Takže tady ty zmíněné screeny... Všechno ladění prováděno na verzi BIOSu 1902
Začínal jsem testováním stability:
4449MHz + 2831MHz NB při 1.482V
4471MHZ + 2824MHz NB při 1.495V
4493MHz + 2859MHz NB při 1.501V
A konečně -
4516MHz + 2873MHz NB při 1.515V

To je imho skvělý výsledek, hlavně když ještě přihlédnu i na takt uncore

Ale nicméně jak je ze screenu vidět, potřebné napětí je na CPU s novým siliconem už relativně vysoké.. Ale povedlo se

Tenhle CPU mě prostě neskutečně baví
Pak přišla na řadu validace..
Nakonec jsem se zastavil na hodnotě 4932MHz, což je také velmi pěkná hodnota..

Příznám se, že ze začátku jsem tak trochu doufal, že bych se mohl pokusit atakovat 5GHz hranici, nicméně čím déle jsem ladil, tím mi bylo jasnější, že bych potřeboval ještě nižší okolní teplotu, která jak jsem už psal jinde byla + - 11°C... validaci si můžete prohlédnout zde

:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1772161
http://hwbot.org/community/submission/2 ... e_4932_mhz
Dále jsem se vrhnul na SuperPi, CPU ho dokázal projet na frekvenci 4763MHz + 3036MHz uncore.. Výsledný čas byl 14.703s..

Ale zde přiznávám bez mučení, výsledek zcela jistě není vyladěný na 100%, hlavní důvod byl již nedostatek času

Některé položky z časování pamětí by při téhle frekvenci ještě šlo snížit, ale hlavně RAM by určitě zvládly vyšší frekvenci, CPU-NB taktéž atd... Navíc jsem ani nepoužil některé známé tweaky OS, proto ten čas není tak dobrý, jak by se při téhle frekvenci CPU mohlo zdát

Ale slibuji, určitě není všem dnům konec, určitě se někdy vrhnu na SuperPi znovu a slibuji, že čas alespoň o maličko ještě snížím...
Ale všeobecně jsem s výsledky spokojen, CPU mile překvapil a pevně doufám, že vše vyjde podle plánu a v červnu ho vyzkouším pod LN2

myslím si, že výsledky mohou být také zajímavé

I když nedělám si iluze, meta 7GHz nejspíš nepadne, na to by byl potřeba ještě o něco lepší kousek, třeba jako Flankerův X4 975 BE
// Max. OC po odemčení na X4 jsem v 32-bit systému ještě nestihl prověřit, nicméně v x64 OS LinX projde na 3.9GHz při defaultním napětí, ale výš se začnou objevovat BSOD a ani přidání napětí na tom nic moc nezmění

Ale i tak jsem s "unlockem" spokojen