ty HS-1000. Nemusí být přímo herní. Používat je sice budu jen na hry, ale lokalizace nepřátel je mi u pr....e. Měly by být do klasického 3,5 jacku. Cenový strop je 1700kč. Dávejte prosím tipy jen na sluchátka, která máte odzkoušená na vlastní uši. :)
Edit: Bodlo by ovládání hlasitost na kabelu.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Petistovky od A-T.. do tyhle ceny neni co resit..
http://www.audiotek.cz/product-45798-au ... a-ath-t500

Otazka zni.. potrebujes mikrofon..?
Ninja Zen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ninja Zen »

Není potřeba. Bohužel tebou navrhované sluchátka nemají nikde za cenu do 1700 skladem.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

To uz je hold nevyhoda A-T.. na druhy strane co ty vis.. treba po zavolani reknou, ze do tydne jsou tvoje.. to samozrejme nevim, ale co by ne.. to, ze se na A-T ale casto ceka, je hold normalni no.. :(
Ninja Zen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ninja Zen »

Hm... A nějaká alternativa?
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Skladem je mají určině tady (kupoval jsme je tam minulý týden pro rodinku ) ->
http://www.headphones.cz/inshop/domaci/ ... h-t500.htm

Ale nejsou za 1700,-Kč. Sluchátka to jsou za ty peníze hodně slušná a velmi pohodlná. Jen na hry skoro až škoda ;-)
BTW: právě ty nejlevnější e-shopy nemívají skoro nic skladem -> právě proto jsou nejlevnější.

Tomme: teprve mám naposloucháno cca 10 hodin ... to bude chvilku trvat než na tom napospouchám těch 100-150 hodin. Leda to nechat 2 dny hrát naprázdno třeba když jsem v práci.
Teď jsem zatím koupil kvalitní kabel na prodlužku protože jinak mne ten kroucenej kabel taha za hlavu.
Ninja Zen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ninja Zen »

No headphones.cz jsou právě jediný obchod, který je má skladem. Rád bych se vlezl do těch 1700. Budu ještě kupovat zvukovku. Na té své value desce nemám žádnou extra. :-D
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Jako primární pro tebe je, aby ses rozhodl jestli na těch sluchátkách chceš poslouchat hudbu nebo ne ... Pokud ano, vem ty ATH-T500. Pokud ne, pak je prakticky jedno co za sluchátka si koupíš.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“